Måske står Huawei bag den næste Nexus

0

Et samarbejde mellem Google og Huawei om en Nexus-enhed kan være på trapperne, ifølge rygterne.

Nexus Logo

Google har gennem tiden haft flere forskellige samarbejdspartnere på Nexus telefonerne. HTC, Samsung, LG og senest Motorola på Nexus 6. Det er altid spændende, hvem der bliver den næste, som skal samarbejde tæt med Google og Android teamet, om Googles næste telefon.

Ifølge TechnoBuffalo forlyder det fra Kevin Yang, direktør ved det kinesiske researchfirma iSuppli, at Huawei bliver hardwarepartneren på den næste Nexus. Google skulle have taget beslutningen efter andre lokale producenter i Kina, angiveligt har været under overvejelse.

Test: Nexus 6 er Google nye super-Android

Huawei er, ifølge The Economist, den største leverandør til teleindustrien over hele verden, og dermed har de overhalet svenske Ericsson. Huawei leverer også udstyr til danske teleselskaber, og TDCs nye netværk håndteres ligeledes af den kinesiske elektronikgigant.

Huawei har traditionelt haft det svært i USA, men et Nexus samarbejde kan måske være med til, at slå døren ind til det amerikanske marked. Omvendt kan samarbejdet med Huawei måske også have positiv udgang for Google i Kina, hvor det kinesiske styre og ”sikkerhedsdepartement” blokerer for Googles services i landet.

Nexus-enhederne er tænkt som Googles ”se hvad vi kan med Android”-smartphone. Den skal vise Android i sin rene form, inden de forskellige mobilproducenter begynder, at modificere softwaren. Altså et reference-device.

På MereMobil.dk har vi tidligere peget på, at brugerfladen og oplevelse af en Nexus enhed, efterhånden er så god, at der ikke er behov for særlige brugerflader fra de forskellige producenter, der nogle gange skader Android-systemet, mere end de gavner.

I indslaget herunder kan du se nærmere på Nexus 6.

Web-TV: Sådan er Nexus 6

Mere til historien

Google har ikke frigivet salgstal for Nexus-enhederne men det er bredt kendt i mobilbranchen, at Nexus-smartphones sælger relativt dårligt. The Guardian skrev eksempelvis i 2013, at Nexus 4 kun blev solgt i 400.000 eksemplarer på tre måneder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer