TDCs netværks-ombygning er i mål – bedre dækning og højere hastigheder

TDCs landsdækkende opgradering af mobilnettet er nu i mål – ni måneder før planlagt.

TDC og Huawei har over de seneste 14 måneder opgraderet samtlige af TDCs over 3.400 mobilmaster, og det er med en hastighed som ifølge TDC har sat ny Europa-rekord i netværks-udbygning. Det var ellers planen, at netværket først skulle være opgraderet i december 2015, men nu er TDC altså helt færdige små ni måneder før tid.

Det splinternye mobilnetværk har de nyeste teknologier og længere rækkevidde, som betyder et kvalitetsløft til alle brugere af mobilnettet. Det betyder blandt andet, at TDC næsten kan levere 4G LTE i hele landet på 800 MHz frekvensbåndet.

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

– ”Opgraderingen er så massiv, at den kan aflæses på datatrafikken i vores mobilnet. På landsplan er datatrafikken mere end fordoblet efter opgraderingen,” fortæller koncerndirektør i TDC Operations, Peter Schleidt, i en pressemeddelelse fra teleselskabet.

Podcast: Netværk for begyndere

Flere master på vej

Den store opgradering har kostet TDC små fire milliarder kroner, men investeringerne er ikke helt overstået endnu, da TDC har flere mobilmaster i støbeskeen i løbet af 2015.

– TDCs 4G-net er hurtigst – men mindst belastet

– ”Uanset hvor mange master vi sætter op, vil der altid være områder, der er udfordret på dækning. Derfor fortsætter vi med at udvide netværket. I løbet af 2015 sættes yderligere over 100 nye master i drift,” fortæller Peter Schleidt.

Hos TDC hviler de således ikke på laurbærrene og teleselskabet er opsat på at bevise, at deres nye mobilnetværk er Danmarks bedste.

– ”Enhver kan påstå at have det bedste netværk. Men kunderne skal kunne mærke det, og vi skal kunne bevise det. Derfor har vi bestilt en uvildig undersøgelse hos Teknologisk Institut, som vi har bedt sammenligne alle mobilnet i Danmark ud fra de parametre, som mobilbrugere har brug for i dagligdagen,” fortæller Peter Schleidt og tilføjer:

– ”For TDC-kunder ser vores egne indikationer rigtig positive ud på både tale, datahastighed og stabilitet. Skulle det endelige resultat vise et andet billede, tager vi fat i vores leverandør, så vi sammen kan få rettet op hurtigst muligt.”

Det godt et år siden Telenor fremlagde en netværksrapport fra Teknologisk Institut, hvor Telenor og Telia fælles netværk, kom ud som den store vinder.

På MereMobil.dk kunne vi allerede sidste efterår fortælle, at TDC på daværende tidspunkt, havde Nordens hurtigste downloadhastigheder.

FAKTA OM TDCS MOBILDÆKNING
Opgradering

  • TDC investerer 4 mia. kr. i at forbedre sit mobilnet over hele landet
  • Samtlige af TDC’s ca. 3.400 mobilmaster er opgraderet.
  • TDC dækker 99,5 pct.af Danmark med den nyeste 4G mobilteknologi
Mange nye master

  • I løbet af 2015 bygger TDC yderligere mindst 100 nye master
  • Masterne fordeles over hele landet – primært yderområder
Samfundsansvar (Licensvilkår)

  • Erhvervsstyrelsen har udpeget 207 postnumre med særligt udfordret dækning TDC som de eneste forpligtet sig til at dække 99,7 % af disse 207 postnumre Erhvervsstyrelsens liste over de 207 tyndtbefolkede postnumre
Øget internetforbrug

  • Fra marts 2014 til februar 2015 er datatrafikken i TDC’s net steget 106 pct.
  • Normalt stiger den mobile datatrafik ca. 60 pct. på om året

Mere til historien

TDC har allerede planlagt endnu højere hastigheder. I løbet af 2015 kommer downloadhastigheder op på 300 Mbit/s via Carrier Aggregation på selskabets 4G LTE netværk.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
40 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram