Telenor vinder netværkstest

9

Teknologisk Institut har foretaget en større landsdækkende undersøgelse af teleselskabernes netværk. Telenor vinder. TDC taber.

Teknologisk Institut har foretaget en stor landsdækkende undersøgelse af teleselskabernes netværk. Testen er udført på 500 lokationer rundt i Danmark og ifølge Telenor der har betalt rapporten, så er det en af de største netværksundersøgelser.

Testen er udført i en bil, som har holdt parkeret på steder, hvor det har været muligt.

Testpunkterne er udvalgt af Teknologisk Institut uden hensyntagen til antenneplaceringer. Der er foretaget test på 2G, 3G og 4G via iPhone 5S, der anses som en af de nyeste og populæreste telefoner.

Telenor er så sikre på deres eget netværk, at de nu tilbyder danskerne et gratis test SIM-kort, så de kan teste datadækningen på Telenors netværk.

Sådan får du gratis SIM-kort

– ”I Telenor er vi så sikre på netværket, samt at kunderne vil få en god oplevelse, at vi tør tage dette skridt,” sådan lød det fra Marek Slacik, administrerende direktør i Telenor, på Telenors netop afsluttede pressemøde.

Netværkstest foretaget af Teknologisk Institut (Kilde: Telenor)
Netværkstest foretaget af Teknologisk Institut (Kilde: Telenor)

I undersøgelsen scorer Telenor 76 procent på ”samlet fejlfri brugeroplevelse”, mens TDC er det teleselskab, der med 50 procent scorer lavest i testen. 3 ligger på 52 procent.

4G LTE kategorier – hvad betyder de

Selvom Telenor og Telia har lagt deres netværk sammen, så er Telenor alligevel i front, dog er Telia på andenpladsen med 71 procent. Årsagen til forskellen på de to netværk forklarer Telenor med, at den bagvedliggende struktur hos de to selskaber, er forskellig.

Mere til historien

Landsresultatet viser, at Telenor er i front foran de øvrige teleselskaber. Den samlede brugeroplevelse er af Telenor defineret som:

– 30 sekunder fejlfri mobiltelefonsamtale
– 5MB download indenfor 30 sekunder
– 5MB upload indenfor 60 sekunder
– 60 sekunder YouTube video uden buffering-ventetid

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer