Telenor vinder netværkstest

Teknologisk Institut har foretaget en større landsdækkende undersøgelse af teleselskabernes netværk. Telenor vinder. TDC taber.

Teknologisk Institut har foretaget en stor landsdækkende undersøgelse af teleselskabernes netværk. Testen er udført på 500 lokationer rundt i Danmark og ifølge Telenor der har betalt rapporten, så er det en af de største netværksundersøgelser.

Testen er udført i en bil, som har holdt parkeret på steder, hvor det har været muligt.

Testpunkterne er udvalgt af Teknologisk Institut uden hensyntagen til antenneplaceringer. Der er foretaget test på 2G, 3G og 4G via iPhone 5S, der anses som en af de nyeste og populæreste telefoner.

Telenor er så sikre på deres eget netværk, at de nu tilbyder danskerne et gratis test SIM-kort, så de kan teste datadækningen på Telenors netværk.

Sådan får du gratis SIM-kort

– ”I Telenor er vi så sikre på netværket, samt at kunderne vil få en god oplevelse, at vi tør tage dette skridt,” sådan lød det fra Marek Slacik, administrerende direktør i Telenor, på Telenors netop afsluttede pressemøde.

Netværkstest foretaget af Teknologisk Institut (Kilde: Telenor)

Netværkstest foretaget af Teknologisk Institut (Kilde: Telenor)

I undersøgelsen scorer Telenor 76 procent på ”samlet fejlfri brugeroplevelse”, mens TDC er det teleselskab, der med 50 procent scorer lavest i testen. 3 ligger på 52 procent.

4G LTE kategorier – hvad betyder de

Selvom Telenor og Telia har lagt deres netværk sammen, så er Telenor alligevel i front, dog er Telia på andenpladsen med 71 procent. Årsagen til forskellen på de to netværk forklarer Telenor med, at den bagvedliggende struktur hos de to selskaber, er forskellig.

Mere til historien

Landsresultatet viser, at Telenor er i front foran de øvrige teleselskaber. Den samlede brugeroplevelse er af Telenor defineret som:

– 30 sekunder fejlfri mobiltelefonsamtale
– 5MB download indenfor 30 sekunder
– 5MB upload indenfor 60 sekunder
– 60 sekunder YouTube video uden buffering-ventetid

Tusindvis af danskere har manglet 4G i ferien

TDC har siden fredag eftermiddag knoklet for, at få løst et problem, der gjorde, at kunder på TDC NET ikke kunne bruge 4G i udlandet.

(mere…)
Kan AI sige “nej”? Nej, det kan AI ikke

Det skal være slut med dårlige undskyldninger fra kunstig intelligens. Det har Aalborg Universitet sat sig for.

(mere…)
Forbruget af mobildata stiger fortsat

Danskernes forbrug af mobildata stiger fortsat, hvilket får TDC Erhverv til at give gratis data sommeren over.

(mere…)
Telenor taber mobilkunder og millioner

Telenor Danmark har store forventninger til 5G.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram