Hvem har landets bedste mobilnetværk?

TDC-kunder har landets bedste mobilnet ifølge en analyse foretaget af Teknologisk Institut.

Teknologisk institut målevogn

Teknologisk institut målevogn

TDC har over de seneste 14 måneder, sammen med Huawei, opgraderet hele mobilnetværket, der består af over 3.400 mobilmaster. Som vi på MereMobil.dk tidligere har skrevet om, så kårede Telenor sidste år sit eget mobilnetværk som landets bedste baseret på en rapport fra Teknologisk institut.

I rapporten blev TDCs netværk mildest talt jordet af Telia og Telenors nye samlede mobilnetværk, og den skamplet vil TDC ikke længere have hængende på sig efter at have investeret fire milliarder kroner på nyt udstyr.

– Telenor vinder netværkstest

Nu har en ny rapport fra Teknologisk Institut ifølge en pressemeddelelse fra TDC kåret TDCs netværk som landets bedste. Rapporten er geografisk bredt baseret på stationære målinger, og målingernerne er foretaget over hele Danmark. Til målingerne er der benyttet en iPhone 6, der er en af de mest populære smartphones i øjeblikket.

Overordnet konkluderer rapporten fra Teknologisk Institut, at Danmark har fire stærke mobilnetværk, men også at TDC på landsplan har den bedste samlede kundeoplevelse i forhold til Telenor, Telia og 3.

TDC trækker fra

Den tekniske analyse bygger på målinger foretaget 500 steder i landet, hvor Teknologisk Institut har sammenlignet de vigtigste parametre for brug af mobilnet; stabilitet, talekvalitet og datahastigheder på Danmarks fire landsdækkende mobilnet.

– ”Vi er særdeles stolte af det resultat; at TDC nu dækker 99,5 pct. af landet med det bedste mobilnet. Med et hurtigt og stabilt net giver vi vores mobilkunder endnu flere muligheder og får samtidig fundamentet til at opfylde vores ambition om at være den førende udbyder af underholdning til danskerne,” siger Johan Kirstein Brammer, koncerndirektør for TDC’s privatbrands i TDC Group og fortsætter:

– “Det er samtidig vigtigt at understrege, at TDC ikke sætter et punktum for opgraderingen af netværket med offentliggørelsen af rapporten fra Teknologisk Institut. Alene i 2015 sætter vi over 100 nye master i drift,” lyder det fra TDC.

Kunder skal hjælpe TDC

Udover det nye og forbedrede netværk så har TDC kopieret Telenors ide med en dækningsapplikation. Fremover kan TDCs kunder hjælpe med at forbedre dækningen ved at indmelde deres datahastigheder. Dette foregår ved hjælp af den nye applikation TDC Netperform. Applikationen sender besked om kundernes datahastighed til TDC. Det indsendte datamateriale indgår i grundlaget for udbygning af nettet.

– TDCs netværks-ombygning er i mål – bedre dækning og højere hastigheder

– “Vi kan ikke love øjeblikkelig forbedring, men vi kan love, at vi nøje følger med i, hvor der er udfordringer. Kundernes oplevelser og feedback til os er afgørende, og derfor vil vi fortsat forbedre Danmarks bedste mobilnet,” afslutter Johan Kirstein Brammer.

Alle målinger er anonyme, og bruges udelukkende af TDCs tekniske afdeling til at forbedre dækningen.

Hele rapporten og rapportens præmisser kan læses her (PDF fil).

Mere til historien

TDCs udvider i 2015 mobilnetværket med omkring 100 ekstra mobilmaster.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram