Hvem har landets bedste mobilnetværk?

10

TDC-kunder har landets bedste mobilnet ifølge en analyse foretaget af Teknologisk Institut.

Teknologisk institut målevogn
Teknologisk institut målevogn

TDC har over de seneste 14 måneder, sammen med Huawei, opgraderet hele mobilnetværket, der består af over 3.400 mobilmaster. Som vi på MereMobil.dk tidligere har skrevet om, så kårede Telenor sidste år sit eget mobilnetværk som landets bedste baseret på en rapport fra Teknologisk institut.

I rapporten blev TDCs netværk mildest talt jordet af Telia og Telenors nye samlede mobilnetværk, og den skamplet vil TDC ikke længere have hængende på sig efter at have investeret fire milliarder kroner på nyt udstyr.

– Telenor vinder netværkstest

Nu har en ny rapport fra Teknologisk Institut ifølge en pressemeddelelse fra TDC kåret TDCs netværk som landets bedste. Rapporten er geografisk bredt baseret på stationære målinger, og målingernerne er foretaget over hele Danmark. Til målingerne er der benyttet en iPhone 6, der er en af de mest populære smartphones i øjeblikket.

Overordnet konkluderer rapporten fra Teknologisk Institut, at Danmark har fire stærke mobilnetværk, men også at TDC på landsplan har den bedste samlede kundeoplevelse i forhold til Telenor, Telia og 3.

TDC trækker fra

Den tekniske analyse bygger på målinger foretaget 500 steder i landet, hvor Teknologisk Institut har sammenlignet de vigtigste parametre for brug af mobilnet; stabilitet, talekvalitet og datahastigheder på Danmarks fire landsdækkende mobilnet.

– ”Vi er særdeles stolte af det resultat; at TDC nu dækker 99,5 pct. af landet med det bedste mobilnet. Med et hurtigt og stabilt net giver vi vores mobilkunder endnu flere muligheder og får samtidig fundamentet til at opfylde vores ambition om at være den førende udbyder af underholdning til danskerne,” siger Johan Kirstein Brammer, koncerndirektør for TDC’s privatbrands i TDC Group og fortsætter:

– “Det er samtidig vigtigt at understrege, at TDC ikke sætter et punktum for opgraderingen af netværket med offentliggørelsen af rapporten fra Teknologisk Institut. Alene i 2015 sætter vi over 100 nye master i drift,” lyder det fra TDC.

Kunder skal hjælpe TDC

Udover det nye og forbedrede netværk så har TDC kopieret Telenors ide med en dækningsapplikation. Fremover kan TDCs kunder hjælpe med at forbedre dækningen ved at indmelde deres datahastigheder. Dette foregår ved hjælp af den nye applikation TDC Netperform. Applikationen sender besked om kundernes datahastighed til TDC. Det indsendte datamateriale indgår i grundlaget for udbygning af nettet.

– TDCs netværks-ombygning er i mål – bedre dækning og højere hastigheder

– “Vi kan ikke love øjeblikkelig forbedring, men vi kan love, at vi nøje følger med i, hvor der er udfordringer. Kundernes oplevelser og feedback til os er afgørende, og derfor vil vi fortsat forbedre Danmarks bedste mobilnet,” afslutter Johan Kirstein Brammer.

Alle målinger er anonyme, og bruges udelukkende af TDCs tekniske afdeling til at forbedre dækningen.

Hele rapporten og rapportens præmisser kan læses her (PDF fil).

Mere til historien

TDCs udvider i 2015 mobilnetværket med omkring 100 ekstra mobilmaster.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer