Se hvor udbredt Android Lollipop er nu

0

Så er det den tid på måneden igen – Android-statistikken viser at Lollipop er i fortsat svag fremgang, mens KitKat er status quo.

Èn gang om måneden kommer Google med de nyeste tal for udbredelsen af Android platformen, et overblik over de enkelte Android-versioners udbredelse. Dette overblik er med til at give udviklere en idé om hvilke funktioner, der lige nu er vigtige at fokusere på, samt hvilken version af Android, der skal prioriteres.

Google Android apps
Google Android apps

For en app-udvikler er tid ofte også penge, det betyder at udvikling af nye funktioner, forbeholdt en ny Android-version, ikke nødvendigvis er vigtig, hvis hovedparten af applikationens brugere, er på en ældre platform – et problem Google tidligere har forsøgt at få bugt med ved at komme med løfter om hurtigere udbredelse af nye Android-versioner.

– Nu rulles Android 5.1 bredt ud til danske Nexus enheder

Hurtig udbredelse, er dog ikke det man med Android Lollipop i disse måneder formår, med mere end tre måneder på bagen, er platformen i dag kun ude på 5,5 procent. Disse tal er kommet ud fra alle Android enheder, der i en periode på syv dage sluttende den 6. april, besøgte Google Play.

Android Lollipop er den seneste måned kun gået 2,1 procentpoint frem i statistikken, samtidig er den ét år ældre KitKat-version gået 0,5 procentpoint frem, hvilket kan indikere at salget af telefoner med KitKat er større end med Lollipop, samt at Lollipop ikke bliver udbredt via opdateringer i den hast Google havde håbet.

– Længe ventet: Sony på vej med Android Lollipop

Til gengæld går det tilbage for Jelly Bean, der nu ”kun” er installeret på 40,7 procent af alle enheder. Dermed er Jelly Bean den næstmest udbredte Android-version, kun overgået af KitKat med 41,4 procent.

Android Lollipop er med 5,4 procent, stadig mindre udbredt end den stærkt aldrende Ice Cream Sandwich version, der udkom i november 2011. Endnu værre ser det ud, hvis vi sammenligner med Gingerbread, tilbage fra 2010, der aktuelt stadig udgør 6,4 procent af alle besøg på Google Play.

– Endelig er Android 5.0 Lollipop synligt udbredt

Værd at bemærke i statistikken er tilkomsten af Android 5.1, med nu 0,4 procent af den samlede platform, en udvikling der er sket hurtigere end Android 5.0 kunne formå, tilbage da første statistik blev offentliggjort efter frigivelsen af Lollipop.

Se den komplette fordeling af platformen herunder:

Android Version april 2015
Android Version april 2015

Kilde: Android Developer

Mere til historien

Androids helt store akilleshæl er platformens manglende evne til at brede sig hurtigt. Det betyder dårligere sikkerhed, større fragmentering, samt mindre brugervenlighed, i form af forvirring blandt forbrugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer