Android Lollipop dårligt fra start

2

Androids seneste statistik viser at 5.0 Lollipop er kommet dårligt fra start – kan skyldes forsinket Nexus opdateringer.

Hver måned frigiver Google statistik over udbredelsen af de forskellige Android versioner, baseret på besøg i Google Play. Seneste statistik viser at Android 5.0 Lollipop er kommet dårligt fra start.

Android 5.0 Lollipop
Android 5.0 Lollipop

Tilbage i november, nærmere bestemt 5. november, blev Nexus 9 og Nexus 6, produceret af henholdsvis HTC og Motorola, frigivet til udvalgte markeder. Men samme dag skulle opdateringer til tidligere Nexus modeller, som Nexus 5 og Nexus 7 have påbegyndt deres opdatering til Android 5.0 Lollipop, dette skete bare ikke.

– Android 5.0 til Nexus enheder er forsinket

I stedet blev opdateringerne udskudt og først 12. november påbegyndte enkelte enheder at få opdateringerne. Dette kan måske være grunden til at seneste statistik fra Google over udbredelsen af Android, mangler netop Android 5.0 i statistikken.

I stedet viser det sig at Android 4.4 KitKat er blevet udbredt yderligere og nu er oppe på 33,9 procent, mens Android Jelly Bean, har taget endnu et skridt tilbage fra 50,8 procent i sidste måned, til nu 48,7 procent.

– Android KitKat nu på 30 procent Android-enheder

For at komme med i statistikken skal Google Play være besøgt af en given Android version, med mere end 0,1 procent, hvilket ikke har været tilfældet for Android Lollipop, målt over en syv dages periode op til den 1. december.

Læs også:

WEB-TV: Det første kig på Nexus 6

– Nexus 6 de første indtryk

– Se Androids udvikling gennem syv år

Mere til historien.

Udbredelsen af Android 5.0 Lollipop er undervejs, flere producenter er allerede påbegyndt udrulningen til deres topmodeller, og mange forventer at indlede udbredelsen i december. Blandt andet forventes LG G3 opdateret i denne måned.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer