Det første kig på Nexus 6

WEB-TV: Kom tæt på Nexus 6 og se hvordan Android 5.0 Lollipop fungerer på Googles første storskærms-smartphone.

Googles nye, og i øvrigt store, 6-tommers 2014-smarpthone, Nexus 6, er en virkelig spændende Android telefon. Størrelsen er kæmpe og til tider enorm, men kan du leve med det, er det givetvis nok en af de allerbedste Android-smartphones på markedet.

Herunder kan du se mine første indtryk af Nexus 6. Læs også den foreløbige minitest af Nexus 6.

Nexus 6 – den første kig

Flot skærm og godt kamera

Skærmen er med sine 1440 x 2560 pixels (Quad HD) virkelig flot. Den leverer sprøde klare billeder og grafik, og jeg kan kun vanskeligt forestille mig, det kan gøres ret meget bedre.

Du får et kamera på 13 megapixels, der under de fleste forhold leverer et godt slutresultat, og skarpheden hjælper den optiske billedstabilisator naturligvis på. Dertil kommer videooptagelse i op til 4K-kvalitet, men det sluger omkring 400 MB plads per minut. Mange vil derfor nok have rigelig glæde af optagelser i Full HD-kvalitet, der samtidigt ser ganske fornuftige ud.

Den nye SMS-applikation Messenger har de funktioner der forventes, med et stort overblik og mulighed for, udfor den enkelte besked at se, om SMS-beskeden er leveret. Opkaldskvaliteten er god, men lydstyrken er ikke desværre ikke altid høj nok.

Telefonen har understøttelse af 4G LTE i Cat6 med op til 300 Mbps downloadhastighed (teoretisk). På trådløst netværk går det også stærkt. Jeg har en 100 mbit/s forbindelse fra YouSee i hjemmet, og her kan jeg trække omkring 80 mbit/s.

Det mest imponerede er nok den nye Android-version 5.0 Lollipop, som jeg vil vurdere til at være Googles hidtil bedste udgave af Android. Det nye Material Design gennemsyrer Nexus 6 fra ende til anden, og opbygningen er logisk. Programmer der kræver lidt ekstra hjælp til brugeren, har fået flotte opstartsskærme, der tydeligt beskriver de nye funktioner.

I ovenstående web-TV indslag kan du høre mere om mine første oplevelser med Nexus 6, Googles nye supertelefon. Meget skal gå galt hvis ikke denne telefon skal ende med at få en ganske høj karakter.

Stor test: Så god er Nexus 6

Mere til historien

Når den endelige test af Nexus 6 er klar vil jeg også vurdere battertiden. Telefonen har et batteri på 3.200 mAh og chipsettet fra Qualcomm understøtter Quick Charge 2.0, som vi også finder i Samsung Galaxy Note 4. Funktionen kræver en oplader der understøtter opladeteknikken. På Nexus 6 skulle det være muligt, at få seks timers ekstra batteritid efter blot 15 minutters opladning.

Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Google klar med nye funktioner til Pixel

Google har frigivet deres seneste Pixel Feature Drop, som indeholder en masse nye funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram