Nu rulles Android 5.1 bredt ud til danske Nexus enheder

En bredere udrulning af Android 5.1 er netop nu i gang. Flere brugere rapporterer om en stor opdatering til Nexus.

Der har i flere uger floreret nyheder omkring Android 5.1, der siden sin første optrædener på Android One-enheder tilbage i starten af februar, har været ventet med spænding for specielt Nexus 5 og Nexus 6 brugere, der i dagligdagen har været plaget af de fejl og mangler som Android 5.0 har budt dem.

Nexus 6

Nexus 6 (Foto: MereMobil.dk)

Fejlrettelserne i Android 5.1 tæller blandt andet store hastighedsforbedringer til alle Nexus enheder med store forbedringer til Nexus 5 og Nexus 6 ejere, påviser ArsTechnica.com, i deres test af enhederne før og efter opdateringen til Android 5.1.

Android 5.1 officiel – kommer til Nexus enheder

Forbedret sikkerhed har også sneget sig med i opdateringen, hvilket byder på sikring af enheden, hvis den skulle blive stjålet.

En Android 5.1 enhed vil således være ubrugelig for tyven, hvis blot du som bruger har aktiveret én af de mange skærmlås-muligheder der er indbygget i Android. Efter aktivering af én af disse, vil telefonen, uanset hvad, være låst til din konto også selvom tyven gendanner enheden til fabriksindstillinger, eller forsøger at nulstille telefonen via udvikler-konsollen.

Google: Vi vil sikre høj kvalitet i Google Play

Der er også kommet en lang række fejlrettelser i den daglige brug, flere nye animationer og forbedrende tiltag er kommet til i brugerfladen, der nu også føles langt hurtigere og utrolig nok også endnu mere flydende i dagligt brug. Hvis der før var ti små forsinkelser eller hakken fra systemer, er der i dag måske kun to på en hel dag!

Opdateringen til Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2012) og Nexus 10 har været tilgængelig via manuel opdatering i op imod et par uger. Men den seneste uge har flere danske brugere meldt om den store fejlrettende opdatering er kommet til deres enheder, så mange, at vi nu med sikkerhed kan sige, at danske Nexus enheder nu opdateres til Android 5.1 på en bred skala.

Endelig er Android 5.0 Lollipop synligt udbredt

Hvad er din erfaring med Android 5.1? En forbedring eller er der stadig problemer som Google bør tage et kig nærmere på?

Mere til historien

Opdateringen fylder på Nexus 5 omkring 200 MB, mens den på Nexus 6 cirka fylder 400 MB. Flere Nexus enheder mangler stadig at modtage opdateringen, blandt andet Nexus 7 fra 2013. Her er der desværre ingen meldinger om hverken OTA opdatering, eller muligheden for at opdatere manuelt.

Asus: Android 13 er klar til ROG Phone 6 og ROG Phone 6 Pro

KORT NYT: Har du en af de to gamer-telefoner, Asus ROG Phone 6 eller ROG Phone 6 Pro, så er Android 13 opdateringen klar.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Første opdatering er klar til Galaxy S23-serien

Nu kan du hente den første opdatering til Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ og Galaxy S23.

(mere…)
Galaxy S22-telefoner drænes efter One UI 5.1 opdatering

Samsung har udsendt One UI 5.1 til Galaxy S22-modellerne, men nogle brugere oplever nu, at batteriet drænes hurtigere end før.

(mere…)
iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjer nye emojis

Apple har sendt iOS 16.4 og iPadOS 16.4 ud i betatest. Elsker du emojis, så er der nye emojis at glæde sig til.

(mere…)
Google Fotos kan blive ubrugelig med ny iPhone-opdatering

Bruger du Google Foto-appen, så skal du vente med at opdatere din iPhone. Opdateringen kan "ødelægge" Google Fotos.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram