Nu rulles Android 5.1 bredt ud til danske Nexus enheder

4

En bredere udrulning af Android 5.1 er netop nu i gang. Flere brugere rapporterer om en stor opdatering til Nexus.

Der har i flere uger floreret nyheder omkring Android 5.1, der siden sin første optrædener på Android One-enheder tilbage i starten af februar, har været ventet med spænding for specielt Nexus 5 og Nexus 6 brugere, der i dagligdagen har været plaget af de fejl og mangler som Android 5.0 har budt dem.

Nexus 6
Nexus 6 (Foto: MereMobil.dk)

Fejlrettelserne i Android 5.1 tæller blandt andet store hastighedsforbedringer til alle Nexus enheder med store forbedringer til Nexus 5 og Nexus 6 ejere, påviser ArsTechnica.com, i deres test af enhederne før og efter opdateringen til Android 5.1.

– Android 5.1 officiel – kommer til Nexus enheder

Forbedret sikkerhed har også sneget sig med i opdateringen, hvilket byder på sikring af enheden, hvis den skulle blive stjålet.

En Android 5.1 enhed vil således være ubrugelig for tyven, hvis blot du som bruger har aktiveret én af de mange skærmlås-muligheder der er indbygget i Android. Efter aktivering af én af disse, vil telefonen, uanset hvad, være låst til din konto også selvom tyven gendanner enheden til fabriksindstillinger, eller forsøger at nulstille telefonen via udvikler-konsollen.

– Google: Vi vil sikre høj kvalitet i Google Play

Der er også kommet en lang række fejlrettelser i den daglige brug, flere nye animationer og forbedrende tiltag er kommet til i brugerfladen, der nu også føles langt hurtigere og utrolig nok også endnu mere flydende i dagligt brug. Hvis der før var ti små forsinkelser eller hakken fra systemer, er der i dag måske kun to på en hel dag!

Opdateringen til Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2012) og Nexus 10 har været tilgængelig via manuel opdatering i op imod et par uger. Men den seneste uge har flere danske brugere meldt om den store fejlrettende opdatering er kommet til deres enheder, så mange, at vi nu med sikkerhed kan sige, at danske Nexus enheder nu opdateres til Android 5.1 på en bred skala.

– Endelig er Android 5.0 Lollipop synligt udbredt

Hvad er din erfaring med Android 5.1? En forbedring eller er der stadig problemer som Google bør tage et kig nærmere på?

Mere til historien

Opdateringen fylder på Nexus 5 omkring 200 MB, mens den på Nexus 6 cirka fylder 400 MB. Flere Nexus enheder mangler stadig at modtage opdateringen, blandt andet Nexus 7 fra 2013. Her er der desværre ingen meldinger om hverken OTA opdatering, eller muligheden for at opdatere manuelt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer