Nu rulles Android 5.1 bredt ud til danske Nexus enheder

En bredere udrulning af Android 5.1 er netop nu i gang. Flere brugere rapporterer om en stor opdatering til Nexus.

Der har i flere uger floreret nyheder omkring Android 5.1, der siden sin første optrædener på Android One-enheder tilbage i starten af februar, har været ventet med spænding for specielt Nexus 5 og Nexus 6 brugere, der i dagligdagen har været plaget af de fejl og mangler som Android 5.0 har budt dem.

Nexus 6

Nexus 6 (Foto: MereMobil.dk)

Fejlrettelserne i Android 5.1 tæller blandt andet store hastighedsforbedringer til alle Nexus enheder med store forbedringer til Nexus 5 og Nexus 6 ejere, påviser ArsTechnica.com, i deres test af enhederne før og efter opdateringen til Android 5.1.

– Android 5.1 officiel – kommer til Nexus enheder

Forbedret sikkerhed har også sneget sig med i opdateringen, hvilket byder på sikring af enheden, hvis den skulle blive stjålet.

En Android 5.1 enhed vil således være ubrugelig for tyven, hvis blot du som bruger har aktiveret én af de mange skærmlås-muligheder der er indbygget i Android. Efter aktivering af én af disse, vil telefonen, uanset hvad, være låst til din konto også selvom tyven gendanner enheden til fabriksindstillinger, eller forsøger at nulstille telefonen via udvikler-konsollen.

– Google: Vi vil sikre høj kvalitet i Google Play

Der er også kommet en lang række fejlrettelser i den daglige brug, flere nye animationer og forbedrende tiltag er kommet til i brugerfladen, der nu også føles langt hurtigere og utrolig nok også endnu mere flydende i dagligt brug. Hvis der før var ti små forsinkelser eller hakken fra systemer, er der i dag måske kun to på en hel dag!

Opdateringen til Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2012) og Nexus 10 har været tilgængelig via manuel opdatering i op imod et par uger. Men den seneste uge har flere danske brugere meldt om den store fejlrettende opdatering er kommet til deres enheder, så mange, at vi nu med sikkerhed kan sige, at danske Nexus enheder nu opdateres til Android 5.1 på en bred skala.

– Endelig er Android 5.0 Lollipop synligt udbredt

Hvad er din erfaring med Android 5.1? En forbedring eller er der stadig problemer som Google bør tage et kig nærmere på?

Mere til historien

Opdateringen fylder på Nexus 5 omkring 200 MB, mens den på Nexus 6 cirka fylder 400 MB. Flere Nexus enheder mangler stadig at modtage opdateringen, blandt andet Nexus 7 fra 2013. Her er der desværre ingen meldinger om hverken OTA opdatering, eller muligheden for at opdatere manuelt.

Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram