Android 5.1 officiel – kommer til Nexus enheder

5

Android 5.1 er officielt afsløret på Android One enheder. Der er flere tegn på en snarlig opdatering af Nexus enhederne.

Android 5.1 er afsløret
Android 5.1 er afsløret

Googles seneste statistik for udbredelsen af den nyeste Android version, 5.0 Lollipop, går langsomt fremad. Imens er en ny og større opdatering på vej til platformen, én enhed bliver allerede leveret med den nyeste Android version.

Android One er enheden solgt med den nyeste software fra Google, telefonen er hvad Google kalder for en kvalitets-enhed til lav pris, altså en featurephone med bedre specifikationer end gennemsnittet.

– Endelig er Android 5.0 Lollipop synligt udbredt

Enheden er allerede lanceret på flere udviklingsmarkeder så som Indien, Bangladesh, Nepal og Sri Lanka. Men fra og med i dag, hvor Android One bliver tilgængelig i Indonesien, bliver enheden solgt med Android 5.1 Lollipop, en større opdatering fra 5.0.2, der aktuelt er den version flere Nexus enheder er opdateret til.

I første omgang blev den nyeste version spottet på Google officielle Android One side, hvor den nye softwareversion blev benævnt flere gange, ifølge AndroidPolice.com. Sidenhen er teksten blevet ændret, så der blot står, at Android One bliver solgt med den nyeste Lollipop version.

Men selvom Google nu har ændret teksten, så Android 5.1 Lollipop ikke længere indgår, så findes beviserne for den nye software stadig. Flere Indonesiske brugere melder allerede om, at deres enheder er med 5.1 Lollipop, direkte fra salgsæsken.

Det har fået AndroidPolice.com til at undersøge sagen nærmere. I deres serverlog fremgår det, at deres hjemmeside adskillige gange over en længere periode, er blevet besøgt af Nexus enheder med Android 5.1. Med dette bevis på hånden kan en opdatering til Nexus serien, meget vel være lige om hjørnet.

Hvad indeholder Android 5.1?

Indtil videre er der ikke megen information omkring den nye Android version. De fleste meldinger lyder på adskillige fejlrettelser samt optimeringer af Android-softwaren. Små skønhedsændringer af Googles Material Design, skulle også være med i opdateringen.

– Mere Material Design på vej fra Google

Ifølge Androidpit.com, indeholder opdateringen fejlrettelser af blandt andet RAM-håndtering, tvunget lukning af apps, problemer med WiFi-forbindelsen, notifikationsproblemer, bedre batterihåndtering og system-stabilitet i Android, samt en lang række små korrektioner og forbedringer.

Eftersom Google vælger at hoppe fra version 5.0.2 til 5.1, melder flere medier om, at opdateringen er den største siden lanceringen af Android 5.0 Lollipop, om end den sandsynligvis mest vil indeholde fejlrettelser.

Billeder af Android One med Android 5.1

Mere til historien

Det er endnu uvist præcis hvornår Nexus enhederne bliver opdateret til Android 5.1 Lollipop. Det samme gælder for de telefoner der for kort tid siden har fået Lollipop, samt andre kommende enheder i markedet. Det vil dog med alt sandsynlighed først være Nexus enhederne der får opdateringen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer