Endelig er Android 5.0 Lollipop synligt udbredt

Android 5.0 Lollipop har fået en sløv start på tilværelsen, men nye tal viser, at Lollipop er på vej, om end det går langsomt fremad.

Android har gennem årene, måned for måned, givet medierne og forbrugerne de seneste tal for udviklingen på platformen. For nogle kan dette måske syntes undrende, da tallene oftest afslører, at udbredelsen af de nyeste versioner tager tid.

Android

Android

Siden den offentlige frigivelse af Android 5.0 Lollipop tilbage i november 2014, har tallene for systemet være svært fraværende i Googles månedlige statistikker. For første gang har det taget tre måneder for den seneste Android version, om at nå statistikkerne - en sløv start for Lollipop.

Én milliard Android-enheder solgt i 2014

Men selvom Lollipop tilsyneladende har fået en sløv start, måske den dårligste start nogen sinde, så kan tal måske ikke alene være begrundelsen for denne ”anklage”.

Kigger man på hvordan tallene bliver indhentet, så sker det ved at måle antallet af besøg på Google Play, gennem en syv dages periode omkring starten af en måned. Tallene er baseret på besøg på Google Play, og ikke på antallet af solgte eller aktiverede enheder med et givent system på.

Næsten ingen bruger Android 5.0 Lollipop

Måden Google vælger at indhente statistikken på, betyder også, at jo flere enheder med tidligere Android versioner, end den nyeste, der bliver solgt og besøgt på Google Play, des sværere er det for den nyeste Android version at komme med i statistikken.

Derfor kan det betyde, at Android 5.0 Lollipop, faktisk ikke er langsommere om at blive udbredt, den har blot sværere vilkår for at komme med i statistikken.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Android 5.0 Lollipop er nu oppe på 1,6 procent udbredelse. Indtil videre er det udelukkende Google Nexus enheder, HTC One M8, LG G3, Motorola Moto X, Moto G og senest Samsung Galaxy S5, der er blevet opdateret til Lollipop.

Mere til historien

Android 4.1 og 4.3 Jelly Bean står fortsat for størstedelen af Android statistikken med 44,5 procent. Derefter kommer Android 4.4 KitKat. De aldrende Android 2.3 Gingerbread og 4.0 Ice Cream Sandwich versioner, står stadig for en større bid af kagen, end Android 5.0 Lollipop.

Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram