Endelig er Android 5.0 Lollipop synligt udbredt

0

Android 5.0 Lollipop har fået en sløv start på tilværelsen, men nye tal viser, at Lollipop er på vej, om end det går langsomt fremad.

Android har gennem årene, måned for måned, givet medierne og forbrugerne de seneste tal for udviklingen på platformen. For nogle kan dette måske syntes undrende, da tallene oftest afslører, at udbredelsen af de nyeste versioner tager tid.

Android
Android

Siden den offentlige frigivelse af Android 5.0 Lollipop tilbage i november 2014, har tallene for systemet være svært fraværende i Googles månedlige statistikker. For første gang har det taget tre måneder for den seneste Android version, om at nå statistikkerne – en sløv start for Lollipop.

– Én milliard Android-enheder solgt i 2014

Men selvom Lollipop tilsyneladende har fået en sløv start, måske den dårligste start nogen sinde, så kan tal måske ikke alene være begrundelsen for denne ”anklage”.

Kigger man på hvordan tallene bliver indhentet, så sker det ved at måle antallet af besøg på Google Play, gennem en syv dages periode omkring starten af en måned. Tallene er baseret på besøg på Google Play, og ikke på antallet af solgte eller aktiverede enheder med et givent system på.

– Næsten ingen bruger Android 5.0 Lollipop

Måden Google vælger at indhente statistikken på, betyder også, at jo flere enheder med tidligere Android versioner, end den nyeste, der bliver solgt og besøgt på Google Play, des sværere er det for den nyeste Android version at komme med i statistikken.

Derfor kan det betyde, at Android 5.0 Lollipop, faktisk ikke er langsommere om at blive udbredt, den har blot sværere vilkår for at komme med i statistikken.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.
Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Android 5.0 Lollipop er nu oppe på 1,6 procent udbredelse. Indtil videre er det udelukkende Google Nexus enheder, HTC One M8, LG G3, Motorola Moto X, Moto G og senest Samsung Galaxy S5, der er blevet opdateret til Lollipop.

Mere til historien

Android 4.1 og 4.3 Jelly Bean står fortsat for størstedelen af Android statistikken med 44,5 procent. Derefter kommer Android 4.4 KitKat. De aldrende Android 2.3 Gingerbread og 4.0 Ice Cream Sandwich versioner, står stadig for en større bid af kagen, end Android 5.0 Lollipop.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer