Næsten ingen bruger Android 5.0 Lollipop

17

Stort set ingen benytter Android 5.0 Lollipop på deres smartphone. Det viser de seneste tal fra Google.

Googles seneste store styresystems-version, Android 5.0 Lollipop, der blev frigivet som en OTA (over-the-air) opdatering den 12. november 2014, til udvalgte Android-enheder som vedligeholdes af Google, har endnu kun ringe udbredelse.

Google har netop frigivet de seneste tal over udbredelsen af de forskellige Android-versioner, og her optræder Android 5.0 Lollipop ikke. Den skal findes under ”bemærkninger”. Her står, at versioner der har under 0.1 procents udbredelse, ikke er vist i den samlede statistik.

Da Google opgjorde versionsspredningen i starten af december 2014, var billedet det samme – og siden da har Android 5.0 ikke formået at rykke sig over de 0,1 procent.

Android 5.0 Lollipop kom på de første devices, sammen med enhederne Nexus 9 og Nexus 6 i november 2014.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.
Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Opdateringer på vej

De forskellige mobilproducenter er så småt begyndt, at opdatere udvalgte enheder til den nye Android-version. Senest er udrulningen til LG G3 påbegyndt. Sony skulle være lige rundt om hjørnet, mens Samsung også så småt rører på sig.

Tallene har Google opgjort i en syv-dages periode, der sluttede den 5. januar 2015.

Den mest udbredte enkeltstående Android-udgave er KitKat 4.4. Forgængeren Jelly Bean tegner sig, med samtlige varianter, for 46 procent af installationerne.

I forbindelse med testen af Nexus 6, der i øvrigt fik topkarakter, vurderede vi på MereMobil.dk, 5.0 Lollipop, som den hidtil bedste Android-udgave.

Web-TV: Hvor stor er Nexus 6?

Mere til historien

‘Den hidtil nyeste version til iOS-enheder, iOS 8, der blev frigivet den 17. september 2014, havde per 7. januar 2015 en udbredelse på 68 procent, ifølge tal fra Apple.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer