Næsten ingen bruger Android 5.0 Lollipop

Stort set ingen benytter Android 5.0 Lollipop på deres smartphone. Det viser de seneste tal fra Google.

Googles seneste store styresystems-version, Android 5.0 Lollipop, der blev frigivet som en OTA (over-the-air) opdatering den 12. november 2014, til udvalgte Android-enheder som vedligeholdes af Google, har endnu kun ringe udbredelse.

Google har netop frigivet de seneste tal over udbredelsen af de forskellige Android-versioner, og her optræder Android 5.0 Lollipop ikke. Den skal findes under ”bemærkninger”. Her står, at versioner der har under 0.1 procents udbredelse, ikke er vist i den samlede statistik.

Da Google opgjorde versionsspredningen i starten af december 2014, var billedet det samme – og siden da har Android 5.0 ikke formået at rykke sig over de 0,1 procent.

Android 5.0 Lollipop kom på de første devices, sammen med enhederne Nexus 9 og Nexus 6 i november 2014.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Opdateringer på vej

De forskellige mobilproducenter er så småt begyndt, at opdatere udvalgte enheder til den nye Android-version. Senest er udrulningen til LG G3 påbegyndt. Sony skulle være lige rundt om hjørnet, mens Samsung også så småt rører på sig.

Tallene har Google opgjort i en syv-dages periode, der sluttede den 5. januar 2015.

Den mest udbredte enkeltstående Android-udgave er KitKat 4.4. Forgængeren Jelly Bean tegner sig, med samtlige varianter, for 46 procent af installationerne.

I forbindelse med testen af Nexus 6, der i øvrigt fik topkarakter, vurderede vi på MereMobil.dk, 5.0 Lollipop, som den hidtil bedste Android-udgave.

Web-TV: Hvor stor er Nexus 6?

Mere til historien

'Den hidtil nyeste version til iOS-enheder, iOS 8, der blev frigivet den 17. september 2014, havde per 7. januar 2015 en udbredelse på 68 procent, ifølge tal fra Apple.

Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram