Næsten ingen bruger Android 5.0 Lollipop

Stort set ingen benytter Android 5.0 Lollipop på deres smartphone. Det viser de seneste tal fra Google.

Googles seneste store styresystems-version, Android 5.0 Lollipop, der blev frigivet som en OTA (over-the-air) opdatering den 12. november 2014, til udvalgte Android-enheder som vedligeholdes af Google, har endnu kun ringe udbredelse.

Google har netop frigivet de seneste tal over udbredelsen af de forskellige Android-versioner, og her optræder Android 5.0 Lollipop ikke. Den skal findes under ”bemærkninger”. Her står, at versioner der har under 0.1 procents udbredelse, ikke er vist i den samlede statistik.

Da Google opgjorde versionsspredningen i starten af december 2014, var billedet det samme – og siden da har Android 5.0 ikke formået at rykke sig over de 0,1 procent.

Android 5.0 Lollipop kom på de første devices, sammen med enhederne Nexus 9 og Nexus 6 i november 2014.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Udbredelsen af Android-versioner. Januar 2015.

Opdateringer på vej

De forskellige mobilproducenter er så småt begyndt, at opdatere udvalgte enheder til den nye Android-version. Senest er udrulningen til LG G3 påbegyndt. Sony skulle være lige rundt om hjørnet, mens Samsung også så småt rører på sig.

Tallene har Google opgjort i en syv-dages periode, der sluttede den 5. januar 2015.

Den mest udbredte enkeltstående Android-udgave er KitKat 4.4. Forgængeren Jelly Bean tegner sig, med samtlige varianter, for 46 procent af installationerne.

I forbindelse med testen af Nexus 6, der i øvrigt fik topkarakter, vurderede vi på MereMobil.dk, 5.0 Lollipop, som den hidtil bedste Android-udgave.

Web-TV: Hvor stor er Nexus 6?

Mere til historien

‘Den hidtil nyeste version til iOS-enheder, iOS 8, der blev frigivet den 17. september 2014, havde per 7. januar 2015 en udbredelse på 68 procent, ifølge tal fra Apple.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.