Google: Vi vil sikre høj kvalitet i Google Play

0

Ny procedure vil via personlig kontrol sikre applikationers kvalitet og validitet inden lancering i Google Play.

Efter mange års kritik og flere forsøg på at højne sikkerheden og kvaliteten af applikationer, tilføjet til Google Play, erstattes computere nu med personlig inspektion af alle applikationer der tilføjes til Google Play butikken, skriver Google på sin blog.

Google Play aldersmærkning (PEGI) (IARC)
Google Play aldersmærkning (PEGI) (IARC)

Google har gennem tiden implementeret flere kontroller, der på både serversiden og på Android smartphones og tablets, skulle sikre enheder mod skadelig software, men kvaliteten har aldrig før været gennem et tjek. Det ændrer sig nu med Googles nye procedure.

Siden november 2014 hvor Google påbegyndte anvendelsen af den nye procedure, på applikationer tilføjet til Googles nye Android TV platform, har man testet og forbedret proceduren, således at udviklere fortsat vil oplev en smertefri og hurtig accept af deres applikationer.

– Google strammer grebet om Google Play

Dette arbejde er nu nået så langt, at Google introducerer den nye godkendelsesproces på hele Google Play butikken, uden nye tidskrævende trin for udvikleren. Her vil alting være som det plejer, endda bedre.

Hvor applikationer tidligere er blevet afvist med en fejlkode eller kortfattet fejlbeskrivelse, vil udviklere nu få langt mere detaljeret information om, hvorfor deres applikation er blevet afvist, samt hvordan de kan udbedre fejlen, manglen eller den overtrådte udviklerpolitik, som de skal rette sig ind under.

Forbedret aldersmærkning af apps

Google implementerer sammen med den nye godkendelsesproces, en ny og forbedret måde for udviklere, at aldersmærke deres applikationer, således forældre bedre kan sikre omfanget at tilgængelig indhold fra Google Play, på deres børns enheder.

– Google Play gavekort er endelig i Danmark

Indtil nu har forældre haft mulighed for at begrænse deres børns udvalg ud fra tre sikkerhedsniveauer, ”lav modenhed, medium modenhed eller høj modenhed”. Hvert niveau har repræsenteret et uigennemskueligt indholdsniveau, og ikke angivet nogen præcis grænse for, hvilket indhold der kan ende på deres børns enheder.

Med Googles nye system gør selskabet brug af i forvejen godkendte og anderkendte mærkningsordninger fra blandt andet Pan-European Game Information (PEGI), som anvendes i Danmark og store dele af Europa, men også mærkningsordninger fra Entertainment Software Rating Board (ESRB), Australian Classification Board (ACB), Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) og Classificação Indicativa (ClassInd) vil indgå i det nye system.

– Google Play Store giver Apple baghjul

De mange mærkningsordninger vil blive samlet under en fælles ordning kaldet International Age Rating Coalition (IARC) og bliver tilgængelig for udviklere, så de kan anvendes under tilføjelsen af en ny applikation. For bedre at sikre at den rette klassificering bliver valgt af udviklerne, har Google udviklet et spørgeskema, der skal gøre den enkelte udvikler bedre i stand til at klassificere deres app korrekt i henhold til IARC.

Mere til historien

Google vil med implementeringen af den nye godkendelsesprocedure stadig sikre en behandlingstid på timer og ikke dage, som det blandt andet er tilfældet med Apples App Store. Med implementeringen af den nye mærkningsordning, vil Google via IARC kunne nå ud til 1,5 milliarder personer, der i forvejen kender mindst én af ordningerne. Alene PEGI-mærkningen rækker ud til 38 europæiske lande.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer