Swipp køber betalingstjenesten Paii

0

Teleselskaberne vil ikke længere drive deres betalingstjeneste. Nu sælges Paii derfor til Swipp. I 2015 kommer en ny applikation.

Martin F. Andersen, Swipp (Foto: MereMobil.dk)
Martin F. Andersen fra Swipp der nu har opkøbt teleselskabernes løsning Paii  (Foto: MereMobil.dk)

MobilePay konkurrenten Swipp, der markedsføringsmæssigt er i offensiven, har taget endnu et træk mod Danske Banks dominans på mobilbetalingsområdet.

Swipp, betalingstjenesten fra 81 danske banker, køber nu teleselskabernes betalingsløsning Paii, som aldrig er slået igennem.

Paii, et fælles selskab fra TDC, Telenor, Telia og 3, blev lanceret i sommeren 2011 som teleselskabernes fælles indtog på markedet for mobilbetalinger, men startegien har været forkert, erkender selskaberne nu.

– ”Vi har i ejerkredsen draget den konklusion, at betalinger ikke er teleselskabernes kerneforretning på samme måde, som det er for bankerne. På den baggrund er den rigtige beslutning at sælge Paii til Swipp,” siger Flemming L. Jensen, bestyrelsesformand i Paii, til Business.dk.

Den kommercielle lancering af Paii skete i februar 2014 under stor mediebevågenhed. Da tjenesten efterfølgende skulle stå sin prøve uden for et testmiljø skete det med en række startvanskeligheder.

Swipp hæver beløbsgrænsen

Det var ellers planen, at Paii på sigt skulle indeholde både medlems- og loyalitetskort, sygesikringskort og kreditkort, men det bliver nu ikke til noget. De ansatte hos Paii fortsætter, og det nye selskab rykker ind i lokalerne hos Paii i København.

Swipps administrerende direktør Martin F. Andersen mener Swipp med opkøbet får mulighed for at kombinere viden, kompetencer og erfaring fra bankerne og teleselskaberne.

I et brev fra Paii til samarbejdspartnerne skriver administrerende direktør Peter Bredgaard, at der i 2015 kommer en Swipp-applikation der kombinerer det nuværende Paii med Swipp, som også bliver det kommende varemærke for tjenesten.

Baggrund: Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

Opkøbet af Paii vil i første omgang ikke give ændringer for de nuværende Paii-brugere. Applikationen og mulighed for at betale i en række netbutikker bliver der ikke ændret ved.

Mere til historien

Det er ikke kun Swipp, MobilePay og det snart hedengangne Paii, der arbejder på mobile betalingsløsninger. MeeWallet er en anden spændende løsning, som for det meste flyver under radaren. Hvis du vil vide mere om MeeWallet så lyt til vores podcast om tjenesten.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer