Paii – teleselskabernes mobilbetaling åbner i dag

Paii er en mobilbetalingsløsning, som teleselskaberne står bag. Paii åbner i dag.

Paii, mobilbetaling

Paii

Konkurrencen om husstandens forbrug på 357 milliarder kroner om året, målt på de vigtigste varegrupper (kilde: FDIH), er stigende disse år. Særligt det endnu uopdyrkede område for mobilbetaling har mange firmaers bevågenhed, da denne betalingsform ventes at eksplodere de kommende år og dermed udgøre en stor konkurrent til det traditionelle Dankort.

Det seneste tiltag er 4Ts mobilbetalingsløsning, der i dag åbner under navnet Paii. 4T er et fælles firma som teleselskaberne Telia, Telenor, 3 og TDC i fællesskab har stiftet, for at fremme mobilbetaling i Danmark.

 – Paii går uden om Windows Phone

Paii bliver tilgængelig som applikation til iOS og Android.

Sløset sikkerhed et problem for mobilbetaling

Betal over telefonregningen eller via optankning

Da 4T er ejet af teleselskaberne bliver det også muligt, at få betalinger hævet på telefonregningen, eller via ens nuværende betalingskort og dermed den almindelige bankkonto.

Der kan betales op til 7.500 kroner per transaktion, også via SMS-betaling, der hidtil har haft en grænse på 225 kroner per betaling.

Paii beskriver i materialet, som MereMobil.dk forud for pressemødet er kommet i besiddelse af, tre brugssenarier.

Den letteste er at undlade registrering af kunden, hvor beløbet blot trækkes på telefonregningen.

Web-TV: Kom tæt på Paii

I den anden metode bliver det muligt at oprette sig hos Paii, uden at have et betalingskort, men hvor beløbet fortsat hæves på den regningen fra teleselskabet.

Paii understøtter også en oprettelse med betalingskort, hvor varekøb hæves på bankkontoen, som det kendes fra Danske Banks løsning MobilePay. Forskellen er dog, at Paii fungerer via optankning, hvor der indbetales penge på ens personlige konto i systemet. Pengene hæves altså ikke direkte på kontoen i banken.

Med Paii kan der også anvendes overførsel af beløb fra person til person. Løsningen vil også kunne anvendes til web og app-køb.

Apple arbejder på mobile betalingsløsninger

Ikke betaling i butikker endnu

Ved pressemødet klokken 10 vil direktør Peter Bredgaard fra 4T Mobile Payments ApS fortælle mere om Paii. Her får vi sandsynligvis mere information forretningsmodellen, og hvad kunden skal betale, for at få den ekstra kredit det er, at vente med betalingen til den næste telefonregning dukker op.

Danske Bank har det seneste år fået mange erfaringer med MobilePay, og har senest begyndt udrulning af løsningen til erhvervsdrivende, så der kan tages imod betaling via mobilen fra de kunder der måtte ønske dette.

MobilePay åbner for mobilbetaling i butikker

I starten vil Paii ikke kunne benyttes i fysiske forretninger, men selskabet lover, at betalingsstederne løbende vil blive udvidet.

Læs mere på paii.dk.

Mobilbetaling kan give flere impulskøb

Mere til historien

4T har i mere end et år arbejdet på løsningen. Peter Bredgaard har tidligere deltaget podcasten Teknologimagasinet MereMobil, hvor han fortalte mere om deres arbejde. Denne udsendelse kan du høre på dette link.

Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Flere banker lover, at de vil åbne for brugen af Dankort i Apple Pay. Det har dog LAAAAANGE udsigter.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Frygt for at Dankort forsvinder – danske banker skal tvinges

En stiller af et borgerforslag frygter at dankortet forsvinder, hvis ikke Apple Pay og Google Pay kan anvende Dankort til betaling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram