Paii – teleselskabernes mobilbetaling åbner i dag

Paii er en mobilbetalingsløsning, som teleselskaberne står bag. Paii åbner i dag.

Paii, mobilbetaling

Paii

Konkurrencen om husstandens forbrug på 357 milliarder kroner om året, målt på de vigtigste varegrupper (kilde: FDIH), er stigende disse år. Særligt det endnu uopdyrkede område for mobilbetaling har mange firmaers bevågenhed, da denne betalingsform ventes at eksplodere de kommende år og dermed udgøre en stor konkurrent til det traditionelle Dankort.

Det seneste tiltag er 4Ts mobilbetalingsløsning, der i dag åbner under navnet Paii. 4T er et fælles firma som teleselskaberne Telia, Telenor, 3 og TDC i fællesskab har stiftet, for at fremme mobilbetaling i Danmark.

 - Paii går uden om Windows Phone

Paii bliver tilgængelig som applikation til iOS og Android.

- Sløset sikkerhed et problem for mobilbetaling

Betal over telefonregningen eller via optankning

Da 4T er ejet af teleselskaberne bliver det også muligt, at få betalinger hævet på telefonregningen, eller via ens nuværende betalingskort og dermed den almindelige bankkonto.

Der kan betales op til 7.500 kroner per transaktion, også via SMS-betaling, der hidtil har haft en grænse på 225 kroner per betaling.

Paii beskriver i materialet, som MereMobil.dk forud for pressemødet er kommet i besiddelse af, tre brugssenarier.

Den letteste er at undlade registrering af kunden, hvor beløbet blot trækkes på telefonregningen.

- Web-TV: Kom tæt på Paii

I den anden metode bliver det muligt at oprette sig hos Paii, uden at have et betalingskort, men hvor beløbet fortsat hæves på den regningen fra teleselskabet.

Paii understøtter også en oprettelse med betalingskort, hvor varekøb hæves på bankkontoen, som det kendes fra Danske Banks løsning MobilePay. Forskellen er dog, at Paii fungerer via optankning, hvor der indbetales penge på ens personlige konto i systemet. Pengene hæves altså ikke direkte på kontoen i banken.

Med Paii kan der også anvendes overførsel af beløb fra person til person. Løsningen vil også kunne anvendes til web og app-køb.

- Apple arbejder på mobile betalingsløsninger

Ikke betaling i butikker endnu

Ved pressemødet klokken 10 vil direktør Peter Bredgaard fra 4T Mobile Payments ApS fortælle mere om Paii. Her får vi sandsynligvis mere information forretningsmodellen, og hvad kunden skal betale, for at få den ekstra kredit det er, at vente med betalingen til den næste telefonregning dukker op.

Danske Bank har det seneste år fået mange erfaringer med MobilePay, og har senest begyndt udrulning af løsningen til erhvervsdrivende, så der kan tages imod betaling via mobilen fra de kunder der måtte ønske dette.

- MobilePay åbner for mobilbetaling i butikker

I starten vil Paii ikke kunne benyttes i fysiske forretninger, men selskabet lover, at betalingsstederne løbende vil blive udvidet.

Læs mere på paii.dk.

- Mobilbetaling kan give flere impulskøb

Mere til historien

4T har i mere end et år arbejdet på løsningen. Peter Bredgaard har tidligere deltaget podcasten Teknologimagasinet MereMobil, hvor han fortalte mere om deres arbejde. Denne udsendelse kan du høre på dette link.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Apple kan sætte sig på betalingerne i Danmark

Danske Bank åbner for Apple Pay, mens EU er klar med sag mod netop Apple Pay, der stormer frem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram