Microsoft dropper Android på Nokia X

13

Nokia X skifter øjeblikkeligt platform fra Android til Windows Phone, oplyser Microsoft.

Stephen Elop præsenterer Nokia X
Stephen Elop præsenterer Nokia X (Foto: MereMobil.dk)

Nokia X, der i februar blev præsenteret som Nokias bud på Android-platformen, til udviklingslandene, skifter øjeblikkeligt styresystem fra Android til Windows Phone.

I et åbent brev til Microsofts medarbejdere skriver Microsoft CEO Satya Nadella og Stephen Elop, Microsoft Executive Vice President, at produkterne i Nokia X serien skifter platform.

– ”Vores plan er, at levere flere lavpris Lumia enheder ved at flytte udvalgte kommende Nokia X designs og produkter til at blive Windows Phone enheder,” lyder det blandt andet i meddelelsen.

Skiftet vil ske øjeblikkeligt, men Microsoft lover at fortsætter med at supportere eksisterende Nokia X produkter.

Historisk interview: Derfor satser Nokia på Android

Vækst gennem lavpris

Microsoft vil have Windows Phone platformen til at vokse, og det ske ved et fortsat sigte mod produkter i det mere prisvenlige segment.

I Danmark har vi også stiftet bekendtskab med denne strategi. Et af eksemplerne er Nokia Lumia 630 som kan erhverves til lige under 1.000 kroner uden abonnement. Det bemærkelsesværdige er, at produktet har fået vældigt gode anmeldelser, også på MereMobil.dk.

Test: Lumia 630 – en Windows Phone jeg elsker

Lumia-serien består også af highend produkter som Nokia Lumia 930, der ligeledes høster ros fra anmelderne.

Om Nokia fortsat vil sigte på udviklingsmarkederne med Nokia X, X+ og XL, er der endnu ikke nogle meldinger om.

Nokia X serien var baseret på Nokia X Software Platform 2.0 der var baseret på Android Open Source Project. Telefonerne var uden Googles services og Google Play Store.

Web-TV: Se testen af Lumia 930

Web-TV: Sådan var Nokia X

Nokia X var et forsøg

Da Nokia X blev annonceret ved Mobile World Congress 2014, verdens største mobilkonference, sagde teleanalytiker John Strand, Strand Consult til MereMobil.dk, at produkterne var et forsøg fra Microsoft på at ramme flere hundrede millioner potentielle kunder.

John Strand, der i 18 år har rådgivet operatører og producenter på verdensplan, vurderede dengang, at Nokia X ikke var en panikhandling.

– ”Windows Phone har en chance i det fragmenterede mobilmarked,” lød det dengang fra John Strand.

Web-TV: Vurdering billigprodukter til udviklingslandene

Mere til historien

Strategiskiftet med at Microsoft dropper Android på Nokia X kom som en sidebemærkning i pressematerialet om annonceringen af planlagte afskedigelser af op mod 18.000 medarbejdere i Microsoft. 12.500 af stillingerne bliver overflødige som konsekvens af overtagelsen af Nokias mobilforretning.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer