Microsoft bekræfter: 18.000 medarbejdere skal fyres

En massiv fyringsrunde er på vej hos Microsoft. 18.000 skal ud – 12.500 som følge af Nokia-overtagelsen.

Microsoft (Foto: Microsoft)

Microsoft (Foto: Microsoft)

Det seneste døgn har rygterne svirret, men nu er den barske virkelighed bekræftet. Den amerikanske IT-gigant Microsoft bekræfter, at frem mod midten af 2015 skal 18.000 medarbejdere finde et andet sted at arbejde.

Tidligere på året overtog Microsoft hele Nokias smartphone-forretning, som nu er en af årsagerne til de voldsomme nedskæringer på lønningslisterne, der aktuelt tæller 127.000 personer verden over.

Microsoft oplyser, at 12.500 stillinger bliver fjernet som en konsekvens af synergier i forbindelse med overtagelsen af Nokias mobilforretninger.

Meddelelsen kommer i et brev til medarbejderne i Microsoft fra selskabets administrerende direktør Satya Nadella.

Microsoft dropper Android på Nokia X

– ”Det første skridt i at opbygge den rigtigt organisation er at justere vores arbejdsstyrke. At tage beslutninger som denne er svære, men nødvendige,” lyder det fra Nadella.

Hvem er Satya Nadella?

Mere til historien

De 127.000 ansatte i Microsoft er flere ansatte end Google og Apple har i deres organisationer.

 

 

 


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.