Massefyringer i Microsoft truer gamle Nokia-folk

En massefyring er angiveligt på vej i Microsoft, der blandt andet vil skære ned i staben af tidligere Nokia-ansatte.

Satya Nadella CEO Microsoft (Foto: Microsoft)

Satya Nadella CEO Microsoft (Foto: Microsoft)

Handlen mellem Nokia og Microsoft blev endelig afsluttet i slutningen af april måned, hvilket betød  medarbejderne i Nokias mobildivision skulle skifte arbejdsgiver. For flere af de tidligere Nokia-ansatte skal de måske allerede ud på jobmarkedet igen, da Microsoft ventes at være på vej med masse-fyringer.

OPDATERET 17.07.14:
Microsoft bekræfter fyringer

Nokia er overtaget af Microsoft – Elop bliver

Det er dog ikke kun tidligere Nokia-ansatte, som er i fare for at miste deres arbejde. I alt ventes det, at de vil fyre op mod over 6.000 ansatte. Det skriver Reuters.com.

Skal man tro rygterne, så vil denne massefyringsrunde betyde, at den tidligere Nokia-udviklingsafdeling i Oulu (Finland) lukkes. Denne udviklingsafdeling beskæftiger 500 mennesker og det ventes i alt 1.000 tidligere Nokia-ansatte vil miste deres arbejde.

Bliver massefyringer i Microsoft en realitet, så vil det være Microsofts største fyringsrunde siden 2009, hvor Stephen Elop afskedigede 5.800 ansatte.

Mere til historien

Microsoft har i alt 127.000 ansatte på verdensplan, hvilket er langt mere end konkurrenterne Apple og Google.


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.