Lumia 930 – derfor er den bedst på Windows Phone

5

WEB-TV: Nokia Lumia 930 er inden for Windows Phone en fremragende telefon, hvor kun småfejl og app-manglen taler imod den.

Lumia 930 er en af de telefoner, du bør tage et kig på, hvis Android og iOS ikke lige er dig eller du synes tiden er moden til at prøve noget andet.

På hardwaredelen står vi med et godt stykke isenkram, som sagtens kan konkurrere med andre telefoner i markedet.

Du får moderne Qualcomm Snapdragon processor og fem tommer Full HD skærm baseret på OLED teknologi. Betragtningsvinklerne er gode, farverne naturlige og sort er her virkelig sort.

Lumia 930 er større end en iPhone, men nogenlunde på sammen størrelse som en Samsung Galaxy S5.

Web-TV: Se testen af Samsung Galaxy S5

Windows Phone 8.1, styresystemet i telefonen, er et friskt pust, og som noget nyt kan udviklerne vælge at gøre genvejene transparente så ens personlige baggrundsbillede kigger igennem. Det ser bare så cool ud.

Vigtige nyheder i systemet

Jeg synes, den vigtigste nyskabelse er Action Center (på dansk Handlingscenter) hvor alle notifikationerne fra systemet og apps samles. Det er også her, der findes hurtiggenveje til Bluetooth, Wi-Fi og skærmrotation. Der er plads til fire, men du kan vælge blandt mange flere.

Læs også vores store test af Lumia 930 – med flere detaljer

Kameraet på 20 megapixels skuffer ikke, og selv ved dårlige lysforhold bliver billederne flotte og har minimal billedstøj. Det er nok en af de bedste allround kameratelefoner i markedet lige nu.

Den store skærm gør Lumia 930 perfekt til internetbrug og i den nye Internet Explorer 11 er jeg vild med muligheden for at bevæge sig frem og tilbage, ved at trække i websiten. Også ”læser funktionen” hvor der fokuseres på teksten man skal læse, er en vældig god egenskab.

Desværre er Windows Phone stadig ikke konkurrencedygtig med konkurrenterne når det kommer til applikationer. Ikke alle de populære apps findes, og mange af dem man kan få, har ikke nær så mange features, som tilsvarende apps på Android og iOS. Heldigvis går det fremad, selvom det går langsomt.

Samlet set er jeg rigtig glad for Lumia 930, der aktuelt er den bedste Windows Phone i markedet. Telefonen har kræfter nok til at køre store krævende spil – og generelt er det småfejl hist og her, der trækker karakteren en smule ned.

Jeg ser frem til de kommende enheder fra Microsoft Devices og smider fem store stjerner efter Lumia 930.

Mere til historien

Lumia 930 er den sidste topmodel med Nokia varemærket. Microsoft ikke fremadrettet har lov til at anvende ”Nokia” på smartphones. Hvis der kommer flere ”Nokia”-telefoner vil det være fra det gamle roadmap fra før overtagelsen.

Læs også:
Se flere web-tv anmeldelser

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer