Tænk: iPhone 5S ikke god nok til prisen

9

Forbrugerrådet Tænk har for DR testet fem af de mest populære mobiler, og ifølge testen er iPhone 5S ikke god nok til prisen.

iPhone 5S SMS
iPhone 5S (Foto: MereMobil.dk)

Apples iPhone er en af de absolut mest solgte smartphones herhjemme og trods konkurrenternes nye topmodeller, er det ikke lykkedes at få iPhone væk fra førstepladsen hos teleselskaberne, over de mest solgte telefoner.

iPhone var omdrejningspunktet for DRs program Forbrugertesten, der blev vist onsdag aften (30. juli 2014).

Forbrugerrådet Tænk gennemførte i marts måned testen, hvilket er grunden til, at iPhone 5S dyster mod konkurrenternes “gamle” modeller. iPhone er den telefon, som holder prisen bedst af de forskellige topmodeller, og derfor også den dyreste i testen. Det skriver DR.dk.

Så meget er topmodellerne faldet i pris

I testen dyster iPhone 5S mod Samsung Galaxy S4, LG G2, Sony Xperia Z1 og HTC One (M7).

Problemer med batteritiden

Forbrugerrådet Tænk satte de populære smartphones på prøve i et testlaboratorie. Disse tests viser at iPhonen fortsat har problemer med antennen og batterilevetiden er, ifølge testen, middelmådig.

iPhone 5S og 5C har dårligst antenne

Professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet vurderer generelt antennerne i smartphones til at være utrolig ringe. Hvilket han undrer sig over, da antenner med højere kvalitet, vil fylde det samme i telefonerne.

Testen viser også, at det ikke kun er Apples iPhone der har antenneproblemer. Derfor foreslår Gert Frølund Pedersen også, at der kommer en mærkningsordning.

Her er telefonerne med de bedste antenner

Top 5 – de bedste telefoner

1. Samsung Galaxy S4

2. LG G2

3. Sony Xperia Z1

4. iPhone 5S

5. HTC One M7

Læs mere om Forbrugerrådets test af smartphones her.

Mere til historien

Produkterne der blev vist i Forbrugertesten på DR er taget ud af en stor samlet test af 99 produkter. Det fulde testskema viser, at Samsung indtager de første tre pladser. Rækkefølgende er: Samsung Galaxy S4, Galaxy S5 og Galaxy S III.

Læs også:
Apple har solgt 500 millioner iPhones

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer