Tænk: iPhone 5S ikke god nok til prisen

Forbrugerrådet Tænk har for DR testet fem af de mest populære mobiler, og ifølge testen er iPhone 5S ikke god nok til prisen.

iPhone 5S SMS

iPhone 5S (Foto: MereMobil.dk)

Apples iPhone er en af de absolut mest solgte smartphones herhjemme og trods konkurrenternes nye topmodeller, er det ikke lykkedes at få iPhone væk fra førstepladsen hos teleselskaberne, over de mest solgte telefoner.

iPhone var omdrejningspunktet for DRs program Forbrugertesten, der blev vist onsdag aften (30. juli 2014).

Forbrugerrådet Tænk gennemførte i marts måned testen, hvilket er grunden til, at iPhone 5S dyster mod konkurrenternes “gamle” modeller. iPhone er den telefon, som holder prisen bedst af de forskellige topmodeller, og derfor også den dyreste i testen. Det skriver DR.dk.

- Så meget er topmodellerne faldet i pris

I testen dyster iPhone 5S mod Samsung Galaxy S4, LG G2, Sony Xperia Z1 og HTC One (M7).

Problemer med batteritiden

Forbrugerrådet Tænk satte de populære smartphones på prøve i et testlaboratorie. Disse tests viser at iPhonen fortsat har problemer med antennen og batterilevetiden er, ifølge testen, middelmådig.

- iPhone 5S og 5C har dårligst antenne

Professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet vurderer generelt antennerne i smartphones til at være utrolig ringe. Hvilket han undrer sig over, da antenner med højere kvalitet, vil fylde det samme i telefonerne.

Testen viser også, at det ikke kun er Apples iPhone der har antenneproblemer. Derfor foreslår Gert Frølund Pedersen også, at der kommer en mærkningsordning.

- Her er telefonerne med de bedste antenner

Top 5 - de bedste telefoner

1. Samsung Galaxy S4

2. LG G2

3. Sony Xperia Z1

4. iPhone 5S

5. HTC One M7

Læs mere om Forbrugerrådets test af smartphones her.

Mere til historien

Produkterne der blev vist i Forbrugertesten på DR er taget ud af en stor samlet test af 99 produkter. Det fulde testskema viser, at Samsung indtager de første tre pladser. Rækkefølgende er: Samsung Galaxy S4, Galaxy S5 og Galaxy S III.

Læs også:
- Apple har solgt 500 millioner iPhones

Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Xiaomi 13 Pro test | Er dette årets bedste telefonkamera?

TEST: Xiaomi 13 Pro har et helt utrolig godt kamera, men også andet at byde på. Læs min Xiaomi 13 Pro test - Xiaomis nyeste topmodel.

(mere…)
Denne computer er et vildt arbejdsredskab

VIDEO: Hvis du har brug for en bærbar arbejdscomputer, hvor særligt grafikydelsen er vigtig, skal du overveje MacBook Pro 14-tommer med M2 Pro-chip.

(mere…)
Sony Xperia 5 V – 16 GB RAM?

RYGTE: Sony er måske på vej med en ny telefon. Xperia 5 V angiveligt 16 GB RAM.

(mere…)
MacBook Pro 14” test – perfekt arbejdscomputer

TEST: Skal du arbejde med videoredigering, 3D-grafik eller lydproduktion, er det MacBook Pro 14”, at du mangler.

(mere…)
Derfor elsker jeg Galaxy S23 Ultra

VIDEOTEST: Kameraet i Galaxy S23 Ultra er fantastisk. Se min test af Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram