iPhone 5S og 5C har de dårligste antenner

En uafhængig undersøgelse fra Aalborg Universitet fastslår, at iPhone 5S og 5C er de smartphones, som har dårligst antenner.

iPhone 5S og iPhone 5C

iPhone 5S og iPhone 5C

UPDATE: Siden udgivelsen af denne artikel (17/12 2013) er der frigivet et nyere rapport om mobilernes antenner. Læs opdateringen her.

Erhvervsstyrelsen har bestilt en rapport hos professor i antenneteknik, Gert Frølund, Aalborg Universitet, der har kortlagt, hvilke mobiler og smartphones, som har de bedste og værste mobilantenner.

Rapporten kårer Doro PhoneEasy 605 som telefonen med den bedste antennekvalitet, når det kommer til samtaler på 2G-mobilnettet. Køberne der ønsker sig sådan en, skal ud på brugtmarkedet, da telefonen er udgået, oplyser Doro til MereMobil.dk.

- Rapport: Store forskelle i mobilernes antennekvalitet

I bunden af listen, uanset om det handler om samtaler på 2G, eller brug af 3G-nettet fra telefonen, ligger Apples populære iPhones – vel at mærke de nye modeller iPhone 5S og iPhone 5C.

Hvis telefonerne er på 2G-mobilnettet ligger iPhone 5C på plads 20 mens iPhone 5S indtager plads 21. På den del af 3G-nettet der hedder UMTS2100 ligger Apples nye smartphones også helt i bunden. Med til historien hører, at iPhone 5S og 5C klarer sig væsentligt bedre på 3G UMTS900, men et teleselskab som TDC bruger slet ikke disse frekvenser. 3 anvender UMTS900 i visse områder, men er primært på UMTS2100. Telia har Telenor benytter begger frekvenser. Typisk bruges UMTS2100 i større byer.

- Se hitlisten: De bedste og værste mobilantenner

På toppen af listen er Nokia Lumia 925 når det kommer til brug på 3G-nettet, mens det er Sony Xperia Z, der er den smartphone, der klarer sig allerbedst, når det kommer til brug på 2G-nettet.

Du kan se hele rapporten fra Erhvervsstyrelsen her.

Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram