iPhone 5S og 5C har de dårligste antenner

3

En uafhængig undersøgelse fra Aalborg Universitet fastslår, at iPhone 5S og 5C er de smartphones, som har dårligst antenner.

iPhone 5S og iPhone 5C
iPhone 5S og iPhone 5C

UPDATE: Siden udgivelsen af denne artikel (17/12 2013) er der frigivet et nyere rapport om mobilernes antenner. Læs opdateringen her.

Erhvervsstyrelsen har bestilt en rapport hos professor i antenneteknik, Gert Frølund, Aalborg Universitet, der har kortlagt, hvilke mobiler og smartphones, som har de bedste og værste mobilantenner.

Rapporten kårer Doro PhoneEasy 605 som telefonen med den bedste antennekvalitet, når det kommer til samtaler på 2G-mobilnettet. Køberne der ønsker sig sådan en, skal ud på brugtmarkedet, da telefonen er udgået, oplyser Doro til MereMobil.dk.

Rapport: Store forskelle i mobilernes antennekvalitet

I bunden af listen, uanset om det handler om samtaler på 2G, eller brug af 3G-nettet fra telefonen, ligger Apples populære iPhones – vel at mærke de nye modeller iPhone 5S og iPhone 5C.

Hvis telefonerne er på 2G-mobilnettet ligger iPhone 5C på plads 20 mens iPhone 5S indtager plads 21. På den del af 3G-nettet der hedder UMTS2100 ligger Apples nye smartphones også helt i bunden. Med til historien hører, at iPhone 5S og 5C klarer sig væsentligt bedre på 3G UMTS900, men et teleselskab som TDC bruger slet ikke disse frekvenser. 3 anvender UMTS900 i visse områder, men er primært på UMTS2100. Telia har Telenor benytter begger frekvenser. Typisk bruges UMTS2100 i større byer.

Se hitlisten: De bedste og værste mobilantenner

På toppen af listen er Nokia Lumia 925 når det kommer til brug på 3G-nettet, mens det er Sony Xperia Z, der er den smartphone, der klarer sig allerbedst, når det kommer til brug på 2G-nettet.

Du kan se hele rapporten fra Erhvervsstyrelsen her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer