LG G2 – LG har slået en seks’er

MINITEST: LG G2 er en super fed telefon, så enkelt kan det siges. Vi har samlet vores vurdering af telefonen i denne minitest.

LG G2

LG G2 (Foto: LG)

LG havde inviteret verdenspressen til event i New York den 7. august 2013, hvor de præsenterede deres nyeste topmodel LG G2 for offentligheden. LG G2 er efterfølgeren til den meget anmelderroste LG Optimus G.

LG afholdte et show, som var mindre end Samsungs, da de præsenterede deres 2013-topmodel, Galaxy S4 i marts måned, men budskabet var dog klart – LG er for alvor tilbage og skal tages seriøst.

Med G2 har LG et slogan, som lyder ”Learning from You”, hvilket kort sagt betyder, at de har kunden i centrum. Derfor er telefonen forsøgt lavet til brugervenlig, og med ”det kunderne vil have” af funktioner m.m.

Det betyder også, at LG G2 er en telefon, som er produceret ud fra et brugervenligt perspektiv, hvilket også gælder det ydre. Skærmen er stor, og der er ingen knapper på hverken fronten eller siderne, men i stedet bag på – lige under kameralinsen. LG kalder dette for Rear Key, som indeholder volumen op og ned, samt powerknap.

Hele Rear Key-konceptet baseres på brugerundersøgelser, som viser den maksimale bredde er 2,7 tommer (6,85 centimeter) for en smartphone, når den skal betjenes med én hånd. LG G2 er 7,09 centimeter i bredden.

Knapperne er flyttet til bagsiden for, at sikre brugeren hele tiden har et godt greb om telefonen – og en anderledes overflade på knapperne gør, at man aldrig er i tvivl om fingrene rammer knapperne.

Designet med kvindeformer

Designet på LG G2 er, som mange mænd gerne vil have kvindens former, nemlig bløde og runde.

Den er udformet i plastik og kanterne rundt omkring skærmen er blevet gjort markant mindre, hvilket har betydet, at skærmen på 5.2 tommer kan være på langt mindre plads.

Der er ingen taster på fronten, men dette er ikke et problem, for LG G2 kommer med funktionen ”KnockOn”, som vækker telefonen når man dobbelt-tapper på midten af skærmen – og man kan slukke den igen på samme måde.

Skærmen er virkelig flot

Skærmen på LG G2 er en Full HD IPS skærm med en opløsning på 1920 x 1080 pixels. Og med G2’s subpixels medregnet, så er der 6,2 millioner pixels på skærmen.

Grafikprocessoren i LG G2 er en Adreno 330 med GRAM. GRAM er en hukommelseschip, der sidder sammen med skærmen, og medvirker til, at når du ser et billede, læser på en hjemmeside eller andet hvor billedet er statisk, huskes billedet i GRAMen. Dette betyder grafikprocessoren (GPU’en) aflastes.

Samlet resultatet er et lavere strømforbrug ved visning af statiske ting på skærmen, på op mod 26 procent, som i sidste ende betyder omkring 10 procent mere driftstid på en fuld opladning.

Android er under motorhjelmen

LG G2 er en Android telefon og ved lanceringen er Android 4.2.2 installeret på enheden. Foruden Android, så har LG også deres egen brugerflade lagt oven på.

Nogle af producenternes egne brugerflader har det med, at belaste styresystemet, hvilket betyder det bliver trægt og lakker. Dette har LG formået at undgå.

LG G2 spækket med smarte funktioner

Foruden KnockOn-funktionen, som vi omtalte i afsnittet omkring telefonens design, så kommer den også med flere andre smarte funktioner. Blandt andet Answer Me, som gør, at et telefonopkald kan besvares blot ved, at løfte telefonen op til øret, når telefonen ringer.

Ligesom tilfældet er på flere andre Android-telefoner, så kan du også på LG G2 tilpasse telefonen, så den passer bedre til dig. Eksempelvis ved at ændre overgange mellem forside-skærmene, justere baggrundene og lignende. Du kan også tilpasse ”soft-tasterne”, som er i bunden af skærmbilledet, samt vælge om baggrunden skal være hvid, sort eller gradueret – hele seks kombinationer kan du vælge mellem, samt fire farvevalg.

Quick Memo er et andet program, som jeg i testperioden blev afhængig af. Der kan både tegnes eller skrives med fingeren på skærmen – og tager du et screenshot, så har du muligheden for at tilføje egen kommentar inden det evt. sendes.

En anden ”eye-candy”-funktion er noget, som mange var imponeret over med Nexus 4, nemlig sluk-billedet, der minder om et gammelt billedrørs-TV. Dette kan man også få på LG G2, men der er også to andre ”sluk-grafikker”.

Bemærk: LG G2 indeholder langt flere funktioner, end vi har beskrevet her.

Ikke venner med tastaturet

Under testperioden er jeg aldrig rigtigt blevet gode venner med tastaturet på telefonen. Ligesom mange andre standard Android-tastaturer, så er det fyldt med alt for mange taster.

Det har kort og godt betydet, at jeg til sidst måtte bukke under og installere Smart Keyboard Pro, som er mit foretrukne tastatur på Android. Dette er dog smag og behag, hvad man kan lide og hvad man er vant til.

Teknisk set oplevede jeg ingen problemer med hverken tastaturet eller ordbogen.

Stort batteri yder god batteritid

En af de ting, jeg holdt allermest af i testperioden, er den lange batteritid, som LG G2 yder. Telefonen kommer med et batteri på 3.000 mAh, men selvom det er stort, så er telefonen også god til at spare på det.

Batteriet er produceret af LGs datterselskab, LG Chem Ltd., og er en nyudviklet type.

Der er i telefonen også mulighed for, at slå strømsparer-funktionen til. I testperioden var der ingen problemer med, at komme igennem en hel dag på én opladning.

Det er i øvrigt muligt, at købe en oplader på 3 ampere, som ekstra tilbehør, hvis man tit har brug for hurtig opladning. Denne oplader batteriet fra 0-80 procent på kun en halv time.

Super godt kamera

LG G2 sælges ikke som en ”kamera-telefon”, men det kunne den på mange måder godt. Der sidder et 13 megapixels kamera med Optical Image Stabilizer (OIS) og en sensor på 1/3” BSI i LG G2.

Der er en masse indstillings-muligheder i kameraet, hvor manuelt fokus er min favorit – og savnet i mange andre smartphones.

LG G2 optager video i Full HD med 60 fps, hvilket er meget, da eksempelvis YouTube pt. kun understøtter 30 fps. Når man optager video, så kan man også ”zoome” på lyden, hvilket gør man kan forstærke en bestemt lyd.

Kameraet er et godt overall-kamera, som har en masse fede indstillingsmuligheder og kun få ting, som gerne måtte være bedre – nemlig at udløseren gerne måtte reagere hurtigere, samt tage bedre billeder i modlys.

Konklusion: Med G2 har LG slået en 6’er

LG har haft et godt år i 2013, men fremgangen startede for alvor i 2012 med Nexus 4. Derefter overraskede de med Optimus G, hvor prisen var ”knivskarp” – men nu sættes barren endnu højere, for G2 overgår klart de tidligere modeller på flere punkter.

Ligesom LG Optimus G også kom på markedet til en super interessant pris, så er dette også tilfældet med G2, som ved salgsstarten kostede mellem 3.500 og 4.000 kroner uden abonnement – endda for en model med 32 GB intern hukommelse.

Derfor er der bestemt heller ikke nogen tvivl om, at LG G2 er en topkarakter værdig – for LG har virkelig slået en 6’er med denne nye topmodel.

LG G2 ender på 6 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Med forgængeren Optimus G lagde LG en ny strategi for deres produkter. Tidligere blev mange af de gode skærme og batterier, solgt af bagdøren til andre konkurrerende producenter. LG vil nu i stedet satse på, at anvende deres egne innovationer selv, før de sælges til andre.

LG G2
Google: Nye funktionsopdateringer til Android-telefoner samt Pixel

Her er de nyeste funktioner, som Google netop har frigivet til Android-telefoner og Pixel-telefonerne.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Xperia 1 VI bliver første Sony med Android 15

En supportside bekræfter, at Android 15 kommer til den første Sony-telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram