Mobilantenner får måske mærkningsordning

0

En ny EU-rapport mener, at en mærkningsordning af kvaliteten af antennen på smartphones er en god idé og mobilbranchen er henrykt.

Diverse smartphones
Diverse smartphones

Mobilkøbere kan måske se frem til en mærkningsordning, der oplyser dem om kvaliteten af antennen på en smartphone.

Det slås fast af en ny EU-rapport, at der intet er til hinder for en fælleseuropæisk mærkningsordning kan blive etableret. Denne skal hjælpe mobilkøberne til det bedste valg, når de skal købe ny mobiltelefon. Det skriver Dr.dk.

Rapporten er netop blevet offentliggjort og kommer efter en dansk test har vist, at antennerne i nogle mobiltelefoner er overraskende dårlige. Det kan betyde, at telefonerne ikke kan holde forbindelsen til mobilnetværket og telefonen derfor laver et ”drop call” (forbindelsen ryger).

Store forskelle på mobilernes antennekvalitet

En dansk undersøgelse, som Erhvervsstyrelsen fik foretaget og offentliggjorde i slutningen af 2013, viste at selv high-end smartphones har dårlige antenner.

iPhone 5S og 5C har de dårligste antenner

Vinderen i testen blev en nu udgået Doro-telefon, som henvender sig til seniorerne. Mens Apple, Nokia og Samsung var at finde på de dårligste pladser med deres high-end smartphones.

Doro PhoneEasy 605 har den bedste antenne

Telekommunikationsindustrien, som er telebranchens brancheforening, er en af fortalerne for en europæisk mærkningsordning, som kan hjælpe mobilkøberne til at vurderer en telefons kvalitet, inden de køber en ny mobil.

Her er mobilerne med de bedste og værste antenner

Mange forbrugere giver ofte teleselskabet skylden, når de oplever en dårlig mobildækning. Telekommunikationsindustrien mener derfor, at en mærkning af de dårligste telefoner vil flytte aben tilbage til producenterne.

Mobilproducenterne vil måske gøre modstand mod en mærkningsordning, da de kan blive tvunget til at sætte en ”sur smiley” eller lignende på et af deres produkter. Dog ventes det, at en ordning i sidste ende vil hjælpe med, at mobilproducenterne forbedrer antennernes kvalitet.

Mere til historien

EU-rapporten er udarbejdet af et eksternt firma for EU-kommissionen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer