iPhone 5S og 5C har de dårligste antenner

En uafhængig undersøgelse fra Aalborg Universitet fastslår, at iPhone 5S og 5C er de smartphones, som har dårligst antenner.

iPhone 5S og iPhone 5C

iPhone 5S og iPhone 5C

UPDATE: Siden udgivelsen af denne artikel (17/12 2013) er der frigivet et nyere rapport om mobilernes antenner. Læs opdateringen her.

Erhvervsstyrelsen har bestilt en rapport hos professor i antenneteknik, Gert Frølund, Aalborg Universitet, der har kortlagt, hvilke mobiler og smartphones, som har de bedste og værste mobilantenner.

Rapporten kårer Doro PhoneEasy 605 som telefonen med den bedste antennekvalitet, når det kommer til samtaler på 2G-mobilnettet. Køberne der ønsker sig sådan en, skal ud på brugtmarkedet, da telefonen er udgået, oplyser Doro til MereMobil.dk.

Rapport: Store forskelle i mobilernes antennekvalitet

I bunden af listen, uanset om det handler om samtaler på 2G, eller brug af 3G-nettet fra telefonen, ligger Apples populære iPhones – vel at mærke de nye modeller iPhone 5S og iPhone 5C.

Hvis telefonerne er på 2G-mobilnettet ligger iPhone 5C på plads 20 mens iPhone 5S indtager plads 21. På den del af 3G-nettet der hedder UMTS2100 ligger Apples nye smartphones også helt i bunden. Med til historien hører, at iPhone 5S og 5C klarer sig væsentligt bedre på 3G UMTS900, men et teleselskab som TDC bruger slet ikke disse frekvenser. 3 anvender UMTS900 i visse områder, men er primært på UMTS2100. Telia har Telenor benytter begger frekvenser. Typisk bruges UMTS2100 i større byer.

Se hitlisten: De bedste og værste mobilantenner

På toppen af listen er Nokia Lumia 925 når det kommer til brug på 3G-nettet, mens det er Sony Xperia Z, der er den smartphone, der klarer sig allerbedst, når det kommer til brug på 2G-nettet.

Du kan se hele rapporten fra Erhvervsstyrelsen her.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram