Analyse: Galaxy S5 sælger dårligere end Galaxy S4

1

Salgstallene for Samsung Galaxy S5 når ikke samme højder, som forgængeren Galaxy S4.

Samsung Galaxy S5 Mini
Samsung Galaxy S5 Mini (Foto: Samsung)

Samsung har ifølge Reuters netop frigivet det dårligste kvartalsregnskab i to år, hvilket Samsung selv begrunder med priskonkurrencen og ophobningen i varelagrene i Kina. Det skriver Mobilen.no.

Analysefirmaet Counterpoint mener, at udfordringerne kan stikke dybere end det.

Counterpoint har udført en grundig undersøgelse af 35 markeder, der omfatter 90 procent af salget på verdensplan. Undersøgelsen viste, at der blev solgt 7 millioner af den otte måneder gamle iPhone 5S i maj måned, mens Samsungs flagskib blev solgt i 5 millioner eksemplarer samme måned.

TEST: Apple iPhone 5S

Galaxy S5 kom dog ellers godt fra start og havde en bedre start end forgængeren.

Analytikerne mener ikke, at eksempelvis Galaxy S5 fra Samsung frister forbrugerne nok til, at vælge en topmodel fremfor en god og billigere udgave.

– ”De fleste smartphone-producenter verden over kæmper mod en ‘brand-træthed’, der florerer lidt pt. Forbrugerne elsker deres smartphones, men de fleste hardware-enheder ligner hinanden, med de samme programmer og applikationer, og næsten samme pris,” lyder det fra Neil Mawston, analytiker hos Strategy Analytics.

Apple er lidt en undtagelse, da de har kunne holde de høje priser, både mens produkterne ældes og op til næste models lancering, samt i den hårde konkurrence der er på markedet.

Samsung Galaxy S4 solgte modsat Galaxy S5 også 7 millioner enheder om måneden, da den blev lanceret. Men nu kunne det altså tyde på, at Samsung oplever et fald, mens Apples salg forbliver højt.

 – TEST: Samsung Galaxy S4

Efter Samsungs rekordår i 2013 var der forventninger om en tilbagegang hos elektronik-giganten. En Thomason Reuters I/B/E/S-undersøgelse viste, at 28 af 50 analytikere nu har nedjusteret forventningernes indtjening for Samsung i 2014.

Counterpoints Tom Kang mener, at Samsung bør overveje at skabe et nyt brand til deres high-end produkter.

– ”Galaxy-brandet” er blevet svækket, da det også sælges på telefoner til 100, 200 og 300 dollars, mens Apples kun sælges telefoner til mere end 400 dollar. Derfor kan de også ødelægge Galaxy-brandet,” siger Tom Kang.

 – TEST: Samsung Galaxy S5

Mere til historien

Det ventes, at Samsung vil præsentere nye produkter til årets IFA-messe, som finder sted i Berlin fra den 5. til 10. september 2014. Det forventes blandt andet, at Samsung vil offentliggøre Samsung Galaxy Note 4.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer