Flådesystem styrer nu også p-automaten

Fleetfinder holder styr på firmaets biler, og som noget nyt også p-automaten, så betaling af for meget p-tid, eller parkeringsbøder, undgås.

Parkering

Parkeringen kan blive lettere for firmabiler med det nye system, hvor flådesystem og p-automatik,  taler sammen (Foto: John G. Pedersen)

Virksomheder som benytter Fleetfinder til styring af firmabilerne, kan nu også holde styr på parkeringen, så man undgår at smide for mange penge i p-automaten, og dermed hælde firmaets bundlinje, over på parkeringsselskabets.

Systemet henvender sig til håndværks- og servicevirksomheder, som ofte benytter betalingsparkering i de større byer.

Når bilen parkeres indtastes p-automatens kode i parkerings-applikationen fra EasyPark, og maksimal tid vælges. Det smarte er, at håndværkeren ikke skal huske at framelde parkeringen igen.

– ”Når bilen forlader parkeringspladsen stopper parkeringstiden automatisk, og senest 15 sekunder efter nøglen er sat i bilen, standser parkeringen. En SMS-bekræftelse sendes derefter til mobilen,” fortæller Morten Callesen, nordisk chef for Navman Wireless, der står bag Fleetfinder, til MereMobil.dk.

Morten Callesen fortæller videre, at man i testfasen har afprøvet muligheden for fuldautomatisk parkering via GPS, men der var for mange problemer i den daglige drift, og derfor blev løsningen med, at parkeringen skal startes manuelt, valgt.

På mange parkeringspladser skal man ofte betale for mere tid, end der rent faktisk forbruges, men i dette system, afregnes kun for den forbrugte tid.

Parkeringsløsningen virker på parkeringspladser som er håndteret af EasyPark.

Mere til historien

I efteråret 2013 er der kørt test på systemet med udvalgte kunder. I 2014 vil systemet blive rullet ud på markeder, hvor begge virksomheder er tilstede.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.