Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

Nuuday
En kontrakt mellem Region Midtjylland og Nuuday er revet i stykker. Nuuday bød ind med forældede telefoner (Foto: MereMobil.dk)

City Mobil i Odense har vundet en klagesag om en kontrakt indgået mellem Region Midtjylland og Nuuday.

City Mobil klagede over, at Nuuday, som ejes af TDC, havde budt ind med gammelt teknologi i form af forældede og udgående smartphones. Og det på trods af, at det fremgik af regionens materiale, at mobiltelefonerne ikke måtte være udgåede modeller.

– “Når vi deltager i en konkurrence er det for at vinde, og jeg er sikker på, at vil ville have vundet, hvis det var gået rigtigt for sig”, siger Ole Folmer, som er administrerende direktør i Mobitel, der ejes af City Mobil til MereMobil.dk.

MereMobil.dk erfarerer, at kontrakten med Region Midtjylland hen over de fire år, kan havde en værdi på et sted mellem 70 og 100 millioner kroner.

Nu er den store ordre annulleret og regionen skal i gang med at reformulere et nyt udbud med ordren. Samtidig skal Region Midtjylland betale 30.000 kroner i sagsomkostninger til City Mobil, fremgår det af en kendelse fra Klagenævnet for Udbud.

– “Vi fik aktindsigt i tilbuddet og fandt de konditioner der ikke var opfyldt. Når konditionerne ikke er opfyldt, så mener jeg ikke, at man skal kunne vinde et udbud”, siger Ole Folmer, der undrede sig over, at Nuuday fik kontrakten på trods af, at Nuudays tilbud ikke opfyldte udbudsbetingelsernes mindstekrav.

Nuuday kunne byde langt under

Med bedagede smartphones kunne Nuuday, ifølge City Mobils klage, byde langt under de øvrige bydere, som udover City Mobil også talte Atea.

City Mobils klage indeholdt også en klage over, at Region Midtjylland ikke havde undersøgt tilbuddene ordentligt.

Vil I byde ind igen?

– “Det overvejer vi. Men vi skal se udbuddet først. Vi har et godt forhold til dem og har tidligere samarbejdet med dem. Vi har leveret mobiltelefoner og andet teknisk udstyr i fire-fem år”, siger Ole Folmer.

Sammen med sin makker, Casper Thodsen, sagde Ole Folmer i maj 2020 farvel til netop TDC efter, at have drevet og ejet selskabet bag TDC Erhvervscenter i Odense i 30 år.

Klagenævnet for Udbud fastslår også, at Nuudays tilbud har været i strid med kravene i udbuddet.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Ifølge kendelsen fra Klagenævnet for Udbud havde Nuuday budt ind med modellerne Sony Xperia XZ2 Compact 64 GB Black og Sony Xperia XZ3 64 GB Black som på det tidspunkt var op mod to år gamle. Det er telefoner som Sony allerede var holdt op med at producere, da Nuuday indgav tilbuddet.

TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
De fleste har trukket stikket til fastnettelefonen

Du kan ikke længere kræve at få en fastnettelefon-linje i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram