Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

5

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

Nuuday
En kontrakt mellem Region Midtjylland og Nuuday er revet i stykker. Nuuday bød ind med forældede telefoner (Foto: MereMobil.dk)

City Mobil i Odense har vundet en klagesag om en kontrakt indgået mellem Region Midtjylland og Nuuday.

City Mobil klagede over, at Nuuday, som ejes af TDC, havde budt ind med gammelt teknologi i form af forældede og udgående smartphones. Og det på trods af, at det fremgik af regionens materiale, at mobiltelefonerne ikke måtte være udgåede modeller.

– “Når vi deltager i en konkurrence er det for at vinde, og jeg er sikker på, at vil ville have vundet, hvis det var gået rigtigt for sig”, siger Ole Folmer, som er administrerende direktør i Mobitel, der ejes af City Mobil til MereMobil.dk.

MereMobil.dk erfarerer, at kontrakten med Region Midtjylland hen over de fire år, kan havde en værdi på et sted mellem 70 og 100 millioner kroner.

Nu er den store ordre annulleret og regionen skal i gang med at reformulere et nyt udbud med ordren. Samtidig skal Region Midtjylland betale 30.000 kroner i sagsomkostninger til City Mobil, fremgår det af en kendelse fra Klagenævnet for Udbud.

– “Vi fik aktindsigt i tilbuddet og fandt de konditioner der ikke var opfyldt. Når konditionerne ikke er opfyldt, så mener jeg ikke, at man skal kunne vinde et udbud”, siger Ole Folmer, der undrede sig over, at Nuuday fik kontrakten på trods af, at Nuudays tilbud ikke opfyldte udbudsbetingelsernes mindstekrav.

Nuuday kunne byde langt under

Med bedagede smartphones kunne Nuuday, ifølge City Mobils klage, byde langt under de øvrige bydere, som udover City Mobil også talte Atea.

City Mobils klage indeholdt også en klage over, at Region Midtjylland ikke havde undersøgt tilbuddene ordentligt.

Vil I byde ind igen?

– “Det overvejer vi. Men vi skal se udbuddet først. Vi har et godt forhold til dem og har tidligere samarbejdet med dem. Vi har leveret mobiltelefoner og andet teknisk udstyr i fire-fem år”, siger Ole Folmer.

Sammen med sin makker, Casper Thodsen, sagde Ole Folmer i maj 2020 farvel til netop TDC efter, at have drevet og ejet selskabet bag TDC Erhvervscenter i Odense i 30 år.

Klagenævnet for Udbud fastslår også, at Nuudays tilbud har været i strid med kravene i udbuddet.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Ifølge kendelsen fra Klagenævnet for Udbud havde Nuuday budt ind med modellerne Sony Xperia XZ2 Compact 64 GB Black og Sony Xperia XZ3 64 GB Black som på det tidspunkt var op mod to år gamle. Det er telefoner som Sony allerede var holdt op med at producere, da Nuuday indgav tilbuddet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer