LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

LG telefon
LG vil trække en streg i sandet. Måske bliver stregen et farvel til mobilmarkedet (Foto: Jacoby Clarke)

Over de seneste fem år har LG Electronics tabt omkring 4,5 milliarder dollars i smartphone-divisionen. Nu er tiden inde til at trække en streg i sandet.

LG’s administrerende direktør Kwon Bong-seok sendte onsdag en meddelelse ud til medarbejderne, hvor han antydede, at der var store forandringer på vej i LG’s afdeling for smartphones, skriver Korea Herald.

– ”Uanset hvilke ændringer der sker i smartphone-forretningen så opretholdes beskæftigelsen. Der er ingen grund til at bekymre sig,” lød det fra Kwon Bong-seok

– ”Konkurrencen på det globale marked for mobile enheder bliver hårdere. Derfor er det på tide, at LG foretager et ’cold judgement’ og træffer den bedste beslutning. Virksomheden overvejer flere forskellige ændringer herunder salg, tilbagetrækning eller at nedskalere smartphone-forretningen,” forklarede en LG-embedsmand til mediet.

Ifølge rygterne vil omkring 60 procent af medarbejderne blive flyttet og sat til nye opgaver i andre områder af LG’s forretning.

Det er ikke første gang, der er rygter om ændringer i LG’s mobildivision. I 2019 blev der talt om, at LG ville outsource low-end- og midrange produktionen.

I tredje kvartal af 2020 sendte LG 6,5 millioner smartphones i omløb. Det er en nedgang fra 7,2 millioner i det samme kvartal i 2019, ifølge tal fra Counterpoint.

Siden 2015 har LG ikke haft dansk repræsentation med kontor og personale i Danmark til håndtering af mobilafdelingen. Meldingen dengang var, at LGs mobilafdeling skulle håndteres fra Sverige.

Efter LG trak sig ud af Danmark, blev det endnu vanskeligere for den koreanske mobilproducent, at få plads på hylderne i mobilforretningerne. Relativt hurtigt var LG ikke en mobilproducent, der fik ret meget opmærksomhed. Heller ikke i medierne.

Året forinden havde LG lanceret LG G3, der var en daværende topmodel. Dengang var det en nyhed, at en smartphone havde 5,5 tommer skærm, batteri på 3.000 mAh batteri og 32 GB intern hukommelse.

Du kan få et gensyn med LG G3 i videoen herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

LG har haft flere milepæle i deres mobilkarriere. Eksempelvis i starten af 2014, hvor LG G Flex blev verdens første fleksible smartphone. Se videoen her.

LG TV på vej med indbygget Chromecast

LG har præsenteret 2024-modellerne af deres tv-skærme, som nu kommer med indbygget Chromecast og Google Home.

(mere…)
LG’s fleksible OLED TV er klar på hylderne

LG lancerer nu verdens første fleksible OLED TV, som kan skifte form fra flad til buet. Se pris og tilgængelighed her. 

(mere…)
Skal du have en smart-vaskemaskine? Test af LG’s vaskemaskine med smarthome-funktion

SMARTHOME: Jeg har testet topprodukterne inden for smartvaskemaskiner fra LG. Jeg er både imponeret og skuffet.

(mere…)
LG Tone – nyt spændende in-ear headset

Headsettet LG Tone har aktivstøjreduktion og en opladeæske, der kan fjerne bakterier.

(mere…)
Husker du LG? Innovativ og katastrofal

FARVEL LG: Mobilindustrien har mistet en spiller, der til tider skabte innovative produkter, men som også sendte mobilafdelingen på overarbejde.

(mere…)
LG smider håndklædet i ringen – færdig med smartphones

LG har officielt meldt ud, at de ikke længere vil producere smartphones. Nu lukker LG mobilafdelingen helt ned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram