Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

GUIDE: 4 ting du selv kan gøre, når onlinemøder via Teams, Zoom og Skype plages af dårlig lyd. Læs hvordan du får bedre lyd på dine møder.

Bedre lyd på hjemmearbejdspladsen
Lyden på mange onlinemøder via blandt andet Skype, Teams og Zoom er ofte elendig. Årsagen er ikke tjenesterne, men brugernes udstyr. Her får du opskriften på, hvordan du får bedre lyd på hjemmearbejdspladsen (Foto: MereMobil.dk)

I forbindelse med coronakrisen må mange tusinde danskere arbejde hjemmefra og deltage i møder med kollegaer og forretningsforbindelser via computer, iPad eller smartphone. Arbejdsdagen på hjemmekontoret består også af telefonsamtaler. Desværre er mange ikke bevidste om, hvor forfærdelig lyd de udsætter andre mødedeltagere og forretningsforbindelser for.

Du kan sagens leve med hakkende video, men når det kommer til lydkvaliteten på onlinemøder, er det en anden sag. Det er umuligt at koncentrere sig i længere tid ved dårlig lyd og risikoen for at vigtig information går tabt, er overhængene.

En undersøgelse blandt 2.500 ansatte og beslutningstagere fra analysefirmaet IPSOS vidste i foråret, at 87 procent oplever at baggrundsstøj samt at skulle have gentaget ting i et møde online, skriver ITWatch. Hele 29 minutter om ugen spilder medarbejdere på grund af dårlig lyd. Derfor er der god grund til, at optimere hjemmarbejdspladsen og få bedre lyd på computeren og telefonen.

Jeg kommer her med tips til, hvordan du optimerer lyden fra din hjemmearbejdsplads. Jeg har også fundet nogle headsets, som du kan overveje at købe, for at gør lydkvaliteten endnu bedre.

4 ting du selv kan gøre, når lyden er dårlig på onlinemøder

  • AKUSTIK: Find et sted at sidde hvor akustikken er god. Store åbne køkkenalrum runger ofte meget, hvilket gør det svært at høre detaljerne i det du siger på mødet. Der skal ikke være ret meget ”ekko” fra rummet, inden lyden bliver utålelig. Vælg det rum i huset, hvor du har flest bløde materialer som tæpper, sengetøj, gardiner m.v.
  • MIKROFON: Sæt dig så tæt på mikrofonen i computeren, telefonen eller din tablet som muligt. Kravl gerne helt “ned i skærmen”. Det er ikke det mest behagelige, men det fungerer. Hvis ikke du har et rum med lyddød akustik, så lav en hule med et tæppe hen over dig og computeren. Tæppet dæmper den dårlige akustik fra rummet.
  • TEKNIK: Inden dit onlinemøde starter, så tjek din lyd. Brug f.eks. Skype og lav et gratis testopkald. Her optages din egen stemme og afspilles for dig, så du kan vurdere kvaliteten. Nogle computere har en del blæserstøj, der går direkte i den indbyggede mikrofon. Inden mødet starter så genstart computeren og sørg for kun at åbne de mest nødvendige programmer – eventuelt blot onlinemøde-programmet. Undgå at åbne browseren, mail og andre programmer, der potentielt kan belaste computeren og sætte blæseren i gang.
  • TJEK INPUT: Hvis du bruger en ekstern mikrofon, så tjek i indstillingerne på computeren og din onlinemøde-app om det er den mikrofon, som er valgt. Sørg også for at din netforbindelse er stabil.

GUIDE: Få mere ro med storrumskontoret med disse headsets

Test af 5 headsets til kontoret med god lyd

Bedre lyd når du arbejder hjemmefra
Jeg har testet Platronics Voyager Focus, Jabra Elite 75t, Jabra Speak 710/750, Plantronics Savi W8220 og Apple AirPods. Alle giver MEGET bedre lyd på hjemmearbejdspladsen, end mange har i dag. Ingen af produkterne er særligt dyre (Foto: MereMobil.dk)

Der findes et GIGANTISK udvalg af mikrofoner og headsets. Kvaliteten svinger fra elendig til fantastisk. Det behøver ikke være DYRT at få bedre lyd, men du skal omvendt heller ikke gå med et produkt til fx 150 kroner. Prisen hænger ofte nøje sammen med kvaliteten.

Jeg har testet en række headsets og højttalere, som du kan overveje. Her er nogle af hovedkonklusionerne.

  • PLANTRONICS VOYAGER FOCUS: Dette headset (on-ear) med mikrofon der peger mod munden, filtrer rigtigt meget baggrundstøj fra. Radioen, der spiller, og tørretumleren der larmer, kommer ikke frem til modtageren. Du kan også aktivere ANC (Active Noise Canceling) hvis du vil minimere baggrundsstøj fra omgivelserne i dit headset. Med dette headset får du en tydelig, klar og intens mikrofonlyd. Voyager Focus er en perfekt kombination til dig som skal bruge et godt kontorheadset til smartphonen og computeren. Prisen er cirka 1.400 kroner.
  • JABRA ELITE 75t: In-ear headset med fed lyd til musik men hvor også samtaler går godt igennem. Mikrofonerne sidder langt fra munden, men har en effektiv filtrering af støj fra omgivelserne, hvis ikke støjen er for kraftig. Jabra Elite 75t er bedst, hvis du sidder uforstyrret på hjemmekontoret og hvor akustikken er god. Headsettet fungerer til computer såvel som smartphones og tablets. Prisen er cirka. 1.200 kroner. Læs min anmeldelse af Jabra Elite 75t her.
  • JABRA SPEAK: En batteridrevet mødehøjttaler der kan stå på bordet, når du deltager i et møde på eksempelvis Microsoft Teams. Mikrofonen er omni-direktionel og ikke retningsbestemt. Det stiller krav til omgivelserne og akustikken, men har du den på plads, er lyden hos modtageren og det du hører virkelig god. Du kan bruge Jabra Speak med telefon såvel som computer. Jabra Speak 710 eller Speak 750 koster fra henholdsvis 1.500 og 1.800 kroner.
  • PLANTRONICS SAVI W8220: Dette er headsettet for dig, som primært anvender computeren til møder og samtaler. Du kan dog også bruge Savi W8220 med smartphonen eller en fastnetforbindelse, men det er på computeren, det har styrken. Mikrofonen er tæt på munden og blokerer baggrundsstøj og lyd fra folk, der taler tæt på dig. Samtalekvaliteten er den bedste blandt dem jeg har testet, men softwaren har svært ved at finde ud af, at du nogle gange besvarer et opkald på telefonen og andre gange på computeren. På dette område er fejlproducenten så høj, at det ikke kan anbefales at bruge på den måde. Prisen er cirka 1.100 kroner.
  • AIRPODS: Et godt in-ear headset til særligt iPhone-brugere. Uanset om du vælger den almindelige eller pro-udgaven, skal du vide, at lydkvaliteten er bedst i stille omgivelser. I en støjende varevogn eller når vaskemaskinen centrifugerer ved siden af hjemmearbejdspladsen, er samtalekvaliteten ikke på toppen. I lighed med Jabra Elite 75t er AirPods også gode, hvis du hører musik på hjemmearbejdspladsen. Læs min anmeldelse af Apple AirPods Pro her.

Jeg har selv anvendt og testet alle de nævnte produkter.

Dette headset har jeg valgt til mit kontor

LANTRONICS VOYAGER FOCUS
Plantronics Voyager Focus er det bedste kontorheadset jeg har testet i denne omgang. Du får god lydkvalitet, lang rækkevidde og god batteritid (Foto: MereMobil.dk)

På kontoret er min favorit lige nu Plantronics Voyager Focus. Det forbinder lynhurtigt til telefonen, når jeg tænder det og er ligeledes let at anvende på computeren via Bluetooth-forbindelse.

Rækkevidden er fantastisk. Jeg kan bevæge mig fra kontoret og ud til køkkenet, der er placeret helt modsat i det 156 kvm. længehus, som jeg bor i.

Samtalekvaliteten er virkelig god for modtageparten og lyden i headsettet fra den jeg taler med, er ligeledes fremragende. Jeg er desuden vild med drejeknappen på siden, der justerer lydstyrken. Dertil kommer ANC-funktion, hvor du kan filtrere baggrundstøj fra dine omgivelser fra i den lyd du hører i headsettet.

Det mest overraskende er nok, at Voyager Focus ikke er et nyt produkt. Faktisk har det fem år på bagen.

Plantronics Voyager Focus er ”bedst i test”.

Med til historien hører, at du IKKE skal købe UC-udgaven af Plantronics Voyager Focus, hvis du vil bruge både computer og telefon. Med UC USB-donglen aktiveret oplever jeg, at headsettet ikke altid aktiveres på telefonen ved et opkald. Det voldsomt irriterende.

Hvis denne guide gav værdi for dig, så tilmeld dig nyhedsopdateringer to gange om ugen i indbakken. Det koster ikke noget.

GUIDE: 5 ting du selv kan gøre for at få bedre internet på hjemmearbejdspladsen

Mere til historien

Hvis du ingen andre muligheder har, kan det kablede headset fra din smartphone fint anvendes til møder og samtaler, såfremt du ikke har andre muligheder. Det er uanset hvad bedre end hvad de fleste computere yder via deres indbyggede mikrofoner.

Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Samsung Galaxy Buds 3 afsløret inden lancering

Video afslører de kommende Samsung Galaxy Buds 3. Se videoen her.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram