Jabra Elite 75t test – lyder intet mindre end fantastisk

TEST: Fantastisk lyd med mange detaljer og god bund. Her er min anmeldelse af Jabra Elite 75t, som imponerer på de fleste punkter.

Jabra Elite 75t test
Jabra Elite 75t (Foto: MereMobil.dk)

Jabra Elite 75t lyder fantastisk. Det er min konklusion efter en periode med Jabras in-ear-headset i ørene.

Faste læsere vil vide, at jeg gennem anmeldelserne af de seneste Jabra-modeller har været temmelig begejstret. Denne gang er ingen undtagelse. Jabra har tilmed rettet de mest åbenlyse fejl fra forgængerne.

Min begejstring for Jabras in-ear produkter hænger sammen med en god pasform, i hvert fald i mine ører, og fremragende lydkvalitet. Glæden skyldes også, at konkurrenterne, som jeg har anmeldt, ikke har gjort det bedre.

Jabra Elite 75t giver dig mulighed for at svømme helt væk i musikken. Detaljerne omkring instrumenterne, stemmerne og stereoperspektivet er det bedste jeg hidtil har oplevet i denne type headsets – også selvom jeg blot lytter til Spotify (320 kbit/s). Desværre har jeg ikke adgang til lossless-musik, men det ville jo ikke gøre det værre.

Testen startede dog dårligt ud.

Du skal finde din equalizer frem

Da jeg første gang satte Elite 75t i ørerne var lyden temmelig dårlig. Diskanten var alt for fremtrædende, mens bunden egentlig var rimelig men stadig til den løse side. Jeg måtte have fat i equalizeren i Jabras egen app (Sound+) hvor jeg dæmpede diskanten en del og hævede bunden markant.

Nu skal jeg love for, at headsettet livede op.

Jeg er ikke den eneste, som har bemærket Jabras langt fra neutrale indstilling af headsettet fra fabrikken. Ifølge Jabra har de fleste dog meldt tilbage at bassen var for kraftig – min opfattelse var omvendt, men det kan gøre, at andre har brugt en tidligere firmware.

Ifølge Jabra kommer der en firmware-opdatering, som udligner standardindstillingen til noget ”mere normalt”. Hvornår denne lander har Jabra ikke sat dato på.

Headsettet falder ikke ud af æsken

Jabra Elite 75t
Jabra Elite 75t kommer med en ny ladeæske med USB-C tilslutning og magneter til at holde earbuds fast, når låget åbnes (Foto: MereMobil.dk)

Oplade- og opbevaringsetuiet til de tidligere Jabra-modeller var lidt ”farligt” at åbne ude i det offentlige rum. Eksempelvis i en bus eller fly. De små earbuds lå nemlig løst i æsken. Så et skub fra en medpassager kunne føre til, at headsettet fløj ud af etuiet og ned på gulvet.

Endelig har Jabra rettet fejlen i designet. Magneter holder nu earbuds fast i æsken præcis, som vi har set det på Apples AirPods-headsets.

Et andet plus er opladestikket. Det gammeldags MicroUSB-stik, der kraftigt er på retur, er nu udskiftet med fremtidens USB-C stik.

Selve den lille earbud er nu 22 procent mindre end forgængeren. Dermed kan det bæres mere diskret. Hvis du er typen, der gerne vil ”ses”, så skal du naturligvis ikke gå efter Jabras tilbagetrukne design.

Størrelsen kommer dog med en ulempe. Det kræver mere fingersnilde at sætte dem i. Heldigvis sidder de godt når de sidder perfekt. Jeg har dog over en længere testperiode oplevet, en stor udfording med pasformen. Ofte oplever jeg, at de stille og roligt glider ud. Når jeg sætter dem i mens en samtale er i gang, er der overhængende fare for, at samtalen afbrydes fordi man simpelthen kommer til at trykke på knappen.

Der er tre forskellige størrelser ear-gels i pakken.

Jabras app er ’buggy’

Jabra Elite 75t integrerer på overfladen fint med Android og iPhone, men headsettet vækkes til live af Jabras egen kontrolapp Sound+.

Sound+ er overordnet set en buggy oplevelse særligt i opsætningsprocessen. Selvom headsettet er parret med telefonen, er det ikke sikkert appen opdager det. Resultatet er, at du ikke kan komme ind til betjeningsfunktionerne da appen vedbliver at være på tilslutningssiden.

Når equalizeren betjenes, høres til tider knitrelyde. Hearthrough-funktionen, der lader lyde fra opgivelserne slippe ind i den lukkede osteklokke du befinder dig i, er heller ikke specielt stabil. Ofte glemmes indstillingen fra gang til gang.

Støjreduktionen er ikke god nok

Jabra Elite 75t, AirPods Pro, Jabra Evolve 65t
Jabra Elite 75t, Apple AirPods Pro og Jabra Evolve 65t (Foto: MereMobil.dk)

Jabra Elite 75t kommer med såkaldt passiv støjreduktion. Det er headsettets pasform i ørene, der afgør hvor meget støj der lukkes ude.

Konkurrenten til Elite 75t er AirPods Pro, der har aktiv støjreduktion. Her ophæves stort set alt støj fra omgivelserne. Selv støjen fra en flykabine kan næsten forsvinde helt. Det gør den ikke hos Jabra.

Du skal således ikke købe Jabras headset hvis total eliminering af støj fra opgivelserne er et kardinalpunkt for dig.

Jeg har også afprøvet, hvor godt Jabra reducerer støjen fra omgivelserne, når du taler i headsettet. Altså hvor meget støj der kommer frem til modparten i samtalen. Jeg har udført nogle tests med Elite 75t, hvor det er gået begge veje; både hvor talen forsvinder fuldstændigt i støjen og hvor det har lydt rimeligt.

Støjreduktionen ved samtaler minder meget om mine oplevelser med Jabra Evolve 65t. Jeg har tidligere kritiseret Apple Airpods for en mangelfuld støjreduktion ved samtaler, men med AirPods Pro har Apple nu også et headset med fornuftig støjreduktion ved samtaler.

MINITEST: Jabra Evolve 65t er god til business og pleasure

Om Jabra Elite 75t er bedre end AirPods Pro på dette punkt er uhyre vanskeligt at afgøre. Begge klarer sig rimeligt men uden jeg står med armene oppe. Der er dog en tendens til, at Elite 75t klarer sig bedre end AirPods Pro.

ANMELDELSE: AirPods Pro er det bedste headset til din iPhone

Konklusion: Meget lyd for pengene

Jabra Elite 75t
Jabra Elite 75t (Foto: MereMobil.dk)

Lyden ved musikafspilning er jeg vild med, men jeg ser frem til Jabras firmware-opdatering, så jeg ikke skal ”modjustere” lyden før den bliver optimal. Når dette er sket, kommer end ikke AirPods Pro over lydkvaliteten og detaljerne i Elite 75t.

Jeg er også glad for optimeringen af opladeetuiet, hvor det er et stort plus, at headsettet hænger fast når låget åbnes. Trådløs opladning af etuiet må du dog undvære.

Elite 75t er IP55-certificeret og der ydes to års garanti mod skader forsaget af vand og støv. Bemærk Jabra nævner ikke her ”sved” som en del af garantien. Vil du havde denne garanti, så skal du se på Jabra Elite Active 75t i stedet. Dette er IP57-certificeret.

Samtalekvaliteten er god. Støjreduktionen ved samtaler fejler ikke, men imponerer heller ikke – omend den dog er bedre end på AirPods Pro. Det minder meget om, hvad Jabra tidligere har leveret på dette punkt.

Appen Sound+ er derimod ikke en god oplevelse. Her bør Jabra være mere selvkritiske. Selvom Jabra går rigtigt meget op i lyden, som jo også er vigtigt, så er et headset i dag jo en totaloplevelse som også inkluderer hvordan produktet integrerer sig på telefonen.

Du får ikke aktiv støjreduktion hvor alt støjen forsvinder fra opgivelserne, når du lytter til musik. Du skal gå efter AirPods Pro hvis dette er vigtigt for dig.

Jabra Elite 75t koster omkring 1.500 kroner på nuværende tidspunkt. Det er en del mindre end de godt 2.200 kroner, som Apple AirPods Pro koster.

Jabra Elite 75t er, efter min vurdering, et fantastisk godt køb, hvor du får meget lyd for pengene. Det største problem for headsettet er pasformen.

Jeg giver 4 ud af 6 stjerner. Elite 75t er god til prisen og klart et headset jeg gerne anbefaler.

Aktuelle priser på Jabra Elite 75t

Herunder kan du se dagspriserne på Jabra Elite 75t.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Se og hør min test af Jabra Elite 75t mod Apple AirPods Pro

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Enestående god lydkvalitet med mange detaljer og lækker bund
 • Spiller op til 28 timer (inkl. strøm fra ladeetui)
 • 2 års garanti mod vand og støv (IP55)
 • Rimelig støjreduktion fra omgivelserne men IKKE aktiv støjreduktion
 • Opladeæske med magneter og USB-C stik

Lidt at tænke over

 • Det kompakte earbuds-design gør headsettet sværere at håndtere
 • Dårlig pasform
 • Støjreduktion ved samtaler er ”ok” men imponerer ikke
 • De tætsluttende earbuds kan give osteklokke-fornemmelse
 • Er ikke svedtæt
 • Ikke hurtig-parring med Android og iOS
 • Sound+ appen virker buggy

INFO: Denne artikel er revideret den 18. marts 2020. Over en længere testperiode har det vist sig, at pasformen var dårligere end de første oplevelser. Karakteren er reduceret til 4/6.

Mere til historien

Jabra Elite 75t anvender Bluetooth 5.0 til afspilning af lyd.

Jabra Elite 75t
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram