Dette headset skal du bruge når kollegaerne støjer

BACK-TO-WORK: Støj fra kollegaer, musik og stole der skramler, er ulideligt, når du sidder i storrumskontoret. Læs her hvordan du løser det.

Kontor storrum office arbejde
Larm og støj på arbejdspladsen nedsætter effektiviteten. Løsningen kan være, at du bruger et headset, men det er ikke lige meget , hvilket headset du anvender (Foto: ThisIsEngineering)

Mange danskere møder igen fysisk op på deres arbejdsplads efter halvandet år med nedlukning og hjemmearbejde.

Selvom mange har glæde sig til at komme tilbage og sludre med kollegaerne ved kaffemaskinen, er det også et velkommen til støj, larm og koncentrationsbesvær.

Når kaffen er i kruset, starter for mange et støjinferno – set i forhold til hjemmearbejdspladsen.

Telefonerne der ringer, mennesker som taler og går forbi - måske endda kombineret med dårlig akustik – er noget mange frygter.

Jeg har fundet nogle enheder og gode råd frem, der kan gøre arbejdsdagen på kontoret mindre stressfyldt.

Du vil udelukke støj fra kontoret og høre musik

Jabra Elite 75t og AirPods Pro
In-ear headsets som Jabra Elite 75t og AirPods Pro lyder godt til musik, men er ikke særligt anvendelige, når det støj fra storrumskontoret skal eliminters (Foto: MereMobil.dk)

På kontoret skal du bruge et headset, som passer til formålet.

Hvis du har brug for lidt musik i ørene til at lukke larmen ude, kan du fint benytte et true wireless headset som Jabra Elite 75t, Apple AirPods, AirPods Pro eller lignende.

De små headsets der sidder helt inde i ørene, er diskrete og lyder som oftest godt. Nogle har tilmed aktiv støjreduktion, hvor støjen fra omgivelserne ikke når ind til ørene og forstyrrer musikken og koncentrationen.

Det hidtil bedste trådløse in-ear headset jeg har testet er Sony WF-1000XM4. Det lyder fantastisk, når du spiller musik og så reducerer headsettet støjen virkelig effektivt.

FAKTA: I første kvartal 2021 arbejdede 28,3 procent af de beskæftigede danskere hjemmefra. I hele 2019 var gennemsnittet 8,9 procent, ifølge Danmarks Statistik.

Når du skal tale i telefon

Poly Voyager 8200 UC
Poly Voyager 8200 UC er et kontorheadset til under 2.000 kroner. Dette headset kan filtrere støj væk fra omgivelserne - både hos dig, men også hos den du taler med i telefon eller via en onlineplatform (Foto: MereMobil.dk)

Sidder du i et åbent kontormiljø eller et sted hvor akustikken er dårlig, skal du ikke bruge et lille in-ear headset.

I de fleste tilfælde vil samtalelyden, for den du taler med, være alt for ringe, da de små headsets langt fra altid kan sortere støj fra i telefonsamtaler.

Du skal i stedet anvende et professionelt headset som Poly Voyager 8200 UC eller tilsvarende. Det koster ifølge Pricerunner mellem 1.700 og 1.900 kroner.

Denne type af headsets lyder ret fornuftigt, når du hører musik, men det er primært designet til god samtalelyd.

Selvom Poly Voyager 8200 UC ikke har en mikrofonarm, men kun frontvendte mikrofoner på ørekopperne, er det utroligt effektivt til at fjerne lyden fra kollegaer, som taler, radioen der spiller på kontoret og folk der skramler med alt muligt.

Modtageren i samtalen vil opleve det som, at du sidder i et roligt lokale.

Du kan også aktivere støjreduktion i det du hører, hvorefter du virkelig sidder i en boble.

FAKTA: Støjreduktion i et headset, ofte markedsført som Active Noise Cancellation (ANC), sorterer kun støj fra for den som bærer headsettet. Det er blandt andet godt, når man lytter til musik eller podcasts, hvor omgivelserne larmer. Ved samtaler har ANC ingen effekt.

Vælg det rigtige headset

Der findes et hav af headsets i mange forskellige prisklasser og det nærmest umuligt at bedømme kvaliteten, før du har prøvet dem.

Hovedreglen er, at de små trådløse headsets, der sidder inde i ørene, ikke er egnede til samtaler i et storrumskontor, i bilen eller andre steder, hvor det støjer.

Når du deltager i onlinemøder, er udfordringen den samme, som når du taler i mobilen. Her skal du også bruge et egnet headset. Den indbyggede højttaler og mikrofon i computeren, er sjældent en løsning, som kan anbefales.

Læs også min guide til bedre lyd på onlinemøder.

Støj kan give stress og desuden falder arbejdsevnen med 10-15 procent hos kontoransatte, hvis medarbejderne udsættes for støj på jobbet. Det har en undersøgelse fra DTU tidligere vist.

Herunder kan du høre en tidligere podcastepisode, hvor jeg prøver forskellige typer af headsets.

Prisvenlig opgradering af dit kamera til onlinemøder

SE OGSÅ: Se udvalget af over ear høretelefoner hos Telia %%%%

Mere til historien

Før COVID-19 arbejde 14 procent af den globale arbejdsstyrke hjemmefra. Under nedlukningerne steg antallet til 45 procent, ifølge analysefirmaet IDC.

Sådan får du livescore på iPhone-låseskærmen

TIP: Er du vild med fodbold eller anden sport, så kan du få livescores på iPhone-låseskærmen. Læs hvordan du bruger Live Activity.

(mere…)
Jabra Evolve2 Buds test | Kan du bruge et in-ear headset på job?

TEST: Telefonsamtalerne lyder bedre i Jabra Evolve2 Buds vs f.eks. AirPods Pro. Læs om kompromisserne i min Evolve2 Buds test.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Beocom Portal skal forbedre lyden ved telefonsamtaler på onlinemøder

Beocom Portal lover bedre samtalelyd på onlinemøder foran computeren og via telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram