Wearable Gadgets kan være ”en åben dør”

Fitnessarmbånd er populære, men de kan være en ”åben dør” til dine personlige data. Ny test foretaget af Symantec viser, at hver femte ikke er krypteret og dermed tilgængelig for hackere.

LG G Watch med Android Wear (Kilde: Pocketnow.com)

LG G Watch med Android Wear (Kilde: Pocketnow.com)

Data fra din pulsmåler eller skridttæller er, ifølge en test foretaget af IT-sikkerhedsfirmaet Symantec, i hvert femte tilfælde ikke krypteret og dermed let tilgængelig for hackere. Det skriver Computerworld.dk.

Selvom data som skridt, puls, position og kalorieindtag langt fra er på niveau med forretningshemmeligheder eller private oplysninger, så kan de dog være private nok til alle og enhver ikke skal have adgang til det.

IT-sikkerhedsfirmaet Symantec har foretaget en undersøgelse med et nedslående resultat – i hvert fald hvis du gerne vil beholde dine data for dig selv. De har kunne opsnappe store mængder data til sportsbegivenheder. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

– “Selv om det kan virke harmløst, at en hacker kan få adgang til, hvor mange skridt du har taget i dag ved at læse oplysninger fra dit sportsur, er der potentiale for langt mere alvorlige indgreb,” skriver sikkerhedsekspert Peter Schjøtt fra Symantec ifølge Epn.dk.

Oplysningerne kan blandt andet bruges til uopfordret reklame. Hver femte applikation sender dine brugeroplysninger uden kryptering – og nogle af disse gemmer endda dine målinger til fremtidig brug i markedsføring.

Foruden data om din puls, antal skridt du har gået osv. så indeholder flere oplysninger også dine brugernavne og adgangskoder.

Derfor er opfordringen også, at du ikke bruger samme brugernavn og password til forskellige konti.

Mere til historien

Wearable-kategorien er endnu på introduktionsstadiet herhjemme, men det anslås at der i 2018 vil være solgt 485 millioner enheder.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram