Xplora X6 Play test – det absolut bedste børne-smartwatch

TEST: Et smartwatch til børn kan udskyde købet af den første mobil. Xplora står bag det absolut bedste smartwatch til børn. Læs her hvorfor.

Xplora X6 Play (Foto: Xplora)
Xplora X6 Play (Foto: Xplora)

Hvornår er det rigtige tidspunkt at købe en smartphone til ens barn? Det spørgsmål er der ikke ét entydigt svar på, men nærmest lige så mange svar på, som der er børn (og forældre).

Efter at have set TV 2 dokumentaren ”Spionerne bag skærmen”, så er der nok mange forældre, der gerne vil trække tiden inden en smartphone, så længe som muligt.

Derfor er et rigtig godt alternativ til ”den første mobil” et af de mange smartwatches til børn.

Vi har testet den seneste generation fra Xplora, som hedder X6 Play.

Kort om Xplora

Xplora producerer det, som de selv kalder ”barnets første mobil”, men designet som et smartwatch.

Hvis du vil have muligheden for, at dit barn kan ringe, sende SMS og du kan det samme til dem, samt holde styr på hvor de er, så kan du med dette smartwatch få introduceret dine børn til en digital verden – og fortsat sørge for, at den ikke er ”helt åben”, som med en smartphone gør.

På Xplora er adgangen til sociale medier, internet og andet upassende indhold til aldersgruppen fjernet. I stedet er fokus på at holde kontakten til forældre og andre nære.

En del af Xploras ure er også et onlineunivers på Xploras officielle hjemmeside, hvor de skridt børnene tager ændres til point, som blandt andet kan bruges her.

OM SKOLEMODE: Dette er en tilstand, som du vælger i forældreappen. Her indikerer du, hvornår skolemode starter og slutter – og skal du akut have fat i dit barn i frikvarteret, kan du slå ”skolemode” fra i appen. Skolemode gør, at barnet ikke har fokus på uret, men kan koncentrere sig om skolen.

Designet er ændret på Xplora X6 Play

Xplora X6Play er nyt smartwatch fra Xplora (Kilde: Xplora)
Xplora X6Play er nyt smartwatch fra Xplora (Kilde: Xplora)

I forhold til tidligere modeller af Xploras smartwatches, så er der ændringer i designet på Xplora X6 Play.

Der kan skiftes remme samt ”cover” på selve urkassen. Designet er rigtigt fint og passer de fleste. Der kan tilkøbes nye ”urremme”, hvor en pakke med tre forskellige farver koster 299 kroner.

Den største fejl ved designet på smartwatches til børn er efter min mening, at de er lidt store på de små arme. Urkasserne er større end på f.eks. Apple Watch. Til gengæld virker uret ganske robust.

Xplora X6 Play

Brugerfladen i uret er nem at betjene og børnene fanger hurtigt, hvordan de navigerer rundt, tager billeder, sender beskeder osv.

Xplora X5 Play er vandafvisende IP68 (skal tages af når barnet skal i bad) og har X-talk funktion, hvilket giver dig som forældre mulighed for at sende stemmebeskeder og emojis, så selvom dit barn ikke kan læse endnu, kan I kommunikere via ”stemmebeskeder”. 

Med Xplora X6 Play er det muligt at skifte remmene, samt et ”cover” rundt om selve uret. Det betyder, at der det hurtigt og nemt kan få et nyt look alt efter barnets humør. Ligesom de også kan vælge en række baggrunde, ringetoner m.m. så det kan personliggøres endnu mere end tidligere modeller.

X6Play kommer med to ekstra covers og remholdere i limegrøn og pink.

X6Play er iøvrigt det første produkt fra Xplora, der er produceret ”in-house” fra design til produktion.

Xplora introducerer nyt X6Play premium smartwatch til børn

X6Play specifikationer

 • Høj skærmopløsning (360×440) med animationer
 • Superhurtig 1,2Ghz Quad-core processor
 • Langvarig batterikapasitet (880mAh)
 • 8GB hukommelse
 • Endnu mere præcis GPS-funktion
 • 5MP kamera

I forhold til X5Play kommer X6Play med en hurtigere processor, bedre skærmopløsning og bedre kamera, samt bedre batteriydelse.

Derudover er højttalerlyden optimeret og endnu vigtigere (for børnene) er der mere hukommelse. X6Play har plads til 10.000 billeder, der tages med det indbyggede 5 megapixels kamera.

Funktioner i X6Play

 • Opkald
 • Beskeder
 • Talebeskeder
 • Skridttæller
 • GPS-funktion
 • Skolemodus
 • Trygge zoner
 • Alarmer
 • SOS-funktion
 • Ingen adgang til internet og sociale medier
 • Forældre-app
 • Adgang til Goplay-aktivitetsuniverset med masser af indhold til børn

Xplora vs. en smartphone: Det mener jeg

Xplora X6Play er nyt smartwatch fra Xplora (Kilde: Xplora)
Xplora X6Play er det nyeste smartwatch fra Xplora (Kilde: Xplora)

Når børn starter i skole, er de mellem 5 og 6 år. Allerede her synes mange forældre, at det er rart, hvis de kan kommunikere med hinanden.

Det er dog virkelig en smagssag. Personligt synes jeg, at man som forælder også er forpligtet til at hente/bringe barnet i skole, så man også lærer personalet at kende, hvilket fremmer samarbejdet. Ligesom det gør, at man kender de øvrige børn, som ens barn tilbringer meget af dagen sammen med.

Dernæst synes jeg også, at det ikke er vigtigt, at børnene i de første år selv kan ringe hjem og eventuelt spørge om legeaftaler. Sker dette via forældrene, så får disse også større kendskab til hinanden, hvilket er rart, når børnene bliver ældre.

Hvordan man griber disse ting an, er selvfølgelig forskelligt, men jo yngre et barn, at man mener, skal have muligheden for at ringe og sende SMS, jo mere synes jeg, at man skal vælge et smartwatch fremfor en smartphone.

På den måde tror jeg, at børnene bliver mere robuste og klar til de ting, som følger med en smartphone.

LÆS OGSÅ: Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet

Smartphonen åbner for en verden, som barnet slet ikke forstår. Og når der ikke er voksne i nærheden, ja – så kan det føre til, at der sker ting, som barnet på mange måder ikke er klar til.

Smartwatches er udviklet til børn og ikke åbne for alle de muligheder, som en smartphone er.

Jeg vil også mene, at det er en vurdering af det enkelte barn. Nogle børn er ligeglade med at ”have en smartphone”, mens andre ender med at kigge ind i skærmen og glemmer venner m.m. omkring sig.

Xplora vs. billigere smartwatches

Forældre som står og overvejer et køb af Xplora smartwatches vil støde på markant billigere konkurrenter. Men der er forskel på produkterne.

GUIDE: Smartwatch til børn med GPS – hvilket skal du købe?

Den vigtigste funktion for mange (forældre) er, at urene kan vise GPS-positionen så man kan se hvor børnene er og evt. tracke barnets færden via en app.

Vælger du et billigere smartwatch end Xploras, så skal du være opmærksom på, at nogle sælges med lokationsfunktionen “LBS”. Disse skal du gå udenom, hvis det er vigtigt for dig at se ”lokationen”.

LÆS OGSÅ: Nogle børn ekskluderes digitalt

OM LBS: LBS står for ”Location Based Service” og her anvendes f.eks. mobilmast-information. Derfor er placeringen langt fra præcis. Det kan slet ikke sammenlignes med GPS-systemet.

Der er efter min mening en åbenlys fejl ved Xploras GPS-position. For løber uret tør for strøm, så ser du ikke den seneste placering i mere end tre døgn. Så melder systemet i stedet, at ”ingen placeringsdata er tilgængelige inden for 72 timer”. Personligt synes jeg, at det ville være rart, hvis appen oplyste den seneste placering, samt skrev datoen for denne

Dette kunne være nyttigt, hvis barnet havde tabt/glemt uret et sted.

GUIDE: Når skolebørn får mobil – dette skal du overveje

Vi opfordrer ikke til, at man køber et smartwatch for at “overvåge” ens barn, men i nogle situationer kan det være rart, at følge dem eller se hvilken vej de har gået. Særligt hvis de ikke er kommet hjem til den aftalte tid.

Smartwatches er forbundet til en app – på forældrenes telefon

Xplora X6 Play og forældre-appen vist på en smartphone (Foto: Xplora)
Xplora X6 Play og forældre-appen vist på en smartphone (Foto: Xplora)

De populære smartwatches til børn forbindes til en app, som er installeret på forældrenes smartphone. Derfra kan de se, hvor uret befinder sig, styre ”skole-mode/forstyr ikke” og lignende.

På Xploras ure er det også i appen, at du vælger de telefonnumre, som barnet må kontakte. Ligesom du også kan holde styr på antallet af skridt dit barn går.

Xplora X6 Play vs. XGO3 (Kilde: Xplora)
Xplora X6 Play vs. XGO3 (Kilde: Xplora)

Konklusion: Xplora er kongen af smartwatches til børn

Efter at have set nærmere på X6 Play, så er det bare tydeligt, at Xplora laver de bedste smartwatches til børn. Prisen er højere end på flere af konkurrenterne, som f.eks. Forever. Men du får, hvad du betaler for. X6 Play koster 1.499 kroner (vejledende).

Alternativt kan du finde XGO3-modellen til en vejledende pris på 1.299 kroner, samt måske finde modellen X5 Play i restsalg.

Der er ingen tvivl om, at X6 Play er pengene værd og opgraderingerne er så store, så det er værd at gå efter topmodellen.

I forhold til XGO3-modellen er besparelsen så lille, da XGO3-modellen ikke kan optage video og generelt har et dårligere kamera. Du kan læse her, hvad Xplora selv mener adskiller deres modeller.

LÆS TESTEN: Xplora XGO3– fint smartwatch til mindre børn

Jeg har prøvet billige smartwatches til børn, fra firmaer som er store konkurrenter til Xplora. Min oplevelse er, at Xplora giver dig mere værdi for pengene. De billige konkurrenter har dårligere skærme, mangler GPS og har dårlige oversættelser i forældreappen – for at nævne nogle forskelle.

Gimmicken med at der nu kan skiftes remme og rammer, har vist sig at være rigtigt smart. I testperioden har jeg hørt flere børn sige: Wauw hvor smart. Selv børn som har en smartphone.

Xperia X6 Play ender på 6 ud af 6 stjerner.

Xplora X6 Play topkarakter

Aktuelle priser på Xplora X6 Play

Herunder kan du se dagspriserne på Xplora X6 Play.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Mere til historien

Du skal huske, at det kræver et mobilabonnement at kunne gøre brug af smartwatches til børn. Xplora sælger deres smartwatches med abonnementer i egen webshop, men uret er også tilgængelig i fri handel, hvor du selv køber et SIM-kort og sætter i.

Xplora X6 Play
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram