Når skolebørn får mobil - dette skal du overveje

GUIDE: Hvornår skal mit barn have en mobil? Hvilket abonnement skal jeg vælge? Her er lidt hjælp til børn og mobiler ved skolestart.

Børn og smartphones (Foto: Telia)
Børn kan have stor glæde af smartphones, men du skal som forældre overveje hvordan børnene får et fornuftigt forhold til telefonen (Foto: Telia)

Skoleferien er ovre og hverdagen er i gang igen. En hverdag, som med corona blandt os, er nderledes end tidligere. Børn kan blive sendt hjem, da skoler kan lukke, hvis en elev eller lærer bliver testet positiv med covid-19.

Derfor finder nogle forældre tryghed i, at børn har mobilen med i skole. Dermed får de små måske en mobil før du som forældre ellers havde tænkt dig.

Så mange timer bruger ungerne på smartphonen

Når skolebørn har en mobiltelefon, er der mange ting, som skal overvejes. En smartphone giver nemlig mange muligheder – både gode og dårlige. En god samtale med barnet og fornuftig mobilbrug er på sin plads.

En smartphone åbner for en verden med fri adgang til internettet og hvad det kan byde på. Dette gælder også diverse apps, som ikke altid er egnede for børn.

En af de vigtige ting du skal overveje er, hvor meget data dit barn har brug for i abonnementet. Herunder finder du et par vejledende nøgletal.

SÅ MEGET DATA BRUGER TJENESTERNE

30. min. YouTube pr. dag = 6 GB data/md.
30. min. Online spil pr. dag = 100 MB/md.
30. min. Musikstreaming pr. dag = 1 GB/md.

Et særligt abonnement til børn kan være en fordel

De forskellige teleselskaber reklamerer i ny og næ med mobilabonnementer, som er målrettet børn. Det kan give større tryghed for dig som forældre, hvis der er større kontrol med abonnementet.

Her er en liste over nogle af de funktioner, der typisk findes i et børneabonnement.

  • Spærring for brug af data i lande som ikke indgår i abonnementet
  • Spærring for opkald til udlandet
  • Spærring for køb af ekstra data
  • Spærring for brug af data, beskeder og samtaler i internationale farvande
  • Spærring for takserede tjenester
  • Spærring af servicenumre
  • Hemmeligt- og udeladt nummer
  • Saldokontrol

OVERBLIK: Hvad er et børneabonnement?

Flere teleselskaber har forskellige børneabonnementer - simpelthen fordi børnenes behov ændres hurtigt i starten de har en smartphone. Derfor anbefaler vi også, at du som forældre følger forbruget nøje.

Har du børn som gamer og derfor taler med vennerne over telefonen mens de spiller, er det også vigtigt, at du tipper dem om, at de kan være på trådløst netværk og benytte gratis apps, som Skype, FaceTime eller andet. Og ellers skal du søge for at abonnementet har fri tale.

Hvornår får børn deres første mobiltelefon?

Tilbage i november 2018 skrev vi følgende:

-”Danskerne mener, at børnene skal være ældre end de reelt er når de skal have deres første mobil. Forskellen på hvad vi mener og gør, er stor.”

Her viste en undersøgelse, som Telia foretog, at børnene skulle have deres første telefon når de var 10,6 år gamle og gik i 4. klasse. Virkeligheden var dog markant anderledes – viste samme undersøgelse. Danske børn var nemlig typisk 8,5 år gamle, når de fik den første mobil.

Skal dine børn have mobil for første gang, så er det vigtigt, at mobilabonnementet passer til barnet – og giver dig tryghed. Med OiSTER Kids %%%% får du fuld kontrol over dit barns forbrug. Det gælder også for de lidt større børn, som stadigvæk skal ”passes på”.

Mere til historien

Generelt er det altid godt, at gå mobilabonnementerne i hjemmet igennem i ny og næ. Der kan være mange penge at spare, da ens forbrug ændrer sig.

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

GUIDE: PlayStation 5 kommer med 825 GB lagerplads, der hurtigt bliver fyldt. I denne guide viser vi, hvordan du kan udvide lagerpladsen på PS5.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram