Smartwatch til børn med GPS - hvilket skal du købe?

GUIDE: Smartwatch til børn viser, hvor barnet er. Der kan også ringes og skrives via urene.

Xplora X6Play er nyt smartwatch fra Xplora (Kilde: Xplora)
Xplora X6Play er nyt smartwatch til børn fra Xplora (Foto: Xplora)

Mange børn er startet i forårs-SFO og en skolestart venter efter sommerferien. Om man vil det eller ej, så bliver de skolebørn og vil gerne være lidt mere selvstændige.

Vi skal stadig som forældre engagere os i deres hverdag, men børnene bør også "trænes" i at få lov til mere.

Når børnene selv skal gå hjem efter skole, så kan et børne-smartwatch forøge trygheden – både til børn og forældre.

Den vigtigste funktion for mange (forældre) er, at urene kan vise GPS-positionen så forældre kan tracke barnets færden via en app. Et børnesmartwatch kan desuden bruges til telefonopkald.

Funktionerne er nyttige, hvis barnet har brug for hjælp, bliver væk, eller du blot vil kunne komme i kontakt med dit barn.

LÆS OGSÅ: Skærmtid kan ødelægge små børns hjerner

Dette skal du vide før du køber et smartwatch til børn

Der findes et væld af smartwatches til børn, som alle har en masse funktioner. De findes forskellige prisniveauer. Prisklasserne går fra omkring 400 kroner til 1.600 kroner.

Find det rette ur til jeres behov; vil barnet gå med det hver dag eller kun ved særlige lejligheder f.eks. på udflugt til dyrskue, i tivoli eller andet?

Smartwatches kræver, at man køber et mobilabonnement til uret. Enten kan uret været købt med et abonnement eller du kan bruge et ”taletidskort". Derudover skal uret kunne holde batteri i rimelig tid.

GPS ELLER LBS: Nogle børne-smartwatches sælges med lokationsfunktionen LBS. Disse skal du gå uden om. LBS står for "Location Based Service". Systemet anvender f.eks. mobilmast-information for at bestemme en persons placering. Hver mobilmast har en unik identifikator, der kan bruges til at bestemme den omtrentlige placering af mobilen. Teknologien kaldes "cellular triangulation", hvor positionen beregnes ved at måle afstanden til mindst tre forskellige mobilmaster. Metoden er mindre præcis end GPS eller andre dedikerede geolokaliseringsteknologier.

LÆS OGSÅ: Nogle børn ekskluderes digitalt

Smartwatch til børn: Xplora vs. Forever

MereMobil.dk har fornyelig set nærmere på Xplora X5 Play. Det er i den dyre ende, men du får også et rigtigt godt produkt – både selve uret, men også den medfølgende app fungerer. Du kan læse testen herunder.

Xplora X5 Play koster omkring 1.500 kroner.

Siden er Xplora kommet med Xplora X6 Play. Dette bringer vi en test af inden længe.

ANMELDELSE: Xplora X5 – et godt bud på ”barnets første mobil”

Vi er lige nu i gang med at se nærmere på Forever See Me!2 som fås til blot 449 kroner hos Powerbanken.dk. Det er dog for tidligt at drage en konklusion på testen.

Forældre-appen styrer det hele

Både smartwatches fra Forever og Xplora bliver parret til en app. Xploras hedder kort og godt Xplora, mens Forevers hedder Forever Care på iOS-platformen og Forever KidsCare på Android.

Begge smartwatches kan ringe og har begge også mulighed for, at børnene ikke kan bruge urene, når de er i skole. På Xplora hedder dette "skole-modus", mens det på Forever bare hedder "Forstyr Ikke". Hvornår det er skoletid angives i forældreappen.

Fra Forever kan der foretages telefonopkald til alle, mens Xplora kun kan ringe til de numre, som på forhånd er kodet ind af forældrene.

Ingen af urene kan sende og modtage SMS. Kommunikationen foregår med en blanding af lyd- og tekstbeskeder via uret og dens app.

Xplora X6Play er nyt smartwatch fra Xplora (Kilde: Xplora)
Xplora X6Play er nyt smartwatch fra Xplora (Kilde: Xplora)

Hvilket smartwatch til børn skal du købe?

Forever smarForever smartwatch til børn -
KW-310 2G & GPS (Kilde: Powerbanken.dk)twatch til børn See Me! 2
Forever smartwatch til børn - KW-310 2G & GPS (Kilde: Powerbanken.dk)

Når du skal vælge et børne-smartwatch er prisen afgørende, men det er også vigtigt, om uret kan vise den rigtige position. Helt sikket er det, at du skal gå uden om ure baseret på LBS-lokation.

Som nævnt er er vi ikke i mål med testen af Forever endnu. Vi opdaterer denne artikel, når testen er slut.

Xplora har vi gode erfaringer med og Xplora X5 Play eller Xplora X6 Play til cirka 1.500 kroner er ret fornuftige køb. Her kan du se dagspriserne på Xplora-ure.

GUIDE: Hvad er et dashcam? Hvad er det bedste bilkamera?

Mere til historien

Vi opfordrer ikke til, at man køber et smartwatch for at "overvåge" ens barn, men i nogle situationer kan det være rart, at følge dem eller se hvilken vej de har gået.

Ingen skærmtid til børn under 2 år

En række anbefalinger om skærmbrug til børn i alderen 0-18 år er klar. De helt små skal helst helt undgå skærmtid.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 – læs detaljerne her

Et nyt high-end Apple Watch har set dagens lys. En af nyhederne er en 50 procents lysere skærm, men også en meget mørk skærm.

(mere…)
Sådan downloader du kort i Apple Maps til offline-brug

TIP: Det er nu muligt at downloade kort i Apple Maps til brug offline. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Apple Watch Series 9 - ny cool dobbelttryk-funktion

Her er nogle af nyhederne i Apple Watch Series 9. Dobbelt-tryk er en ny måde at betjene uret på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram