Nogle børn ekskluderes digitalt

Ny undersøgelse afdækker store digitale skel i det danske samfund. Nogle børn rammes af skævvridningen.

En femtedel af danskerne oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet. Foto: Elgiganten/PR

Flere end hver tredje dansker fortæller, at deres økonomi er så trængt, at de har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologi er nemlig blevet en forudsætning for at være inkluderet i samfundet. Det gælder ikke mindst for børn, hvor mobiltelefoner er en del af hverdagen og både PC’ere og tablets er en integreret del af samværet og undervisningen i skolen.

Det sætter familier med få midler under et stort pres, konstaterer Elgiganten med udgangspunkt i en undersøgelse udført af analyseinstituttet YouGov.

37 procent af danskerne giver i undersøgelsen udtryk for, at de af økonomiske årsager har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologisk klasseskel?

Hele 20 procent af de adspurgte oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet, lyder det i en pressemeddelelse.

Den problematik, som kan konkluderes på baggrund af undersøgelsen, kan skabe digitale skævheder og muligheder børn imellem.

Elgigantens topchef, Peder Stedal, udtaler, at der er flere befolkningsgrupper, som er udfordret af den digitale udvikling.

– “Det gælder for eksempel ældre, der ikke er så fortrolige med at bruge elektronikken, men også pressede familier, der skal finde plads til elektronik i en stram økonomi,” siger Peder Stedal og tilføjer, at virksomheden har et ansvar for, at hjælpe de allermest trængte.

Elgiganten har siden 2008 gennemført denne type undersøgelser for, at bidrage til et mere inkluderende samfund og mindske den digitale eksklusion.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Elgiganten samarbejder blandt andet med Dansk Folkehjælp om “Skolestartshjælp”, som er et initiativ, der giver de mest udsatte børn en god og værdig start på skolelivet. I 2022 fik 2.257 børn således tilskud til tøj, penalhus eller en ny tablet til skolestarten.

Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Teknologiforståelse skal på skoleskemaet

En ny digitaliseringsstrategi bringer teknologiforståelse på skoleskemaet.

(mere…)
Ny retning: Skolerne skal være mobilfrie

Telefoner og skærme er ikke velkomne i grundskolen. Det er hovedanbefalingerne, som skolerne netop har modtaget fra børne- og undervisningsministeren.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Sundhedsstyrelsen klar i mælet: Mobilen skal væk før sengetid

En ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen er klar og budskabet lyder, at mobilen skal væk til sengetid, så nattesøvnen bliver god. 

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram