Nogle børn ekskluderes digitalt

Ny undersøgelse afdækker store digitale skel i det danske samfund. Nogle børn rammes af skævvridningen.

En femtedel af danskerne oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet. Foto: Elgiganten/PR

Flere end hver tredje dansker fortæller, at deres økonomi er så trængt, at de har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologi er nemlig blevet en forudsætning for at være inkluderet i samfundet. Det gælder ikke mindst for børn, hvor mobiltelefoner er en del af hverdagen og både PC'ere og tablets er en integreret del af samværet og undervisningen i skolen.

Det sætter familier med få midler under et stort pres, konstaterer Elgiganten med udgangspunkt i en undersøgelse udført af analyseinstituttet YouGov.

37 procent af danskerne giver i undersøgelsen udtryk for, at de af økonomiske årsager har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologisk klasseskel?

Hele 20 procent af de adspurgte oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet, lyder det i en pressemeddelelse.

Den problematik, som kan konkluderes på baggrund af undersøgelsen, kan skabe digitale skævheder og muligheder børn imellem.

Elgigantens topchef, Peder Stedal, udtaler, at der er flere befolkningsgrupper, som er udfordret af den digitale udvikling.

- "Det gælder for eksempel ældre, der ikke er så fortrolige med at bruge elektronikken, men også pressede familier, der skal finde plads til elektronik i en stram økonomi," siger Peder Stedal og tilføjer, at virksomheden har et ansvar for, at hjælpe de allermest trængte.

Elgiganten har siden 2008 gennemført denne type undersøgelser for, at bidrage til et mere inkluderende samfund og mindske den digitale eksklusion.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Elgiganten samarbejder blandt andet med Dansk Folkehjælp om "Skolestartshjælp", som er et initiativ, der giver de mest udsatte børn en god og værdig start på skolelivet. I 2022 fik 2.257 børn således tilskud til tøj, penalhus eller en ny tablet til skolestarten.

Tesfaye ønsker skoler begrænser brug af skærme

KORT NYT: Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) kommer med en opfordring til skolerne om at begrænse brugen af skærme i undervisningen.

(mere…)
Xplora har lanceret nyt ur til børnene – X6Play

Der findes flere forskellige modeller af Xploras smartwatches til børn. Den nye topmodel hedder X6Play. Læs mere her.

(mere…)
Xplora XGO3 test – fint smartwatch til mindre børn

TEST: Xplora er kendt for smartwatches til mindre børn, som et alternativ til den første mobil. Vi har testet Xplora XGO3.

(mere…)
Danskerne kigger mere på skærmen end nogensinde før

En ny undersøgelse viser, at danskerne kigger på skærmen mere end nogensinde før. Deloitte har igen i år undersøgt vores digitale vaner.

(mere…)
Her er de mest populære emojis - 2022

De fleste kender nogen, som går amok med de små søde figurer - emojis. Se her de mest populære emojis i 2022.

(mere…)
Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram