Nogle børn ekskluderes digitalt

Ny undersøgelse afdækker store digitale skel i det danske samfund. Nogle børn rammes af skævvridningen.

En femtedel af danskerne oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet. Foto: Elgiganten/PR

Flere end hver tredje dansker fortæller, at deres økonomi er så trængt, at de har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologi er nemlig blevet en forudsætning for at være inkluderet i samfundet. Det gælder ikke mindst for børn, hvor mobiltelefoner er en del af hverdagen og både PC’ere og tablets er en integreret del af samværet og undervisningen i skolen.

Det sætter familier med få midler under et stort pres, konstaterer Elgiganten med udgangspunkt i en undersøgelse udført af analyseinstituttet YouGov.

37 procent af danskerne giver i undersøgelsen udtryk for, at de af økonomiske årsager har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologisk klasseskel?

Hele 20 procent af de adspurgte oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet, lyder det i en pressemeddelelse.

Den problematik, som kan konkluderes på baggrund af undersøgelsen, kan skabe digitale skævheder og muligheder børn imellem.

Elgigantens topchef, Peder Stedal, udtaler, at der er flere befolkningsgrupper, som er udfordret af den digitale udvikling.

– “Det gælder for eksempel ældre, der ikke er så fortrolige med at bruge elektronikken, men også pressede familier, der skal finde plads til elektronik i en stram økonomi,” siger Peder Stedal og tilføjer, at virksomheden har et ansvar for, at hjælpe de allermest trængte.

Elgiganten har siden 2008 gennemført denne type undersøgelser for, at bidrage til et mere inkluderende samfund og mindske den digitale eksklusion.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Elgiganten samarbejder blandt andet med Dansk Folkehjælp om “Skolestartshjælp”, som er et initiativ, der giver de mest udsatte børn en god og værdig start på skolelivet. I 2022 fik 2.257 børn således tilskud til tøj, penalhus eller en ny tablet til skolestarten.

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Kan AI sige “nej”? Nej, det kan AI ikke

Det skal være slut med dårlige undskyldninger fra kunstig intelligens. Det har Aalborg Universitet sat sig for.

(mere…)
Red Barnet: Digital regulering er et ”voksenansvar”

Der skal regulering på digitale produkter og det er et voksenansvar, at få styr på. Sådan lyder det fra generalsekretæren i Red Barnet.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram