Nogle børn ekskluderes digitalt

Ny undersøgelse afdækker store digitale skel i det danske samfund. Nogle børn rammes af skævvridningen.

En femtedel af danskerne oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet. Foto: Elgiganten/PR

Flere end hver tredje dansker fortæller, at deres økonomi er så trængt, at de har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologi er nemlig blevet en forudsætning for at være inkluderet i samfundet. Det gælder ikke mindst for børn, hvor mobiltelefoner er en del af hverdagen og både PC’ere og tablets er en integreret del af samværet og undervisningen i skolen.

Det sætter familier med få midler under et stort pres, konstaterer Elgiganten med udgangspunkt i en undersøgelse udført af analyseinstituttet YouGov.

37 procent af danskerne giver i undersøgelsen udtryk for, at de af økonomiske årsager har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Teknologisk klasseskel?

Hele 20 procent af de adspurgte oplever, at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet, lyder det i en pressemeddelelse.

Den problematik, som kan konkluderes på baggrund af undersøgelsen, kan skabe digitale skævheder og muligheder børn imellem.

Elgigantens topchef, Peder Stedal, udtaler, at der er flere befolkningsgrupper, som er udfordret af den digitale udvikling.

– “Det gælder for eksempel ældre, der ikke er så fortrolige med at bruge elektronikken, men også pressede familier, der skal finde plads til elektronik i en stram økonomi,” siger Peder Stedal og tilføjer, at virksomheden har et ansvar for, at hjælpe de allermest trængte.

Elgiganten har siden 2008 gennemført denne type undersøgelser for, at bidrage til et mere inkluderende samfund og mindske den digitale eksklusion.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Elgiganten samarbejder blandt andet med Dansk Folkehjælp om “Skolestartshjælp”, som er et initiativ, der giver de mest udsatte børn en god og værdig start på skolelivet. I 2022 fik 2.257 børn således tilskud til tøj, penalhus eller en ny tablet til skolestarten.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram