Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet

Ifølge en ny undersøgelse har mere end hvert andet barn haft ubehagelige oplevelser på nettet. De fortæller det dog ikke altid til forældrene.

Børn kan koble af foran skærmen, som vi andre, men kan det være skadeligt? (Foto: MereMobil.dk)
Børn kan koble af foran skærmen, som vi andre, men kan det være skadeligt? (Foto: MereMobil.dk)

I Folketinget spørgetime var der fokus på smartphones og eventuel regulering på området. En ny undersøgelse viser da også, at der er behov for, at der kigges nærmere på det.

Ifølge undersøgelsen svarer hvert andet barn fra 6. til 9. klasse, at de har haft en ubehagelig oplevelse på nettet. Børnene svarer også, at de ikke altid fortæller det til deres forældre, samt de mener, at de selv har ansvaret for at beskytte sig.

GUIDE: Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

Mere end halvdelen (57 procent) af de adspurgte børn svarer, at de ikke vil fortælle til deres forældre, hvis en af deres gode venner delte et nøgenbillede af dem. Mens 44 procent svarer, at det er deres eget ansvar at sikre sig mod disse ubehagelige oplevelser på nettet.

Undersøgelsen er foretaget af Algoritmer, Data og Demokrati, Børns Vilkår, Center for Digital Pædagogik og Red Barnet.

Børns Vilkår og Red Barnet vil nu have politisk handling, da de mener børnene har opgivet de voksne. Derfor vil de have, at ministeren ser nærmere på aldersgrænser.

Børn og unge bruger mange timer dagligt på de sociale medier og internettet generelt, men vi har ikke noget ”sikkerhedsnet”.

-”Tænk på, hvad vi har af krav til svømmehaller, legepladser, skoler, indeklima, fritidsaktiviteter. Her siger vi: – ”Okay, I går ud i junglen, og I er on your own,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Mere til historien

Smartphonen får skyld for meget. Den får også skyld for, at være en af grundene til, at de danske 4-klasses elever klarer sig historisk dårligt i en international læseundersøgelse.

Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Teknologiforståelse skal på skoleskemaet

En ny digitaliseringsstrategi bringer teknologiforståelse på skoleskemaet.

(mere…)
Ny retning: Skolerne skal være mobilfrie

Telefoner og skærme er ikke velkomne i grundskolen. Det er hovedanbefalingerne, som skolerne netop har modtaget fra børne- og undervisningsministeren.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram