Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet

Ifølge en ny undersøgelse har mere end hvert andet barn haft ubehagelige oplevelser på nettet. De fortæller det dog ikke altid til forældrene.

Børn kan koble af foran skærmen, som vi andre, men kan det være skadeligt? (Foto: MereMobil.dk)
Børn kan koble af foran skærmen, som vi andre, men kan det være skadeligt? (Foto: MereMobil.dk)

I Folketinget spørgetime var der fokus på smartphones og eventuel regulering på området. En ny undersøgelse viser da også, at der er behov for, at der kigges nærmere på det.

Ifølge undersøgelsen svarer hvert andet barn fra 6. til 9. klasse, at de har haft en ubehagelig oplevelse på nettet. Børnene svarer også, at de ikke altid fortæller det til deres forældre, samt de mener, at de selv har ansvaret for at beskytte sig.

GUIDE: Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

Mere end halvdelen (57 procent) af de adspurgte børn svarer, at de ikke vil fortælle til deres forældre, hvis en af deres gode venner delte et nøgenbillede af dem. Mens 44 procent svarer, at det er deres eget ansvar at sikre sig mod disse ubehagelige oplevelser på nettet.

Undersøgelsen er foretaget af Algoritmer, Data og Demokrati, Børns Vilkår, Center for Digital Pædagogik og Red Barnet.

Børns Vilkår og Red Barnet vil nu have politisk handling, da de mener børnene har opgivet de voksne. Derfor vil de have, at ministeren ser nærmere på aldersgrænser.

Børn og unge bruger mange timer dagligt på de sociale medier og internettet generelt, men vi har ikke noget ”sikkerhedsnet”.

-”Tænk på, hvad vi har af krav til svømmehaller, legepladser, skoler, indeklima, fritidsaktiviteter. Her siger vi: - ”Okay, I går ud i junglen, og I er on your own,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Mere til historien

Smartphonen får skyld for meget. Den får også skyld for, at være en af grundene til, at de danske 4-klasses elever klarer sig historisk dårligt i en international læseundersøgelse.

Små børn får ALT for meget skærmtid
(mere…)
Ingen skærmtid til børn under 2 år
(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Mobilfrie skoler: Nu leger børnene igen

Der kommer mobilfrie skoler flere steder, hvilket deler vandene. Nu melder en skole, at der atter er legende børn i skolegården.

(mere…)
Før barnets første mobil - dette skal du overveje

GUIDE: Hvornår skal børn have den første mobil? Hvilket abonnement skal vælges? Her er hjælp til børn, forældre og mobiler.

(mere…)
Nyt skoleår byder på mindre skærmtid på nogle skoler

Flere af landets skoler er klar til et skoleår med mindre skærmtid og mere papir i undervisningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram