Xplora XGO3 test – fint smartwatch til mindre børn

TEST: Xplora er kendt for smartwatches til mindre børn, som et alternativ til den første mobil. Vi har testet Xplora XGO3.

Xplora XGO3 (Foto: Xplora)
Xplora XGO3 er ikke nær så godt som Xplora X5 Play (Foto: Xplora)

Vi har tidligere testet topmodellen af Xploras smartwatches, modellen Xplora X5 Play. Vi syntes, at pris, kvalitet og funktioner hang godt sammen. Uret endte derfor på 5 ud af 6 stjerner.

Topkarakteren udeblev blandt andet fordi uret var for stort til en barnearm.

LÆS TESTEN: Xplora X5 – et godt bud på ”barnets første mobil”

Derfor var vi ret spændte på, at få det nye Xplora XGO3 til test. Det er et billigere ur end X5 Play. Men det er også fysisk lidt mindre på barnets arm.

XGO3 er efterfølgeren til XGO2. Nu fås et bedre kamera, bedre batteritid og et lettere og slankere design. Derudover er GPS’en mere nøjagtig

Sammenligner du med X5 Play, så kan dette ur kun tage billeder og ikke små videoer.

Jeg har testet på mine to børn

Xplora XGO3 findes i fem forskellige farver (Foto: Xplora)
Xplora XGO3 findes i fem forskellige farver (Foto: Xplora)

I testperioden har jeg afprøvet uret på to forskellige børn på henholdsvis 5 år og 8 år. Det er gået rigtigt fint. Begge børn har synes det var spændende, at være testpersoner.

Xplora beskriver selv målgruppen som 4 til 11-årige. Personligt synes jeg ikke, at børn har behov for sådan et ur før tidligst i skolealderen. Det skal nævnes, at ham på 5 år går i børnehave og derfor har brugen af det ikke været i dagligdagen, men ved større arrangementer.

Min datter på 8 år synes bedre om formfaktoren på XGO3 end X5 Play. Dette forklarer hun ved, at remmen er “mere bøjelig” og uret en smule mindre. Eneste kritikpunkt i sammenligningen er, at X5 Play kan optage film, hvilket XGO3 ikke kan. Det savner hun.

Hun ville til enhver tid foretrække XGO3, som hun synes er rarest at have på armen.

Fed gimmick: Skridtkonkurrence

Xplora XGO3 fungerer også som skridttæller, hvilket er fedt. Både for børn og voksne. Det er faktisk ret sjovt at se hvor mange skridt ens børn går/løber om dagen. Hvis man vil, kan man jo lave en konkurrence i familien om at gå flest skridt. Det kan i hvert fald være motiverende for mange.

Når du går skridt med Xplora XGO3, så omdannes disse til point. Her bliver det rigtigt sjovt for disse point kan byttes til fysiske gaver. Det er forskelligt, hvordan udvalget er i shoppen.

Appen er genial

Der er ingen tvivl om, at Xploras smartwatches er geniale til børn, hvor en mobiltelefon på ingen måde er nødvendig endnu.

Det der virkelig gør, at Xplora skiller sig ud i forhold til billigere alternativer, som findes på diverse webshops, er i særdeleshed appen.

Xplora-appen er genial, hvis du spørger mig. Ikke alene kan du bestemme, hvilke kontakter børnene skal kunne kontakte. Du kan også følge dine børn via den indbyggede GPS i uret. F.eks. tjekke om de er i skole – eller hvis du vil vide, hvor de er, uden at have kontakt med dem.

Smart skole-tilstand

Går dit barn i skole og skal benytte uret der, så har de fleste skoler et krav om, at urene er i ”skole-mode”. Når uret er i denne tilstand, så kan dit barn ikke betjene uret.

Forældrene vælger i appen, hvornår skolemode starter og slutter – og skal du akut have fat i dit barn i frikvarteret, kan du slå funktionen fra i appen med få klik.

Skolemode gør, at barnet kan koncentrere sig om skolen, da det ved, at uret er låst.

LÆS OGSÅ: Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Kort om XGO3

Xplora XGO3 findes i fem forskellige farver (Foto: Xplora)
Xplora XGO3 findes i fem forskellige farver (Foto: Xplora)

Når du køber et Xplora smartwatch, som XGO3, så sættes det op og administreres via Xplora-appen. Denne app er installeret på en forældretelefon. Det er appen, som giver forældre overblik og kontrol.

Introducing the XGO3 Smartwatch

Uret understøtter 4G, 3G og 2G netværket. Det er IP68-certificeret. Batteriet er på 850 mAh og skærmen er en 1,3 tommer TFT-skærm (opløsning 240 x 240 pixels).

Kameraet er på 2 megapixels, mens hukommelsen er på 128 MB + 128 MB.

Det er til en hver tid muligt at se placeringen af uret i appen. Ligesom det også er her, at alt fra alarm, skolemodus og trygge zoner styres.

Nogle af mulighederne er:

  • Opkald
  • Beskeder og talebeskeder
  • GPS med trygge zoner
  • Skolemodus
  • Skridttæller, stopur og alarm
  • Kamera, fotoalbum og emojis
  • SOS

GUIDE: Når skolebørn får mobil – dette skal du overveje

For tidligt at få en smartphone?

Xplora XGO3 (Foto: Xplora)
Med Xplora XGO3 kan barnet kun ringe til kontakter som den voksne har bestemt (Foto: Xplora)

Personligt synes jeg, at mange børn får smartphones for tidligt i dag. Ved at have et smartwatch eller en mobiltelefon (ikke smartphone), så kan den dække de vigtigste behov, som kan være at sende en besked eller ringe hjem.

Om man er til et ur eller en mobiltelefon, er forskelligt.

Børnene skånes i længere tid for nogle af de ting, som en smartphone åbner for.

Fordelen ved Xploras smartwatches uanset model er, at du ikke åbner ”hele verden” for barnet, men har muligheden for barnet kan ringe – men kun til dem du har valgt.

Der er ikke mulighed for at surfe på nettet og støde på indhold, som på ingen måde egner sig til børn – det er netop de muligheder, som en smartphone åbner for.

Jeg synes, at Xplora XGO3 er et yderst godt kompromis for både forældre og børn, når børnene rammer alderen, hvor de gerne vil have en telefon.

Konklusion: En god start

Xplora XGO3 ender på 4 ud af 6 stjerner – præcis som X5 Play.

Topkarakteren kunne være nået, hvis prisforskellen til X5 Play var større.

Med XGO3 skal man f.eks. gå på kompromis med det ikke kunne optage video, der er mindre hukommelse og dårligere kamera. Vores ”testpersoner” bedømmer designet bedre, da det er mere behageligt at have på og fylder mindre på armen.

Et ekstra plus ved XGO3 er, at opladning sker via standard miniUSB-stik og ikke et egenopfundet stik, som vi så på X5 Play.

XGO3 findes i fem forskellige farver: Lyseblå, lyserød/pink, sort med grønt, sort med grå og orange.

Du kan købe XGO3 hos udvalgte forhandlere eller via Xploras hjemmeside. Det har en vejledende pris på 1.299 kroner.

Aktuelle priser på Xplora XGO3

Herunder kan du se dagspriserne på Xplora XGO3.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Mere til historien

Du skal huske, at det kræver et abonnement at kunne gøre brug af smartwatches til børn. Derfor vil der være en månedlig opkrævning. Xplora sælger deres smartwatches med abonnementer.

Xplora XGO3
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram