Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

Børn mobiler
Telefoner er et fantastisk værktøj, men nogle gange kan aftaler om, hvordan bruges i skolen være nødvendig. (Foto: Unsplash)

Annoncørbetalt indhold

Vi har alle sammen set børn, som sidder i klassen klistret til deres telefoner. Det er blevet et almindeligt syn. 

Selv om nogle mennesker måske hævder, at det ikke er noget særligt, tror jeg, at vi alle kan blive enige om, at det ikke er det bedste for børnene i længden. 

I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle måder, hvordan man kan undgå, at børn sidder på deres telefoner i skolen. 

Lav en plan for at begrænse brugen af telefonen i skolen  

Det er ingen hemmelighed, at vi alle er afhængige af vores telefoner. Vi kan ikke lade være med at tjekke dem med få minutters mellemrum, selv om vi er midt i en samtale eller laver noget andet. 

Men har du nogensinde stoppet op og tænkt over, hvordan denne afhængighed påvirker dine børn? De vokser op i en verden, hvor det er normen at være konstant forbundet. Det er vigtigt at tale med dem om farerne ved telefonafhængighed. 

Forklar dem, at der er mere i livet end sociale medier, og at det er vigtigt at være til stede i nuet. 

Hjælp dem med at sætte sunde grænser for deres brug af telefonen, og tilskynd dem til at finde andre hobbyer og aktiviteter, som de kan lide.  

Ved samtaler kan du hjælpe dine børn med at undgå at udvikle en skadelig afhængighed af deres telefoner.  

I kan f.eks. aftale at barnet lægger telefonen i sit skoleskab eller dueslag inden timen går i gang. 

Tal med dine børn om farerne ved telefonafhængighed  

Som enhver forælder ved, er børn i dag konstant knyttet til deres skærme. Uanset om de sms'er, streamer videoer eller spiller spil, er det svært at få dem til at lægge deres telefoner fra sig. 

Selv om der ikke er noget galt med at bruge teknologi, er det vigtigt at sikre, at dit barn ikke bliver afhængig af sin telefon. 

Telefonafhængighed kan føre til problemer med søvn, angst og koncentration. Det kan også gøre det svært at socialisere personligt. 

Hvis du er bekymret for, at dit barn er afhængig af sin telefon, skal du tale med det om farerne ved for meget skærmtid. Hjælp dem med at sætte grænser for deres brug af telefonen, og tilskynd dem til at finde andre aktiviteter, som de kan lide.  

Ved at have en åben samtale kan du hjælpe dit barn med at undgå de faldgruber, som telefonafhængighed medfører. 

GUIDE: Spot dit barns usunde mobiladfærd

Opmuntre børnene til at rejse sig op og bevæge sig rundt i timerne  

At sidde i et klasseværelse i timevis kan være ret trættende for unge hjerner. Derfor er det vigtigt at opfordre børnene til at rejse sig og bevæge sig i løbet af timerne.  

Det betyder ikke, at de skal have lov til at løbe rundt i klasseværelset eller skabe forstyrrelser. Men enkle aktiviteter som at rejse sig op for at strække sig eller gå en kort tur rundt i lokalet kan være med til at forbedre fokus og koncentration.  

Desuden har fysisk aktivitet mange fordele for det generelle helbred og velvære. Det kan f.eks. være med til at forbedre udholdenhed, koordination og balance.  

Med dette in mente er det klart, at det er en vigtig måde at støtte børnenes læring og udvikling på at tilskynde dem til at bevæge sig i løbet af timerne. 

Xplora har lanceret nyt ur til børnene – X6Play

Der findes flere forskellige modeller af Xploras smartwatches til børn. Den nye topmodel hedder X6Play. Læs mere her.

(mere…)
Xplora XGO3 test – fint smartwatch til mindre børn

TEST: Xplora er kendt for smartwatches til mindre børn, som et alternativ til den første mobil. Vi har testet Xplora XGO3.

(mere…)
Nogle børn ekskluderes digitalt

Ny undersøgelse afdækker store digitale skel i det danske samfund. Nogle børn rammes af skævvridningen.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Xplora klar med nyt smartwatch til børn

Smartwatches til børn er et bud på ”den første mobil” før de får en rigtig smartphone. Læs her om Xplora XG03, hvor du kan følge barnet via GPS.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram