Google Pixel Tablet test – simpel og genial

TEST: Google Pixel Tablet med dock er et genialt koncept, der er enkelt udført – en topkarakter værdig.

Google Pixel Tablet 2023
Pixel Tablet 2023 bor på en dock, hvor den oplader og fungerer som en ekstra skærm i hjemmet (Foto: Google)

Er du på udkig efter en ny tablet? Så har du måske overvejet at købe Google Pixel Tablet, men er den pengene værd? Læs videre og få min anmeldelse af Google Pixel Tablet.

Det første du skal vide er, at Pixel Tablet komme med en docking-station, der fungerer som ”et hjem” for din tablet, når den ikke bruges.

Du kan ikke købe Pixel Tablet uden dockingstationen, der i øvrigt har det officielle navn ”Charging Speaker Dock”.

Designet er elegant

Google Pixel Tablet har et elegant design, som jeg godt kan lide, men det har de fleste tablets, så her er Pixel Tablet ikke unik. Rammen er i aluminium, skabt af 100 procent genanvendt aluminium. Bagsiden er også i aluminum, men har en såkaldt “nano ceramic coating”, der får den til at minde om plastik.

Skærmen er 10,4 tommer (2000×1200 pixels), hvilket jeg synes er en passende størrelse. Du får en enhed, der er let at tage med, men som også har rimelig god skærmplads, der er gavnligt til alt, uanset hvad du bruger din tablet til.

Det skal siges, at Pixel Tablet har forholdsvis lav lysstyrke. Indendørs er det fint, men når den kommer udenfor, er det stort set umuligt at se, hvad der står på skærmen. Google oplyser lysstyrken til 500 nits. Det svarer til lysstyrken i Apple iPad Air (2022) og OnePlus Pad.

Fingeraftrykssensoren er placeret i powerknappen, hvilket giver god mening, når du holder enheden horisontalt. Den har uden problemer aflæst mine fingre. Desværre er ansigtsgenkendelse ikke en mulighed.

En tablet deles ofte af flere i familien. Det imødekommer Google langt bedre end Apple ved at gøre det let at skifte brugerprofil, så alle har deres egne apps og indstillinger. Det er smart!

En ting, som jeg synes er overraskende, negativt, er, at der ikke er et stik til hovedtelefoner. Det er træls. Derfor skal du have en adapter til USB-C eller køre headsettet via Bluetooth.

Yder rigtigt fint

Google Pixel Tablet er udstyret med en octa-core processor og 8 GB RAM, som giver den en hurtig og stabil ydeevne. Den er baseret på chipsettet Google Tensor G2 præcis som telefonen Pixel 7 Pro.

ANMELDELSE: Derfor er Pixel 7 Pro et godt køb

Du vil ikke mangle ydelse på denne tablet uanset, om du bruger den til spil og videostreaming eller du blot er på nettet og læser mails. Heller ikke når flere apps kører på samme tid, er der problemer.

Når jeg måler på ydelsen, så lander den omkring OnePlus Pad og iPad 10,2″ 2021. Den billigste tablet af disse er iPad 2021.

Det skal siges, at jeg har set en underligt softwarefejl på dockskærmen, hvor der vises billeder fra min Google Fotos konto. Uret i venstre venstre viser ”tt.06” i stedet for ”12.06”. Jeg formoder Google selv får øje på det og udsender en rettelse.

Der er 128 eller 256 GB lagerplads, som for de fleste ”jævne brugere” er ganske fint – så kommer du heller ikke til at betale for lagerplads, som du aldrig bruger.

MicroSD-kort til udvidelse af hukommelsen er ikke understøttet.

Google Pixel Tablet har to kameraer: et 8 megapixels bagkamera og et 8 megapixels frontkamera. Begge kameraer tager “okay” billeder i dagslys, men de er ikke særligt gode i mørke omgivelser. Det er mest velegnet som dokumentation.

Jeg vil ikke anbefale at bruge tabletten som dit kamera, men den kan godt fungere til videoopkald. Det er ikke på tablets, at du generelt skal forvente det store af kameraet.

Docken gør hele forskellen

Google Pixel Tablet 2023
Dette er den dock, som Pixel Tablet hæftes på med magneter (Foto: Google)

Når jeg tester iPad Pro-serien, så lægger jeg altid vægt på, at tastaturet gør hele forskellen. På Pixel Tablet er det docken, som er den store driver. Forskellen på Google og Apple er, at dette stykke tilbehør følger med i salgspakken.

Pixel Tablet hænger fast på docken med magneter. I dockingtilstand kan du se dine billeder og via et lille ”hjem”-ikon, åbnes styringen af smarthome-enhederne.

Højttaleren spiller overraskende godt. Til sammenligning så spiller højttalerne i selve tabletten ret ringe.

Charging Speaker Dock er en forvokset Nest Hub blot med MEGET bedre lyd, men stadig med stofbeklædning og i et design, som man gerne vil have stående fremme.

HVAD SKER DER, GOOGLE? Tidens trend er, at alle dimser skal have USB-C stik. Det har Pixel Tablet, men docken oplades med en proprietær oplader, der har et specialstik. I selve ”strømdelen” er ledningen svejset fast. Hvad sker der for det?

Skal have tape i bunden

I docktilstand er der mulighed for at sende en Chromecast-stream til telefonen, så du f.eks. kan se nyheder eller serier, mens du laver mad. Med Google Assistant kan du starte en timer, høre dine yndlingssange eller streame radio. Det er smart.

Du skal sætte et stykke dobbeltklæbende tape under docken, da den ”følger med”, når du løfter Pixel Tablet. Dette synes jeg er en designmæssig uhensigtsmæssighed.

Du kan ikke bruge docken med andre enheder, da den ikke har f.eks. Bluetooth.

En god ting er den indbyggede optimering af batteriet i Pixel Tablet, hvor enheden ikke oplades til 100 procent. Fordi der ikke hele tiden “pumpes på strømmen”, så skader det ikke batteriet, når din tablet parkeres.

Screenshot fra Pixel Tablet 2023
Hjemmeskærmen på Pixel Tablet (Grafik: MereMobil.dk)

Kører Android 13 – som Google vil have det

Google Pixel Tablet kører med Android 13, som er den nyeste software fra Google. Det betyder, at du får adgang til alle de nyeste funktioner og opdateringer fra Google.

Tabletten har en ren og simpel brugerflade uden for meget bloatware eller unødvendige apps. Selvom andre tabletproducenter laver deres egne overlays, som egentlig er fine, så er der bare noget ganske særligt over den uspolerede Android-udgave.

Når det er sagt, så er der et appproblem. Google har godt nok optimeret deres egne apps til tabletapps, men rigtigt mange andre apps er telefonapps, som kører i et vindue midt på skærmen. Et af de store argumenter for at købe en iPad er, at apps udvikles til at udnytte fordelene ved det store format. Her er Android-platformen håbløst bagud. I forvejen er iPad den mest solgte tablet. Manglende tilpasninger sender kunderne direkte i armene på Apple.

Screenshot fra Pixel Tablet 2023
Sådan ser Instagram ud på en Android-tablet. Eksemplet er et blandt rigtigt mange (Grafik: MereMobil.dk)

GUIDE: Din iPad er fyldt… Sådan sparer du plads

SÅDAN OPDATERES PIXEL TABLET: Google oplyser, at Pixel Tablet får nye Android-opdateringer i tre år – frem til 2026. Sikkerhedsopdateringerne udsendes i fem år – indtil 2028. I lighed med Pixel-telefonerne udsendes der featuredrops fire gange om året.

Konklusion: Ja! Den skal du købe

Google har skruet en virkelig fed tablet sammen, som appellerer meget mere til anvendelse i dagligdagen, end konkurrenterne på tablets, fordi den bor i docken og derfor altid er klar.

På konstruktionen og softwaren er der ikke noget at klage over, og supersmart at den har built-in Chromecast.

Prisen er afbalanceret. 5.299 kroner for 128 GB versionen vil ramme bredt, men vi er stadig i den høje ende i forhold til en familietablet.

Som add-on vil jeg gerne skrive tastaturcover på listen i lighed med det Samsung, OnePlus og Apple har. Jeg håber, at Google også kommer med den slags tilbehør.

Jeg er spændt på, hvor meget Google mener, at de skal være en tabletproducent. De skifter jo jævnligt fokus – og indtil nu har Google i en lang periode meldt sig helt ud af tabletmarkedet – og endda stod de ved det.

Jeg giver Google lang line og leverer en topkarakter. Pixel Tablet med dock er simpelt tænkt og genialt udført.

Hvis du vil have en billigere, men stadig god tablet, så tjek OnePlus Pad ud. Den koster omkring 4.000 kroner. iPad fås til under 3.300 kroner. Læs min test af iPad 2021 her.

Google Pixel Tablet 2023

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Kraftig ydelse
 • Stor skærm og godt design
 • Docken er genial og med god lyd
 • Overskuelig software uden bloatware
 • God fingeraftrykssensor
 • Indbygget Chromecast
 • Kan have flere unikke brugerprofiler

Lidt at tænke over

 • Skærme er svær at aflæse i solskin
 • Docken følger med op, når tabletten tages af
 • Ingen mulighed for tastatur eller stylus
 • Ansigtsgenkendelse understøttes ikke
 • Ikke 3,5 mm. stik til hovedtelefoner
 • Ikke alle apps er tilpasset tabletformatet

Mere til historien

Google Pixel Tablet er tilgængelig fra den 20. juni 2023 hos Elgiganten eller i Googles egen onlinebutik G Store.

Google Pixel Tablet
Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram