Apple slår alle på tablets – iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen
iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen (Foto: MereMobil.dk)

Apple er dobbelt så stor, som den næststørste producent på tabletmarkedet. Det viser nye tal fra analysefirmaet Canalys.

I årets tredje kvartal sad Apple på 40,7 procent af tabletmarkedet på verdensplan. Det betyder, at næsten hver anden tablet som købes, er en iPad.

Samsung er næststørst med 18,7 procent af markedet. På tredjepladsen finder vi Amazon, der slet ikke er tilgængelig i vores markedsområde. Amazon skulle angiveligt have haft udsalg af deres Fire-tablets, hvilket ifølge Canalys har hjulpet på salget.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy Tab S8-serien – premium tablets

Tabletmarkedet falder

Tabletmarkedet er generelt faldende. iPads har haft et fald på 5,6 procent målt på styksalg i forhold til tredje kvartal sidste år. Det samlede marked er faldet med 6,2 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det er kun Amazon og ”andre producenter”, som er gået frem. Lenovo og Huawei har haft det største fald på henholdsvis 36,6 procent og 41,1 procent.

Tabletmarkedet har måske peaket. I hvert fald er det femte kvartal i træk, at der er et fald i salget af tablets. De større og større smartphones tager formegentlig over for tablets.

Apple endelig klar med iPadOS 16.1

Pandemien gav et lidt øget salg af tablets, men der er generelt færre restriktioner i de fleste lande, hvilket måske betyder, at køberne i stedet nyder diverse ting væk fra skærmen, som de ikke kunne under nedlukningerne.

Canalys oplyser også, at salget af Chromebooks er dalende. Og har haft et markant fald på hele 29 procent.NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Apple har i midten af oktober præsenteret nye tablets. Her viser det også, at 10. generation af den “almindelige iPad” er steget markant i forhold til 9. generation. Begge bliver dog ved med at være i sortimentet.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Den næste store iPhone-opdatering er vist frem

Her kan du læse om de kommende nyheder i iOS 18 til din iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram