Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen
iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen (Foto: MereMobil.dk)

Apple er dobbelt så stor, som den næststørste producent på tabletmarkedet. Det viser nye tal fra analysefirmaet Canalys.

I årets tredje kvartal sad Apple på 40,7 procent af tabletmarkedet på verdensplan. Det betyder, at næsten hver anden tablet som købes, er en iPad.

Samsung er næststørst med 18,7 procent af markedet. På tredjepladsen finder vi Amazon, der slet ikke er tilgængelig i vores markedsområde. Amazon skulle angiveligt have haft udsalg af deres Fire-tablets, hvilket ifølge Canalys har hjulpet på salget.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy Tab S8-serien – premium tablets

Tabletmarkedet falder

Tabletmarkedet er generelt faldende. iPads har haft et fald på 5,6 procent målt på styksalg i forhold til tredje kvartal sidste år. Det samlede marked er faldet med 6,2 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det er kun Amazon og ”andre producenter”, som er gået frem. Lenovo og Huawei har haft det største fald på henholdsvis 36,6 procent og 41,1 procent.

Tabletmarkedet har måske peaket. I hvert fald er det femte kvartal i træk, at der er et fald i salget af tablets. De større og større smartphones tager formegentlig over for tablets.

Apple endelig klar med iPadOS 16.1

Pandemien gav et lidt øget salg af tablets, men der er generelt færre restriktioner i de fleste lande, hvilket måske betyder, at køberne i stedet nyder diverse ting væk fra skærmen, som de ikke kunne under nedlukningerne.

Canalys oplyser også, at salget af Chromebooks er dalende. Og har haft et markant fald på hele 29 procent.NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Apple har i midten af oktober præsenteret nye tablets. Her viser det også, at 10. generation af den "almindelige iPad" er steget markant i forhold til 9. generation. Begge bliver dog ved med at være i sortimentet.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram