Apple slår alle på tablets – iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen
iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen (Foto: MereMobil.dk)

Apple er dobbelt så stor, som den næststørste producent på tabletmarkedet. Det viser nye tal fra analysefirmaet Canalys.

I årets tredje kvartal sad Apple på 40,7 procent af tabletmarkedet på verdensplan. Det betyder, at næsten hver anden tablet som købes, er en iPad.

Samsung er næststørst med 18,7 procent af markedet. På tredjepladsen finder vi Amazon, der slet ikke er tilgængelig i vores markedsområde. Amazon skulle angiveligt have haft udsalg af deres Fire-tablets, hvilket ifølge Canalys har hjulpet på salget.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy Tab S8-serien – premium tablets

Tabletmarkedet falder

Tabletmarkedet er generelt faldende. iPads har haft et fald på 5,6 procent målt på styksalg i forhold til tredje kvartal sidste år. Det samlede marked er faldet med 6,2 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det er kun Amazon og ”andre producenter”, som er gået frem. Lenovo og Huawei har haft det største fald på henholdsvis 36,6 procent og 41,1 procent.

Tabletmarkedet har måske peaket. I hvert fald er det femte kvartal i træk, at der er et fald i salget af tablets. De større og større smartphones tager formegentlig over for tablets.

Apple endelig klar med iPadOS 16.1

Pandemien gav et lidt øget salg af tablets, men der er generelt færre restriktioner i de fleste lande, hvilket måske betyder, at køberne i stedet nyder diverse ting væk fra skærmen, som de ikke kunne under nedlukningerne.

Canalys oplyser også, at salget af Chromebooks er dalende. Og har haft et markant fald på hele 29 procent.NYT OM APPLE: Du kan GRATIS få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Skriv din mail i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Apple har i midten af oktober præsenteret nye tablets. Her viser det også, at 10. generation af den “almindelige iPad” er steget markant i forhold til 9. generation. Begge bliver dog ved med at være i sortimentet.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram