Ny "budget-iPad" er blevet virkelig dyr

En opgraderet iPad med 10,9" skærm og A14 Bionic-chip er præsenteret. Den fås i fire forskellige farver til en virkelig høj pris.

iPad 10,9-tommer, 2022 i flere farver
iPad 10,9-tommer, 2022 i flere farver (Foto: Apple)

Apple har netop præsenteret en ny generation af iPad (10,9 tommer). Dette er tiende generation.

iPad 10,9-tommer kommer med A14 Bionic-chippen, ny kameraplacering, USB-C, understøttelse af Magic Keyboard Folio og meget mere.

Det er første gang at Apple kommer med USB-C stik på denne iPad-type.

Apple oplyser, at A14 Bionic-chippen gør, at der leveres 20 procent mere CPU-ydeevne og 10 procent kraftigere grafikydelse i forhold til forrige generation. Har man i dag en iPad (7. generation) vil man få tre gange mere ydeevne.

Frontkameraet på 12 megapixels har ultravidvinkel og er placeret på den vandrette kant på iPad. Det er første gang, at frontkameraet er placeret på den vandrette kant. På bagsiden er der et 12 megapixels kamera, der kan optage video i 4K.

Derudover har den Wi-Fi 6. Vælger man varianten som understøtter mobildata, så er der adgang til 5G-forbindelser, hvis ens teleselskab understøtter det.

Det er muligt, at benytte det helt nye Magic Keyboard Folio, som har et pegefelt, hvor man kan klikke overalt, samt et todelt design. Derudover understøtter den også Apple Pencil (1. Generation). Tastaturet er ekstraudstyr.

Skærmen har en opløsning på 2360 x 1640 pixels, næsten fire millioner pixels, en lysstyrke på 500 nits og TrueTone-teknologi. 

Touch ID er flyttet til den powerknappen, som på iPad Air.

iPad’en kommer med det nye iPadOS 16.1 fra salgstalen.

iPad 10,9-tommer med tastatur
iPad 10,9-tommer med tastaturet Magic Keyboard (Foto: Apple)

Fra skarp pris til høj pris…

Da Apple i 2021 præsenterede den seneste generation (niende generation) havde denne en startpris på 2.799 kroner for den billigste konfiguration (64 GB).

Prisen er nu steget markant. Inflationen har helt sikkert spillet ind, men prisen steget virkelig voldsomt. Dette års generation er nemlig steget med 60,7 procent sammenlignet med prisen på “samme” model i 2021. Det skal dog lige nævnes, at 2021-modellerne også er steget i pris.

Den nye iPad 10,9” (2022) kan fås fra 4.499 kroner for Wi-Fi-modellen med 64 GB lagerplads. Varianten med Wi-Fi og mobildata starter ved 5.999 kroner for 64 GB. Begge varianter findes i enten 64 GB eller 256 GB intern hukommelse. 

LÆS OGSÅ: Her er iPad Pro med M2-chip

Tilgængelighed og farvevarianter

Apple iPad 10,9 (2022) kommer i handlen fra onsdag den 26. oktober, men kan forudbestilles allerede nu. Alle konfigurationerne bliver tilgængelige i fire farver. Disse er: blå, lyserød, gul og sølv.

Tastaturet koster kassen

Det nye Magic Keyboard har en pris på 2.399 kroner og fås i farven hvid.

Smart Folio fås for 799 kroner i farverne hvid, himmel, vandmelon og limonade.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

iPad (9.generation) havde en startpris 2.799 kroner, da den blev lanceret for den billigste konfiguration. Denne er nu steget til 3.299 kroner.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram