iPad Air test | en lille pro-model

TEST: Unødvendig for de fleste måske, men stadig rigtig cool. Min iPad Air test konkluderer, at iPad Air 2022 er en promodel til en lavere pris.

iPad Air test
iPad Air, 2022 er 5. generation i serien. Konklusionen på min iPad Air test er, at dette er en lille promodel – til en lavere pris (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du synes en iPad Pro er for dyr, er iPad Air vejen at kigge hen. Den nye iPad Air kommer temmelig tæt på pro-modellen og du vil mangle meget få ting, hvis du køber Air fremfor 11-tommer iPad Pro.

Her er nogle af manglerne Air kontra iPad Pro 11-tommer:

 • 0,1 tomme skærm: Det er så lidt, at du fint klarer den uden
 • Face ID: Ansigtsgenkendelse havde været skønt, men ikke et must
 • USB C: Porten understøtter ikke Thunderbolt 4
 • Lyd: iPad Air har kun to og ikke fire højttalere som iPad Pro

Ydelsen er ens

Opgraderingen fra A-serie processorer til den nye M1-chip betyder mere rå maskinpower, der nu svarer til, hvad du finder i iPad Pro, 13-tommer MacBook Pro samt i iMac.

Dermed har du desktopydelse i taskeformat. Hvor meget mere kan du forlange?

Jeg kan simpelthen ikke komme i tanke om, hvad denne iPad ikke ville kunne trække. Video, foto- og lydredigering er intet problem. 3D og apps med grafik i mange lag og med mange detaljer, vil den spise som børn hapser slik en fredag aften.

Den største udfordring er at finde anvendelse for den overdrevne processorkraft, at du står med mellem hænderne. Det synes jeg viser, at Apple jagter en ganske specifik målgruppe og ikke bare den brede iPad-køber.

Apple oplyser, at driftstiden er op til 10 timer på en opladning.

Ydelserne på iPad Air, iPad Pro og iPad 10,2-tommer (2021)

AntutuGB 1-coreGB 2-coreGB OpenCL
iPad Air 20221.064.6011.7267.01321.409
iPad Pro 20211.109.1691.7187.28621.171
iPad 10,2” 2021636.3281.3253.2547.515
GB = GeekBench 5

M1-CHIP: Processorchippen på iPad Air består af en 8-core CPU, 8-core GPU og 16-core Neural Engine. I forhold til iPad Air med A14 Bionic-chip (2020-model) får du 60 procent mere CPU-power og dobbelt så kraftig grafikydelse i den nye iPad Air.

Ikke en proskærm

iPad Air, 5th gen, 2022-model
Skærme på iPad Air 2022 er flot, men opdateringshastigheden er ikke 120 Hz som på pro-modellerne. Bemærk: Tastaturet er ekstraudstyr (Foto: MereMobil.dk)

Du får ikke 120 Hz skærmteknologi, som på iPad Pro, men du får stadig en flot skærm med høj opløsning. Medmindre du er topprofessionel grafik- og videobruger, vil du aldrig komme til at savne mere – selvom det selvfølgelig er vanedannende med 120 Hz-teknologien i de dyrere modeller.

Jeg har både iPad Air og iPad Pro ved siden af hinanden og i en sådan situation, kan du sagtnes mærke, at det kun er en 60 Hz-skærm. Men bare rolig. Det er kun, når de står side om side, at du vil opeleve det som et “problem”.

Kører du ofte flere apps samtidigt på skærmen, er 10,9 tommer naturligvis i underkanten – alternativet er den MEGET dyrere 12,9-tommer iPad Pro. Så mon ikke man lærer at klare sig, hvis det kun er lejlighedsvis, at behovet opstår?

ANMELDELSE: iPad Pro 2021 – en Macbook med touchskærm?

Du skal have tastaturet

Magic Keyboard og Apple Pencil, 2022
Magic Keyboard og Apple Pencil skal du overveje, om du har brug for. Magic Keyboard tastaturet er vildt fedt, men koster godt og vel det samme som en 10,2-tommer iPad (Foto: MereMobil.dk)

Det værste er, at hvis iPad Air skal vækkes til live, kræver det, at du køber tastaturet. Magic Keyboard er et rigtigt desktop-keyboard med trackpad, hvor prisen er vanvittig. 2.899 kroner er ALT for meget. Desværre. Der må være en enorm fortjeneste.

Sammen med iPad Air til 5.299 kroner skal man spørge sig selv, om ikke bare man skal overveje en lille MacBook.

Magic Keyboard er det bedste tabletkeyboard på markedet. Det kan ikke diskuteres. Nu er det op til dig, om du vil ofre pengene på det. Jeg er selv ret vild med det. Faktisk er et meste af denne anmeldelse skrevet på iPad Pro med Magic Keyboard.

Kun ét stik

Der er kun et enkelt stik på iPad Air. Det er USB-C stikket, som bruges til opladning, dataoverførsel eller tilslutning af eksterne enheder.

Overfører du store mængder data – f.eks. ved tilslutning af et kamera eller SSD-lagerplads – bør du vide, at iPar Air ikke har Thunderbolt 4-understøttelse. Kun promodellerne tilbyder dette.

Du skal vide, at der ikke er 3,5 mm. jackstik. Enten skal du have en USB-C til 3,5 mm. adapter eller køre med et trådløst headset.

Perfekt til onlinemøder

En nyhed på iPad Air er funktionen Center Stage, der hele tiden forsøger at holde dig i midten af billedet, hvis du flytter dig lidt under et onlinemøde. Dette fungerer virkelig godt og er en funktion, at iPad Mini også kom med i efteråret.

Du kan læse min test af iPad Mini her.

Mikrofoner og højttalere i iPad Air er virkelig fine og gør du får et professionelt udtryk i både billede og lyd, når du er med på videokald.

Frontkameraet er en 12 megapixels sensor med ultra vidvinkel-funktion, som særligt Center Stage-funktionen gør brug af.

MILJØ: En række materialer i iPad Air er genbrugsmaterialer. Blandt andet kabinettet er helt igennem fremstillet af genbrugsaluminium. Loddetin på hovedprintet er også genbrugt i lighed med magneterne i højttalerne. Apple mål er at, at fra 2030 skal alle produkter i deres lineup være CO2-neutrale.

Konklusion: Fremragende men ikke for alle

iPad Air, 5th gen, 2022-model
iPad Air, 2022, 5. generation, skal du ikke købe, hvis du har en iPad Air 2020, som du er glad for (Foto: MereMobil.dk)

Startprisen er 5.299 kroner for 64 GB-udgaven af iPad Air. Det skal holdes op imod 6.755 kroner for en 128 GB-model af iPad Pro med tilsvarende skærmstørrelse.

Der ingen tvivl om, at iPad Pro lokker, men mon ikke iPad Air er en fin budget-udgave, der vil interessere mange?

I forhold 2020-modellen af iPad Air er dette et unødvendigt produkt, da det på mange punkter er meget identiske produkter. Derfor bør du kun opgradere til den nye, hvis du ved, at du har behov for de opdaterede processorkræfter.

Selvom iPad Air (fjerde generation) er udgået, kan den stadig findes rundt omkring som restsalg. Prisen er omkring 4.500 kroner. Det vil for mange være et mere attraktivt køb end den spritnye udgave.

iPad Air er et lille kraftværk, der dog ikke bringer revolutioner med sig andet end på processorkraften. 5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på iPad Air (5. generation)

Herunder kan du se dagspriserne på iPad Air (5. generation – 2022-model)

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Kraftig processor med iPad Pro-ydelse
 • Bredere skærmkant end på iPad Pro
 • Skærmens kvalitet er god. True Tone understøttet
 • Gode højttalere men kun stereo i horisontal position
 • Kompakt mini-laptop (med tastatur)
 • Fin batteritid
 • Du kan købe en 5G-model – Wi-Fi 6 er understøttet på alle modeller
 • Kameraet er opgraderet med Center Stage-funktion

Lidt at tænke over

 • Ingen Face ID – fingeraftrykssensor i powerknappen
 • Lyden er ikke så kraftfuld som på promodellerne
 • Forrige generation gør det stadig fint
 • Forholdsvis høj pris
 • Ingen 120 Hz opdateringshastighed
 • Ingen 3,5 mm. jackstik-port
 • Er fed med tastatur der desværre er ret dyrt

Mere til historien

Krævende programmer som Adobe Photoshop og iMovie kører godt på iPad Air. Photoshop-bruge kan med fordel overveje Apple Pencil som tilbehør.

iPad Air, 5. generation, 2020-model
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram