iPad Mini 2021 test | større – men stadig for lille

TEST: Skærmen er nu større og vildt flot. Kræfterne er enorme. Min iPad Mini test konkluderer, at mini er for småt. De fleste vil foretrække noget større.

iPad Mini 2021 test
iPad Mini 2021 koster 4.299 kroner for 64 GB-versionen med Wi-Fi. Den samme størrelse med 5G koster 5.599 kroner. Den største konfiguration har 256 GB lagerplads (Foto: MereMobil.dk)

Apple skal have ros for ikke at have sendt en iPad Mini på markedet sidste år. Vi skal tilbage til 2019 for at finde den hidtil seneste generation. Det er trods alt sjovere, når der går længere tid imellem produktudgivelserne. Det betyder nemlig, at der bliver nogle reelle nyheder at komme efter.

Her er nogle af nyhederne i iPad Mini 2021:

 • Skærm: Forøgelse fra 7,9 til 8,3 tommer.
 • Størrelse: Højden er reduceret fra 20,32 til 19,54 centimeter.
 • Vægt: Reduceret med 6,5 gram.
 • Processor: A15 Bionic – tidligere A12 Bionic.
 • Forbindelser: Nu med Wi-Fi 6- og 5G-understøttelse.
 • Fingeraftrykssensor: Flyttet til top-kant.
 • Frontkamera: Center Stage er understøttet
 • Stik: Farvel til Lightning og velkommen til USB-C stik.

Virkelig flot skærm og fornuftig lyd

Det første der ramte mig, var skærmen. Ikke så meget den forøgede størrelse men kvaliteten. Billedet står mærkbart flottere, selvom der ikke er tale om en OLED-skærm, men fortsat en LCD-type, der dog er af bedre kvalitet end tidligere.

Farver og kontraster er simpelthen helt fortryllende. Jeg glædes også over True Tone, der bare er mere behageligt for øjnene, når enheden bruges i længere tid.

Der er øvrigt godt gået, at Apple har kunne forøge skærmstørrelsen samtidigt med, at enheden er blevet kortere og ikke bredere. Tykkelsen er dog forøget med 0,2 mm.

Lyden er fornuftigt, men man kan godt mærke, at der trods alt er begrænset med luft i så lille enhed.

Stereohøjttalerne fungerer uanset, hvordan du holder iPad Mini, da hvilke højttalere der spiller henholdsvis venstre og højre kanal, flytter sig alt efter orienteringen. Det er smart.

Der er også tænkt smarte tanker om volumenknapperne, der skifter funktion, når du roterer din iPad. Uanset hvordan du holder den, vil volumen op/ned altså være med ”op”-knappen øverst eller til venstre.

Markant forbedret ydelse

iPad Mini 2021 benytter den samme processorplatform som iPhone 13-serien, hvilket er A15 Bionic.

OVERBLIK: Her er iPhone 13-serien i kort form

I forhold til den to år gamle iPad mini, er det tydeligt, der er sket noget med hestekræfterne. Du kan se mine målinger herunder.

Udover at iPad Mini er vildt hurtig, så betyder det også, at du har kræfter nok flere år ud i fremtiden.

Det nye chipset betyder også, at du kan bruge Wi-Fi 6 forbindelser og komme på 5G – enten via fysisk SIM-kort eller eSIM, hvis din udbyder understøtter det. 5G-udgaven af iPad Mini er dog dyrere end Wi-Fi versionen.

 Antutu3D MarkGB 1/2 coreGB OpenCL
iPad Mini 2021791.0679.4401.589 / 4.48013.760
iPad Mini 2019376.6074.2621.112 / 2.6805.335
GB = GeenBench 5

TECHVIDEOER PÅ DANSK: På vores YouTube-kanal kan du se videoer på dansk med test af ny teknologi. Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Endelig slap vi af med Lightning-stikket

iPad Mini 2021
Sensoren til fingeraftryk er placeret i øverste højre hjørne på Pad Mini 2021 (Foto: MereMobil.dk)

Jeg glædes lidt hver eneste gang, at Apple dropper Lightning-stikket.

Vi har tidligere set, at iPad Pro og iPad Air har fået USB-C stik, der er branchestandard og nu er turen kommet til iPad Mini. Så mangler vi bare iPad 10,2-tommer for at være hele vejen rundt på iPad-serierne.

Det er flere år siden, at USB-A stikket begyndte at forsvinde fra Mac-computere. Her er Apple også gået på USB-C. Det er MEGET tilfredsstillende.

Der medfølger en 20 watt USB-C oplader og tilsvarende kabel i salgspakken.

ANMELDELSE: iPad Pro 2021 er nærmest en Mac-computer

Onlinemøder er i fokus

Frontkameraet på 12 megapixels med op til 1080p Full HD-video er perfekt til onlinemøder eller videosamtaler.

Du får iPad Mini også funktionen Center Stage, der sørger for at du hele tiden er i center af billedet, selvom du rykker dig længere frem/tilbage eller til den ene side.

Det er med til at gøre, at du fremstår mere tjekket, når du er i opkald via din iPad. Center Stage virker i øvrigt ret godt.

Center Stage findes også i iPad Pro 2021, den nye budget-iPad og så har jeg set noget tilsvarende i videobaren Poly Studio P15.

Skriv på skærmen

I lighed med iPad Mini 2019 kan den nye også bruges sammen med Apple Pencil. Vær opmærksom på, at 2019-udgaven brugte første generation af Apple Pencil (den hvor toppen kan tages af), mens den nye kun kan betjenes med Apple Pencil anden generation.

Du skal virkelig overveje om Apple Pencil er vejen frem for dig; har du behovet eller er det bare en fancy idé? Når alt kommer til alt, er skærmen jo forholdsvis lille, når det handler om at skrive og tegne skitser.

En Apple Pencil koster 1.099 kroner (vejledende).

Større men for lille

iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen
iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen (Foto: MereMobil.dk)

I mange tilfælde er iPad Mini lidt for lille til at give mening. Hvis du er vild med e-bøger, er det måske en forrygende størrelse?

Eller hvis du har et job, hvor du har brug for en stor skærm med onlineadgang til specielle apps, der kan være i en lomme, er det nok også en fed størrelse.

Men du skal virkelig overveje dit behov, inden du kaster dig over en iPad Mini. Jo den er blevet større, men i mange tilfælde vil den være for lille.

Hvor er Face ID?

Apple gør i flere tilfælde brug af helt ny teknologi i denne iPad, hvilket er med til at presse prisen op, men hvor er det dog skuffende, at de bevarer fingeraftrykslæseren (nu placeret på kanten) fremfor at tilbyde Face ID.

Sensoren virker fint, men det er også last-year-news.

I forhold til prisen fortjener køberne den nye teknologi hele vejen rundt efter min mening.

Må jeg minde om, at iPad Mini 2019 startede ved 3.399 kroner (64 GB / Wi-Fi). Denne gang er vi på 4.299 kroner (64 GB / Wi-Fi).

Konklusion: Rammer nogen men ikke mig

iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen
iPad Mini 2021 og iPad 10.2, 9th gen (Foto: MereMobil.dk)

– ”Er det en iPad-telefon, far?”… Sådan var ordene fra min 6-årige datter, da jeg pakkede iPad Mini ud. Min søn på 3 år var mere destruktiv: -”Må jeg prøve at folde den?”.

Begge børn rammer plet i deres analyser. I hver fald når vi sammenligner med Samsung Galaxy Z Fold3, der kan foldes ud fra telefon til tablet – dog kun 7,6 tommer. Til gengæld kan den være i jakkelommen.

VIDEO: Se Samsung Galaxy Z Fold3 i aktion

Jeg panikkede lidt, må jeg indrømme, da den 3-årige stod med iPad Mini og mente, at den som det mest naturlige i verden, naturligvis kunne foldes. Det havde han jo lige set at Samsung kunne.

iPad Mini er fed til e-bøger eller hvis du skal have digital adgang til data og dokumenter et sted hvor en almindelig iPad, eller en iPad Pro, er for stor. Mon ikke en læge kunne have glæde af, at iPad Mini kan bæres i lommen på kitlen? Måske en pilot kunne have adgang til avancerede flykort i det snævre cockpit?

Konklusionen er, at jeg tror iPad Mini for mange er for lille. Det er et nicheprodukt, hvilket egentlig også afspejles i prisen. Måske iPad Mini også ender med at henvende sig mere til erhvervslivet? Sikkert er det, at det er e lækkert produkt med et opdateret design, der rammer linjen fra iPhone 12- og iPhone 13-serien – i stil med iPad Air og iPad Pro.

Jeg ender på fire ud af seks stjerner. De fire giver jeg for et flot og velfungerende produkt, men karakteren er også et udtryk for, at jeg ikke kan se lyset foran mig.

Konkurrenterne arbejder med foldbare skærme, hvor vi med den føromtalte Samsung Galaxy Z Fold3, kommer i nærheden af en iPad Mini i skærmareal, men hvor du både har telefon og din tablet i en og samme enhed.

Læs også min test af iPad 10.2-tommer – familiens iPad.

Aktuelle priser på iPad Mini 2021 med 64 GB

Herunder kan du se dagspriserne på iPad Mini 2021.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Enestående flot skærm – større end tidligere modeller
 • Virkelig hurtig hardware og lækkert design
 • Godt frontkamera med automatisk fokus og indramning
 • Stereolyd uanset hvordan du holder enheden
 • USB-C stik
 • Understøtter Apple Pencil (2. gen)

Lidt at tænke over

 • Hvorfor har den ikke Face ID?
 • Er skærmen stor nok til din opgaver?
 • Lyden imponerer ikke
 • Høj pris

Mere til historien

I november 2012 kom den første iPad Mini. Den havde 7,9 tommer skærm og en Apple A5 processor.

iPad Mini 2021
Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram