Ny iPad Pro med M2-chip kan snart købes

Apple opgraderer iPad Pro serien med den nye og kraftigere M2-chip samt nye funktioner til Apple Pencil.

iPad Pro 2022
iPad Pro er opgraderet til M2-chipsettet, der også findes på den nyeste iPad Air (Foto: Apple)

Apple opgraderer iPad Pro med en ny model, som kører på M2-chipsettet, der tidligere på året blev introduceret på de første Mac-computere.

PODCAST: Den nye MacBook AIr med M2-chip på 5 minutter

Med M2-chippen er iPad Pro op til 15 procent hurtigere end iPad Pro med M1-chippen i 2021-udgaven. På grafikdelen er der lagt 35 procent mere ydelse på toppen. Derudover er båndbredden i hukommelsen forøget med 50 procent.

Som følge af det nye chipset, er Wi-Fi 6e nu også understøttet.

Den nye iPad Pro kommer, som tidligere modeller, i skærmstørrelserne 11 og 12,9 tommer. Lagerpladsen starter ved 128 GB. Den største model er 2 TB, hvilket er tilgængelig på begge modeller.

Apple Pencil ”svæver”

iPad Pro benytter fortsat anden generation af Apple Pencil, men teknologien er forbedret. Nu registreres tilstædeværelsen af Apple Pencil 12 mm over skærmen.

Denne ”hover-effekt” har Apple været længe om at introducere. Samsung har for længst haft noget tilsvarende på Galaxy Note-serien.

Ifølge Apple betyder funktionen, at der kan tegnes og skrives mere præcist. Ikke kun Apples egne apps understøtter dette. Appudvilere kan også vælge at tage funktionen i brug.

Ligner en desktop-computer

iPad Pro 2022
Apple har ikke en fuld redigeringsapp til iPad. Final Cut Pro X er kun at finde på Mac-computere. Her ses DaVinci-Resolve (Foto: Apple)

iPad Pro med M2-chip introduceres med iPadOS 16, der endnu engang løfter brugsoplevelsen på en iPad hen i nærheden af, hvordan det er at bruge en Mac-computer.

LÆS OGSÅ: Nu kommer iPadOS 16.1

Her skal det siges, at programmerne på en iPad stadig har en del begrænsninger. Et eksemplerne er videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro X, der ikke findes til iPad. I stedet må brugernes nøjes med iMovie.

Treden går dog i retning af, at flere af desktopfunktionerne kommer til iPad hen over tid.

TASTATUR ER PÅKRÆVET: En iPad Pro ”lever” først, når der sættes et tastatur på den. Som tidligere er dette RET dyrt. Magic Keyboard til iPad Pro 11-tommer koster 2.899 kroner mens Smart Keyboard koster 1.719 kroner. Priserne for tastaturerne til 12,9-tommer iPad Pro er hhv. 1.899 og 3.399 kroner.

iPad Pro 2022 – se testen

Det koster iPad Pro 2022

Du kan købe iPad Pro fra 7.999 kroner (128 GB) med 11-tommer skærm. Du skal betale fra 10.999 kroner for at købe iPad Pro med 12,9 tommer skærm.

Det skal siges, at iPad Pro med 12,9 tommer skærm har Liquid Retina XDR-skærm (mini-LED teknologi), hvilket gør skærmen, ifølge Apple, kan bruges i referencetilstand ved colorgradig af video- og fotomateriale.

iPad Pro 11-tommer har Retina IPS-LCD-skærm. Begge iPads har 120 Hz skærmteknologi.

Lagerpladsmulighederne er 128, 256 512 GB samt 1 eller 2 TB.

Årets dyreste iPad koster 23.499 kroner. Det er med 2 TB lagerplads, 12,9 tommer skærm, Wi-Fi og mobiladgang.

Salget af iPad Pro 2022-modellerne starter den 26. oktober 2022.

Her kan du læse min test af iPad Pro fra 2021.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Samtidigt med iPad Pro 2022 præsenterede Apple også den tiende generation af den billigste iPad. Her starter priserne fra. 4.499 kroner for en udgave med 64 GB.

Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram