Det bedste kontorheadset til samtaler – Jabra vs. Poly

TEST: Her er de bedste kontorheadsets med støjreduktion ved telefonsamtaler. Jeg har Jabra Evolve2 Flex mod Poly Voyager 4320.

Jabra Evolve2 65 Flex vs. Poly Voyager 4320 headset
Duel mellem to kontorheadsets: Jabra Evolve2 65 Flex vs. Poly Voyager 4320 (Grafik: MereMobil.dk)

Når kollegaerne taler ved siden af dig, børnene støjer eller musikken spiller i baggrunden, hvor meget af larmen, hører den du taler i telefon med så?

Støj forstyrrer samtalen og flytter fokus væk fra det I taler om. Derfor er det vigtigt med et headset, som sorterer støjen fra ved samtaler.

Jeg har tidligere været meget begejstret for Poly Voyager 4320 UC, hvor du kan tømme opvaskemaskinen mens du taler, uden at det forstyrrer telefonsamtalen.

Jabra har kastet Evolve2 65 Flex ind i kampen om erhvervskunderne. Jeg har testet Jabra op mod Poly.

Fantastisk effektiv støjreduktion

Jabra Evolve2 65 Flex reducerer støjen stort set lige så effektivt som Poly Voyager 4320 UC. Poly er en smule mere aggressiv, men det sker på bekostning af stemmens fylde.

Når jeg lytter på Jabra vs. Poly så er Voyager 4320 UC lidt mere nasal og spids i samtalelyden. Jabra bevarer lidt mere af stemmens fylde.

Begge headsets har mikrofonen på en arm, så den kommer, tættere på munden. Hos Poly er der flere muligheder for præcis justering mens armen på Jabra har en fixed position.

Ingen af de to heasets er supergode til musik og podcasts. Det fungerer og lyder okay, men denne type headsets er ikke designet til hi-fi-lydoplevelser.

DETTE SKAL DU VIDE: Støjreduktion i særligt in-ear headsets som f.eks. AirPods reducerer kun støjen fra omgivelserne, hos den der lytter (til musik). Ved telefonsamtaler brager støjen stadig igennem til modtageren. Professionelle headsets som disse fra Jabra og Poly er designet til, at fjerne baggrundsstøj fra mikrofonen, der anvendes til telefonsamtaler.

Her er Poly bedre end Jabra

Hos mig hænger headsettet på bordkanten. Når telefonen ringer, tænder jeg headsettet.

Poly har en ”skyde-knap”, som er let at finde og aktivere. Jabra har anvendt en trykknap, der skal holdes nede et øjeblik, før Evolve2 65 Flex tænder.

Det kan være svært at finde knappen, når det skal gå hurtigt. Jabra-headsettet er dog en lille smule hurtigere om at etablere forbindelsen til telefonen.

Lydstyrkereguleringen er også bedre på Poly Voyager 4320 UC. Du justerer på højre ørekop med et par fysisk store +/- knapper. Jabra har gemt knapperne som nogle små knappenålshoveder, der er bøvlede at finde.

Jabra Evolve2 65 Flex vinder dog på dens samlede design. Headsettet er pænere og sidder mere komfortabelt på hovedet. Begge headsets har ”busylight” så omgivelserne kan se, at du er optaget. Evolve2 65 Flex kan klappes mere sammen end Polys headset og er derfor lettere at have med i tasken.

Det koster god samtalelyd

Poly Voyager 4320 UC har været på markedet længe, mens Jabra Evolve2 65 Flex er forholdsvist nyt. Det afspejles også i prisen

Du kan finde Poly Voyager 4320 UC ned til omkring 1.000 kroner inklusive moms. Tjek dagsprisen her. Jabra Evolve2 65 Flex koster omkring 1.600 kroner.

Begge priser er rimelige – og giver value-for-money på kontoret.

Vær opmærksom på, at begge produkter sælges i forskellige udgaver, men den grundlæggende funktion er den samme.

UDEN MIKROFONARM: Normalt har headsets uden en arm, der bringer mikrofonen tættere på munden, været rigtigt dårlige til samtaler. Sony vist, at det kan lade gøre, at lave fed samtalelyd uden en mikrofonarm. I denne podcastepisode kan du høre nogle lydeksempler fra WH-1000XM5.

Konklusion: Jabra er testvinder

Som nævnt er begge headsets rigtigt gode til at fjerne støj. For mig er Jabra Evolve2 65 Flex bedst. Headsettet sidder mere behagelig. Desuden er ens stemme i samtalerne mere fyldig og ikke helt så ”skarp”.

Jabra skal rette knapperne til den næste version for det er klart headsettets svageste punkt.

Både Jabra og Poly har sidetone, hvor du kan justere, hvor meget du hører din egen stemme. Der er også antichok funktion, hvor pludselige lyde i headsettet blokeres.

Uanset hvilket af disse kontorheadsets du køber, så vil du opleve, at samtalelyden forbedres markant, men Jabra Evolve2 65 Flex er testvinderen.

LÆS TEST: Beoplay Portal er headsettet til den voksne gamer

Mere til historien

B&O har et businessheadset, der også lover bedre samtalelyd på telefonen og ved onlinemøder. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at afprøve Beocom Portal.

Jabra Evolve2 65 Flex
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul – vi har prøvet det

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Sonos Ace er en realitet – Sonos hovedtelefoner

Spatial Audio, støjreduktion og integration med Sonos soundbars. Her er Sonos Ace.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram