Beoplay Portal test | Headsettet til den voksne gamer

TEST: Fantastisk lyd og fedt design til den voksne gamer, som ikke gider pangfarvede gamerheadsets. Jeg har kigget og lyttet til Beoplay Portal og jeg kan lide det.

Beoplay Portal test
B&O Beoplay Portal byder på lækkert design og god lyd. Læs min BeoPlay Portal test her (Foto: MereMobil.dk)

Der er ikke mangel på gamingheadsets, men er du ligesom mig både voksen og gamer, kan det oftest meget farverige udvalg blive for meget af det gode. Her er B&O Beoplay Portal din redning.

Det er et alsidigt headset, der let kan forveksles med Bang & Olufsens andre headsets, som for eksempel Beoplay HX.

Beoplay Portal kan tilsluttes trådløst til PlayStation og PC ved hjælp af den medfølgende 2,4 GHz dongle, samt telefoner og andre produkter med Bluetooth.

ANMELDELSE: Så godt lyder Beoplay HX

Godt gedigent B&O design

Beoplay Portal_controls
Kontrollen af Beoplay Portal har en indlæringskurve, men man lærer det hurtigt (Foto: MereMobil.dk)

Hovedtelefonerne er designet af Jakob Wagner, der udover B&O også har lavet designarbejde for Hay og Montana. Det ses tydeligt i udseende og materialevalg.

Med tanke på at dette er et gamingheadset, har Portal et meget diskret design. Du kan uden at vække opsigt i gadebilledet gå direkte fra din PlayStation og en tur gennem byen. Det er en solid konstruktion bestående af plastik og aluminium. Vægten er 279 gram.

Ørekopperne er monteret på hængsler, der kan bevæge sig i fire retninger. Sammen med den lækkert polstrede hovedbøjle gør det, at Beoplay Portal sidder godt på hovedet.

Ørekopperne er polstret med memoryskum, beklædt med lammeskind. Det føles ualmindeligt lækkert og gør, at man uden problemer kan benytte hovedtelefonerne over længere perioder, uden at tænke over man har dem på.

Mange funktioner direkte på headsettet

På bagsiden af højre ørekop finder vi en powerknap, en berøringsfølsom volumekontrol, samt 3,5 mm Jack- og USB-C indgang. På den berøringsfølsomme aluminiumskive på ydersiden kan man med to hurtige tryk slukke eller tænde mikrofonen, når der games. Hører du i stedet musik ændres denne funktion til at skifte mellem sange.

Hopper vi til den venstre ørekop, er der på bagsiden en knap til Bluetooth-parring, samt en berøringsfølsom kontrol til at skifte mellem adaptiv aktiv støjreduktion og transparency mode. På ydersiden kan der med to hurtige tryk skiftes mellem equalizerindstillinger, eller hvis du lytter til musik, kan denne startes og stoppes.

De berøringsfølsomme kontroller virker egentlig rigtigt godt, men der er en indlæringskurve. Især i starten kan der være forvirring, hvis noget skal ændres midt i et spil.

Batteri til masser af gaming

Ifølge B&O er der strøm nok til 19 timers gaming, med hovedtelefonerne trådløst tilsluttet PlayStation eller PC, med adaptiv aktiv støjreduktion og Bluetooth slået til. Med kun Bluetooth og adaptiv aktiv støjreduktion er der til hele 42 timers brug på batteriet.

Det er virkelig godt og giver mulighed for masser af tid foran skærmen eller med at lytte til musik, uden at løbe tør for strøm. Opladning foregår med USB-C og tager omkring to timer for en fuld opladning.

Den sprødeste lyd

Beoplay Portal_phone
Lyden i Beoplay Portal er fantastisk, uanset om det er til gaming eller musik (Foto: MereMobil.dk)

Når et firma som B&O sender hovedtelefoner på markedet, er der forventninger til god lyd. Og de forventninger bliver fuldt ud indfriet her.

Til gaming har jeg længe benyttet Epos H3 Hybrid (anmeldelse); et headset jeg i sin tid roste for et formidabelt lydbillede, men samtidig mente manglede noget bas til de store eksplosioner.

Det problem er ikke til stede på Beoplay Portal. Her får du et rent og forbløffende godt lydbillede, når du er tilsluttet din PlayStation, samtidig med at de også klarer en dyb bas.

Jeg har i testperioden spillet Call of Duty, Fortnite, FIFA 23 og God of War Ragnarök. Især de sidste to har været imponerende. Alt lyd gik klart igennem og med understøttelse af både Sonys 3D Audio og Dolby Atmos, er du heller aldrig i tvivl om lydens placering. Det er næsten som at være der selv.

Min største bekymring var om der med den trådløse forbindelse, ville være forsinkelse på lyden. Her blev jeg igen overrasket positivt. For der ingen forsinkelse. Du hører lyden samtidig med det sker på skærmen.

Og så skal vi jo ikke glemme, at headsettet også kan bruges til andet end gaming. For det er bestemt værd at nævne, at lige meget om du er til tung hiphop, rock eller klassisk musik, så leverer Beoplay Portal god lyd.

Jeg benyttede under testen hovedtelefonerne sammen med en Pixel 7 (anmeldelse) og har kun rosende ord at sige om lyden. De her ørebøffer kan uden at skamme sig sagtens måle sig med for eksempel Sony WH1000XM4 og XM5, der jo som bekendt er dedikeret til musiklytning.

Den adaptive aktive støjreduktion er dog ikke med i toppen. Den gør et fornuftigt stykke arbejde og kan afskærme dig lidt for verden udenfor, men uden at imponere.

ANMELDELSE: Sony XM5 er det bedste headset med aktiv støjreduktion

Ingen mikrofonarm

Beoplay Portal har ingen fysisk mikrofonarm. Det er derimod udstyret med mikrofoner på ørekopperne, der danner det B&O kalder en “virtuel boom-arm”. Det virker godt nok, men jeg har hørt bedre på hovedtelefoner med en fysisk mikrofonarm.

På den positive side er headsettet god til at frasortere udefrakommende lyde, så det kun er din stemme folk kan høre. Det bidrager bestemt også til at Portal er meget pænere og kan bruges i bybilledet.

Konklusion: Lækkert design og virkelig god lyd til gaming og musik

Beoplay Portal_PS5
Prisen er høj, men det er kvaliteten, designet og alsidigheden også (Foto: MereMobil.dk)

Det svært ikke at holde af Beoplay Portal. Lyden er helt fantastisk, uanset om det bruges til spil eller musik. For ikke at tale om designet der er så nedtonet og alsidigt at høretelefonerne kan benyttes i alle situationer. Det kan bruges foran skærmen, i bussen eller på gåturen. Det kan endda næsten pynte, bare ved at ligge fremme.

Til en pris på 3.749 kroner skal du have noget for dine penge – og dét får du på lyd- og designdelen, men det trækker ned at mikrofonen ikke lever op til konkurrenternes alternativer med fysisk mikrofonarm. Ligesom den lidt middelmådige adaptive aktive støjreduktion også trækker nedad.

Vil du have et trådløst headset til din PlayStation, er der rigeligt med muligheder på markedet, men ingen med alsidigheden som Beoplay Portal.

Jeg vælger designet, den gode lyd og brugbarheden og muligheden for at tale i telefon (via Bluetooth) mens jeg spiller. Jeg er også imponeret over designkvaliteten og det er et plus, at jeg kun behøver ét headset til alle situationer

Min Bang & Olufsen Beoplay Portal test lander på 5 ud af 6 stjerner.

Du kan læse mere om BeoPlay Portal her.

Aktuelle priser på Beoplay Portal

Herunder kan du se dagspriserne på Beoplay Portal.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Godt design med fede materialevalg
  • Behagelige at have på
  • Meget god lyd ved spil og musik
  • Velfungerende 3D sound
  • Robust og let konstruktion
  • Alsidige

Lidt at tænke over

  • Mikrofonerne kunne være bedre
  • Gennemsnitlig adaptiv aktiv støjreduktion

Mere til historien

Vil du bare have et trådløst headset til din PlayStation uden at skulle smide alt for mange penge efter det, kan du kigge nærmere på Sonys eget Pulse 3D. Det har en pris på omkring 650 kr. Men byder så heller ikke på hverken bluetooth eller ANC.

Bang & Olufsen Beoplay Portal
Grand Theft Auto VI kommer i foråret 2025

Rockstar Games bekræfter, at deres længe ventede spil, Grand Theft Auto VI, kommer i foråret 2025.

(mere…)
Spil retro PlayStation-spil på din iPhone

Der findes et vælg af nye emulatorer til iPhone, som gør, at man kan spille retrospil fra PlayStation 1 på telefonen.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Nintendo melder ud om Nintendo Switch 2

Mange venter spændt på den kommende Nintendo Switch 2. Nu er der nyt i sagen fra Nintendo selv.

(mere…)
Nyt headset bruger ny metode til at fjerne støj fra samtalerne

Det her er måske den næste generation af støjreduktion i headsets, men virker det?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram