B&O Beoplay HX test | lyden er drømmende lækker

TEST: Du kan drømme dig væk i musikken, når du bruger Bang & Olufsen Beoplay HX. Pris, kvalitet og lyd matcher perfekt.

Beoplay HX
Beoplay HX har ægte læder på puder og bøje. De blanke dele er aluminium (Grafik: MereMobil.dk / B&O)

Over et stykke tid har jeg haft B&O Beoplay HX på ørene. Skulle jeg købe et lytte-headset selv, så ville jeg klart overveje dette.

Beoplay HX er som Nutella, der svæver ind i øregangene og jeg har ikke engang en musiktjeneste med Lossless-sound, men må nøjes med Spotify, der fortsat ikke har fået fingeren af ad øret, men har udsat Spotify HiFi på ubestemt tid.

Headsettet fungerer primært via Bluetooth, men der medfølger også et 3,5 mm jackstikskabel. Jeg ved ikke, hvad B&O har tænkt på, da de lagde kablet i pakken. Det er tyndt og tarveligt og modsvarer slet ikke headsettets produktkvalitet.

Fantastisk kvalitet og fede materialer

Der er himmelvid forskel på Beoplay HX og markedets endeløse række af headsets i gennemført plastik. Særligt design-udtrykket med aluminium på siderne, er værd at lægge mærke til.

Aluminiumspladen fungerer som touchbetjening, hvor du kan styre volumen og skifte musiknummer samt besvare telefonopkald.

Ørepuderne og den bløde bøjle over hovedet, er ægte læder. Behøver jeg gentage: Det er bare LÆKKERT.

Beoplay HX
Beoplay HX understøtter Qualcomm aptX, der forbedrer lydkvaliteten via Bluetooth. Det er hørbart, men kræver en smartphone med aptX (Grafik: MereMobil.dk / B&O)

Lyd i CD-kvalitet via kabel

Ved siden af det tarvelige 3.5 mm. lydkabel findes et tilsvarende trist USB-kabel (USB-A til USB-C).

Hemmeligheden ved USB-kablet er, at du kan opnå overførsel af fuld CD-plade lydkvalitet, digitalt og ukomprimeret. Det kræver så, at du har noget musik liggende i en kvalitet, der understøtter det, men nøj det er en fed mulighed.

Bang & Olufsen burde tage ved lære af Apple, der sammen med deres iMac 24″ vedlægger lækre ”stof-kabler” i matchede farver og ikke noget skrald i metermål. Det er bare en helt anden oplevelse som slutbruger.

Brug den rigtige smartphone

Hvis du skal have den fulde udnyttelse af B&O Beoplay HX med din telefon, skal du se efter Qualcomm aptX mærket

AptX-teknologien gør, at nogle af de lyddata som går tabt i Bluetooth-forbindelsen forsøges genskabt. Jeg har lyttet med Motorola Moto G200, der har aptX, og det fungerer.

Bruger du en iPhone, vil du have et begrænset lydudsyn, da Apple ikke understøtter aptX. Forskellen med og uden er mærkbar og ikke bare marketingssnak.

Du kan bruge alle Bluetooth-enheder med headsettet fra Bang & Olufsen, men den mest optimale lyd får du helt sikkert, hvis enheden har aptX.

Mangler knald på lyden?

I første omgang synes jeg, at B&O Beoplay HX var lidt tynd i lyden. Jeg manglede noget ekstra knald på bassen og indstillingerne i appen gav ikke mening.

Nu har jeg arbejdet videre med appens muligheder og fundet frem til de indstillinger, der fungerer bedst for mig. Balancen mellem bassen og det øvrige lydbillede er fundet. Oplevelsen er desuden, at der er mere smæk på lydstyrken med den Android-telefon jeg brugte, fremfor en iPhone.

En stor ting i Beoplay HX er den aktive støjreduktion (ANC), der virkelig er effektivt og fedt.

LÆS OGSÅ: Sony gør noget for musikken på Xperia 1 III

Konklusion: Høj kvalitet til fornuftig pris

Beoplay HX, editors choice
Jeg anbefaler Beoplay HX, hvis dit budget er 3.000 kroner for et musikheadset (Grafik: MereMobil.dk / B&O)

Dagsprisen er omkring 3.000 kroner de billigste steder, hvilket gør Beoplay HX til et oplagt valg for mange, som elsker musik uden det skal koste kassen.

Materialerne er lækre. Designet er gennemført og lyden rigtig god. Tre ting som gør BeoPlay HX virkelig spændende for musikelskeren.

En konkurrent i samme prisklasse er Apple AirPods Max (anmeldelse), men de er langt mere kluntede, selvom jeg dog holder af retro-designet på AirPods Max.

B&O’s headset vejer 285 gram, mens du skal kunne leve med 385 gram på AirPods Max.

Bang & Olufsen har skabt et anbefalelsesværdigt trådløst headset, med mulighed for kabling, til den helt rigtige pris.

6 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på B&O Beoplay HX

Herunder kan du se dagspriserne på B&O Beoplay HX.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Høj produktkvalitet
 • Materialer i fed kvalitet
 • Rigtig lækker lyd
 • Mulighed for afspilning via kabel (analog)
 • Understøtter CD-kvalitet via USB til computeren
 • Lyder godt med Bluetooth via aptX
 • Rigtig pris

Lidt at tænke over

 • App-designet halter lidt
 • Ikke en rigtig grafisk equalizer – kun et ”hjul”
 • En lille forsinkelse af lyden også ved brug af 3,5 mm. kabel
 • Medfølgende kabler er i tarvelig kvalitet

Mere til historien

Beoplay HX kan også bruges til lejlighedsvise telefonsamtaler, men det skal du ikke bruge det til. I stedet skal du have et godt kontorheadset. Tag et lyt på denne podcastepisode.

Beoplay HX
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram