B&O Beoplay HX test | lyden er drømmende lækker

TEST: Du kan drømme dig væk i musikken, når du bruger Bang & Olufsen Beoplay HX. Pris, kvalitet og lyd matcher perfekt.

Beoplay HX
Beoplay HX har ægte læder på puder og bøje. De blanke dele er aluminium (Grafik: MereMobil.dk / B&O)

Over et stykke tid har jeg haft B&O Beoplay HX på ørene. Skulle jeg købe et lytte-headset selv, så ville jeg klart overveje dette.

Beoplay HX er som Nutella, der svæver ind i øregangene og jeg har ikke engang en musiktjeneste med Lossless-sound, men må nøjes med Spotify, der fortsat ikke har fået fingeren af ad øret, men har udsat Spotify HiFi på ubestemt tid.

Headsettet fungerer primært via Bluetooth, men der medfølger også et 3,5 mm jackstikskabel. Jeg ved ikke, hvad B&O har tænkt på, da de lagde kablet i pakken. Det er tyndt og tarveligt og modsvarer slet ikke headsettets produktkvalitet.

Fantastisk kvalitet og fede materialer

Der er himmelvid forskel på Beoplay HX og markedets endeløse række af headsets i gennemført plastik. Særligt design-udtrykket med aluminium på siderne, er værd at lægge mærke til.

Aluminiumspladen fungerer som touchbetjening, hvor du kan styre volumen og skifte musiknummer samt besvare telefonopkald.

Ørepuderne og den bløde bøjle over hovedet, er ægte læder. Behøver jeg gentage: Det er bare LÆKKERT.

Beoplay HX
Beoplay HX understøtter Qualcomm aptX, der forbedrer lydkvaliteten via Bluetooth. Det er hørbart, men kræver en smartphone med aptX (Grafik: MereMobil.dk / B&O)

Lyd i CD-kvalitet via kabel

Ved siden af det tarvelige 3.5 mm. lydkabel findes et tilsvarende trist USB-kabel (USB-A til USB-C).

Hemmeligheden ved USB-kablet er, at du kan opnå overførsel af fuld CD-plade lydkvalitet, digitalt og ukomprimeret. Det kræver så, at du har noget musik liggende i en kvalitet, der understøtter det, men nøj det er en fed mulighed.

Bang & Olufsen burde tage ved lære af Apple, der sammen med deres iMac 24" vedlægger lækre ”stof-kabler” i matchede farver og ikke noget skrald i metermål. Det er bare en helt anden oplevelse som slutbruger.

Brug den rigtige smartphone

Hvis du skal have den fulde udnyttelse af B&O Beoplay HX med din telefon, skal du se efter Qualcomm aptX mærket

AptX-teknologien gør, at nogle af de lyddata som går tabt i Bluetooth-forbindelsen forsøges genskabt. Jeg har lyttet med Motorola Moto G200, der har aptX, og det fungerer.

Bruger du en iPhone, vil du have et begrænset lydudsyn, da Apple ikke understøtter aptX. Forskellen med og uden er mærkbar og ikke bare marketingssnak.

Du kan bruge alle Bluetooth-enheder med headsettet fra Bang & Olufsen, men den mest optimale lyd får du helt sikkert, hvis enheden har aptX.

Mangler knald på lyden?

I første omgang synes jeg, at B&O Beoplay HX var lidt tynd i lyden. Jeg manglede noget ekstra knald på bassen og indstillingerne i appen gav ikke mening.

Nu har jeg arbejdet videre med appens muligheder og fundet frem til de indstillinger, der fungerer bedst for mig. Balancen mellem bassen og det øvrige lydbillede er fundet. Oplevelsen er desuden, at der er mere smæk på lydstyrken med den Android-telefon jeg brugte, fremfor en iPhone.

En stor ting i Beoplay HX er den aktive støjreduktion (ANC), der virkelig er effektivt og fedt.

LÆS OGSÅ: Sony gør noget for musikken på Xperia 1 III

Konklusion: Høj kvalitet til fornuftig pris

Beoplay HX, editors choice
Jeg anbefaler Beoplay HX, hvis dit budget er 3.000 kroner for et musikheadset (Grafik: MereMobil.dk / B&O)

Dagsprisen er omkring 3.000 kroner de billigste steder, hvilket gør Beoplay HX til et oplagt valg for mange, som elsker musik uden det skal koste kassen.

Materialerne er lækre. Designet er gennemført og lyden rigtig god. Tre ting som gør BeoPlay HX virkelig spændende for musikelskeren.

En konkurrent i samme prisklasse er Apple AirPods Max (anmeldelse), men de er langt mere kluntede, selvom jeg dog holder af retro-designet på AirPods Max.

B&O’s headset vejer 285 gram, mens du skal kunne leve med 385 gram på AirPods Max.

Bang & Olufsen har skabt et anbefalelsesværdigt trådløst headset, med mulighed for kabling, til den helt rigtige pris.

6 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på B&O Beoplay HX

Herunder kan du se dagspriserne på B&O Beoplay HX.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Høj produktkvalitet
 • Materialer i fed kvalitet
 • Rigtig lækker lyd
 • Mulighed for afspilning via kabel (analog)
 • Understøtter CD-kvalitet via USB til computeren
 • Lyder godt med Bluetooth via aptX
 • Rigtig pris

Lidt at tænke over

 • App-designet halter lidt
 • Ikke en rigtig grafisk equalizer – kun et ”hjul”
 • En lille forsinkelse af lyden også ved brug af 3,5 mm. kabel
 • Medfølgende kabler er i tarvelig kvalitet

Mere til historien

Beoplay HX kan også bruges til lejlighedsvise telefonsamtaler, men det skal du ikke bruge det til. I stedet skal du have et godt kontorheadset. Tag et lyt på denne podcastepisode.

Beoplay HX
Bang & Olufsen: Ting du ikke vidste

EP122: B&O er mere end højttalere til 10-tusindevis af kroner. Det danske luksusbrand er bare rigtigt spændende. Lyt med og hør hvorfor.

(mere…)
Behøver du en topmodel? Test af Motorola Edge 30 Fusion

VIDEO: Motorola Edge 30 Fusion er en billig telefon, der kan gøre det ud for en topmodel. Se testen her inden du køber Edge 30 Fusion.

(mere…)
Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram