AirPods Max test – en blandet cocktail

TEST: Vi har testet Apple nye AirPods Max. Er de 4.799 kroner værd? Er det bedre end Sony? Læs her min AirPods Max test.

Apples AirPods Max (Foto: MereMobil.dk)
Apples AirPods Max er dyrt men godt. Min AirPods Max test konkluderer dog, at Sony til prisen har lavet et bedre headset (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har nu haft Apples AirPods Max til test og jeg må indrømme, at følelserne er en smule blandede. Inden anmeldelsen blev publiceret, var jeg forskellige fora igennem, for at se på hvad andre mener om AirPods Max. Her er det specielt prisen der er det store emne. Det er den også for mig.

4.799 kroner er rigtigt mange penge. Til den pris forventes en virkelig fed oplevelse.

Der findes høretelefoner til meget mere og jeg har da selv et par Denon AH-D7200 stående fremme. Disse vil jeg betegne som hi-fi hovedtelefoner, men så har vi også ramt prisklassen på 6.000 kroner. Fra Denon er lyden ekstrem behagelig og nok de bedste høretelefoner jeg har prøvet. Det skal dog siges, at Denon er i en anden klasse end AirPods Max.

Derfor var jeg også meget spændt, da jeg startede denne AirPods Max test. Det vil dog være en unfair sammenligning med Denon, da disse kræver forstærker for at kunne bruges optimalt, men nu kender du min reference.

Designet kan virke stort og klodset

Apples AirPods Max (Foto: MereMobil.dk)
Apples AirPods Max har en blød bøjle, der får det til at sidde godt (Foto: MereMobil.dk)

Designet på høretelefoner er vigtigt for mig. Det tog mig år at acceptere designet på de almindelige AirPods, og den er der stadigvæk ikke helt endnu.

Jeg ved, at der er nogle som ikke bryder sig om on-ear høretelefoner, da de kan virke store og klodsede. AirPods Max er netop store, og har noget af en vægt, der gør, at de kan virke tunge. Så er helt klart, at dette produkt vil mange fravælge alene på grund af størrelsen.

De første Adobe programmer er klar til Apple M1

Personligt er jeg ganske tilfreds med designet på AirPods Max og den grønne farve var jeg vild med fra starten.

Komfort – de bestod sovetesten

AirPods Max sidder utroligt behageligt på ørene. Stoffet giver en ekstra blød fornemmelse, og jeg kan godt mærke, at det er kvalitet, at jeg har på ørene.

Øre-puderne er bløde og efter flere timers brug, kan jeg stadig få luft ved ørene, så den svedige fornemmelse, som jeg tidligere har oplevet med andre øre-puder, undgås.

Jeg var noget skeptisk, da jeg læste om vægten, for tunge er de i hvert fald. Jeg må dog indrømme, at det ikke er noget jeg mærker i praksis da bøjlen mellem øre-puderne har stof i midten, som er med til at hovedet kan skubbe lidt til bøjlen, uden det gør ondt.

ANMELDELSE: iPhone 12 Mini test – nostalgisk, nutidig og nuttet

AirPods Max bestod i øvrigt min egen lille sovetest, hvor jeg faldt i søvn med dem på, med det ene øre på hovedpuden. Morgenen efter var der stadig musik i ørene, uden at det gjorde ondt i hovedet. Desværre har jeg en tendens til at ligge på højre side med hovedet, hvilket resulterer i, at jeg somme tider får skruet op og ned for lydstyrken ufrivilligt, når lyd-knappen rammer hovedetpuden, men nu har Apple nok ikke tiltænkt, at AirPods Max skal soves med.

Batteritiden burde være længere

Det er ikke en dans på roser hele vejen igennem med et par AirPods Max til 4.799 kroner. Der er nogle punkter, der skuffer mig. Her er det blandt andet batteritiden.

AirPods Max holder nemlig omkring 20 timer på en opladning. Det er selvfølgelig nok til en flyvetur eller et par aftener med musik, men jeg ville ønske, at Apple havde forbedret batteritiden så meget, at de kom på niveau med Sonys WH-1000XM4.

Det er ikke et direkte irritations-moment, men det er stadig nok til at det kan gå hen og blive træls engang imellem.

Jeg vil dog tillade mig at rose Apple for at vælge Lightning stik som løsning til opladning. Jeg tror, der er mange, som er uenige og mener det burde være USB-C – men for mit vedkommende, er det mest til iPhone jeg bruger dem. Det gør det bare nemmere med opladningen, når begge enheder bruger det samme stik.

Aktiv støjreduktion funktioner rigtigt godt

Den aktive støjreduktion er næsten perfekt. Den er bedre end jeg oplever hos Sony og AirPods Max formår at udelukke de fleste lyde udefra.

Det er nemt at slå funktionen til og fra. Der er en knap dedikeret til støjreduktion, og du har kun to valgmuligheder; til og fra.

Det kræver et par tests for at mærke forskellen mellem Sony og Apple, men den er der faktisk. Ligeledes er den dejlig behagelig ved telefonsamtaler, der foretages udenfor. Den udelukker vind og anden støj, og modtageren kan stadig høre mig i samtalen.

Det er også nemt og besvare opkald med dem på. Dette gøres med et enkelt tryk på den lille “crown”. Der lægges på ved to tryk.

Lyden – AirPods Max slår Sony

Det vigtigste punkt i en hovedtelefon er selve lyden, men kort og godt kan den beskrives som fantastisk.

Jeg har (som nævnt) et par Sony WH-1000XM4 at sammenligne med og jeg kan høre forskel. Det kræver lidt at finde forskellene, men de er der faktisk.

Jeg har noteret mig et par numre, som jeg har bemærket en forskel i. Blandt andet Rock DJ med Robbie Williams. Bassen er bedre og mere præcis end den er på mine Sony hovedtelefoner.

Skruer jeg op for lydstyrken, så mestrer AirPods Max at “bevare kontrollen” uden det bliver ulideligt at høre på. Dette er noget som jeg ikke føler at Sony er nær så gode til.

Money Power Glory med Lana Del Rey er et glimrene eksempel på, at Apple har præsteret at skabe et par ordentlige hovedtelefoner. Skruer man helt op er det selvfølgelig højt, men det lyder stadig godt. Afspiller jeg det samme nummer på Sony WH-1000-XM4, er det slet ikke på samme niveau.

Konklusion: Godt headset men til prisen forventer jeg mere

Apples AirPods Max i æske (Foto: MereMobil.dk)
Salgspakken med Apples AirPods Max indeholder desværre ikke et jackstik-kabel (Foto: MereMobil.dk)

AirPods Max er en blandet cocktail for mit vedkommende. Jeg havde ønsket mig en længere batteritid på f.eks. omkring 30 timer, og jeg kunne også godt tænke mig at de understøttede et jackstik.

Lyden er til gengæld fantastisk god og understøttelsen af Spatial Audio samt den smooth oplevelse mellem Mac og iPhone, trækker op. Jeg vælger at give AirPods Max 4.5 ud af 6 stjerner.

Til det helt store spørgsmål om de er 4.799 kroner værd, vil jeg forsigtigt svare nej. Havde prisen været 1.000 kroner lavere, ville pris og kvalitet balance bedre. Batteritiden trækker ned, og der mangler noget helt vildt fedt, for at de vil retfærdiggøre 4.799 kroner.

Overvejer du et sæt høretelefoner i denne kategori, er det relevant at se nærmere på Sony WH-1000XM4. De er ikke helt så gode som AirPods Max, men prisen er til gengæld omkring 2.800 kroner. Læs min vurdering af Sony WH-1000XM4 her.

Aktuelle priser på Apple AirPods Max

Herunder kan du se dagspriserne på AirPods Max.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Spatial Audio
  • Nemt skifte mellem Apple enheder
  • Fantastisk lyd
  • Sidder godt på ørene
  • God støjreduktion

Lidt at tænke over

  • Høj pris
  • Batteritiden kunne være bedre
  • Manglene jackstik
  • Sonys headset gør det bedre til prisen

Mere til historien

Vil du have 5 grunde til at overveje AirPods Max, så har vi samlet dem til dig.

Apple AirPods Max
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
72 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram