De første Adobe programmer er klar til Apple M1

Betaudgaver af tre Adobe-programmer er klar til Apple M1-baserede computere.

Adobe Premiere Pro M1-beta
Adobe Premiere Pro er klar i en native M1-version – beta. Adobe frigiver den endelige Premiere Pro til M1 i første halvdel af 2021 (Foto: Adobe)

Adobe har, i lighed med Microsoft, meldt sig klar til at understøtte M1-processoren fra Apple Silicon. M1 er den første nye enhed i en processorserie til Mac-computere.

Microsoft Office kan nu hentes til M1-processoren

De første Adobe-programmer med fuld native M1-understøttelse er Adobe Premiere Pro, Premiere Rush og lydbearbejdningsprogrammet Adobe Audition. I første omgang er der tale om betaversioner.

Adobe oplyser, at de endelige versioner af programmerne frigives i første halvdel af 2021.

Selv i betaversionen af videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro ses markant hurtigere eksport af H.264-video til YouTube. Betaversionen er også betydeligt hurtigere til såkaldt “scene edit detection”, skriver Adobe i et blogindlæg.

I Adobe Audition vil brugerne også opleve et større boost i performance.

Adobe oplyser, at de i starten af 2021 påbegynder udviklingen af en M1 native version af After Effects og Character Animator. Der er ingen oplysninger om, hvornår Adobe forventer at være klar med Adobe Photoshop og Illustrator til M1-platformen.

Udviklere fra mange forskellige industrier arbejder også på at understøtte Apples nye platform. I Danmark udvikler eksempelvis nogle banker apps i M1-udgaver.

Læs også min anmeldelse af MacBook Pro 13-tommer med M1-processor.

Se dette før du køber en M1-Mac

Mere til historien

Apples eget videoredigeringsværktøj Final Cut Pro X er i lighed med Apples øvrige egne programmer klar i native M1-versioner.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram