De første Adobe programmer er klar til Apple M1

Betaudgaver af tre Adobe-programmer er klar til Apple M1-baserede computere.

Adobe Premiere Pro M1-beta
Adobe Premiere Pro er klar i en native M1-version - beta. Adobe frigiver den endelige Premiere Pro til M1 i første halvdel af 2021 (Foto: Adobe)

Adobe har, i lighed med Microsoft, meldt sig klar til at understøtte M1-processoren fra Apple Silicon. M1 er den første nye enhed i en processorserie til Mac-computere.

Microsoft Office kan nu hentes til M1-processoren

De første Adobe-programmer med fuld native M1-understøttelse er Adobe Premiere Pro, Premiere Rush og lydbearbejdningsprogrammet Adobe Audition. I første omgang er der tale om betaversioner.

Adobe oplyser, at de endelige versioner af programmerne frigives i første halvdel af 2021.

Selv i betaversionen af videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro ses markant hurtigere eksport af H.264-video til YouTube. Betaversionen er også betydeligt hurtigere til såkaldt "scene edit detection", skriver Adobe i et blogindlæg.

I Adobe Audition vil brugerne også opleve et større boost i performance.

Adobe oplyser, at de i starten af 2021 påbegynder udviklingen af en M1 native version af After Effects og Character Animator. Der er ingen oplysninger om, hvornår Adobe forventer at være klar med Adobe Photoshop og Illustrator til M1-platformen.

Udviklere fra mange forskellige industrier arbejder også på at understøtte Apples nye platform. I Danmark udvikler eksempelvis nogle banker apps i M1-udgaver.

Læs også min anmeldelse af MacBook Pro 13-tommer med M1-processor.

Se dette før du køber en M1-Mac

Mere til historien

Apples eget videoredigeringsværktøj Final Cut Pro X er i lighed med Apples øvrige egne programmer klar i native M1-versioner.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Apple vil fra 2024 benytte chips fra USA og Europa

Apples topchef, Tim Cook, har udtalt at han i fremtiden vil se nærmere mod USA og Europa, når der skal indkøbes chips til produktionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram