De første Adobe programmer er klar til Apple M1

14

Betaudgaver af tre Adobe-programmer er klar til Apple M1-baserede computere.

Adobe Premiere Pro M1-beta
Adobe Premiere Pro er klar i en native M1-version – beta. Adobe frigiver den endelige Premiere Pro til M1 i første halvdel af 2021 (Foto: Adobe)

Adobe har, i lighed med Microsoft, meldt sig klar til at understøtte M1-processoren fra Apple Silicon. M1 er den første nye enhed i en processorserie til Mac-computere.

Microsoft Office kan nu hentes til M1-processoren

De første Adobe-programmer med fuld native M1-understøttelse er Adobe Premiere Pro, Premiere Rush og lydbearbejdningsprogrammet Adobe Audition. I første omgang er der tale om betaversioner.

Adobe oplyser, at de endelige versioner af programmerne frigives i første halvdel af 2021.

Selv i betaversionen af videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro ses markant hurtigere eksport af H.264-video til YouTube. Betaversionen er også betydeligt hurtigere til såkaldt “scene edit detection”, skriver Adobe i et blogindlæg.

I Adobe Audition vil brugerne også opleve et større boost i performance.

Adobe oplyser, at de i starten af 2021 påbegynder udviklingen af en M1 native version af After Effects og Character Animator. Der er ingen oplysninger om, hvornår Adobe forventer at være klar med Adobe Photoshop og Illustrator til M1-platformen.

Udviklere fra mange forskellige industrier arbejder også på at understøtte Apples nye platform. I Danmark udvikler eksempelvis nogle banker apps i M1-udgaver.

Læs også min anmeldelse af MacBook Pro 13-tommer med M1-processor.

Se dette før du køber en M1-Mac

Mere til historien

Apples eget videoredigeringsværktøj Final Cut Pro X er i lighed med Apples øvrige egne programmer klar i native M1-versioner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer