De første Adobe programmer er klar til Apple M1

Betaudgaver af tre Adobe-programmer er klar til Apple M1-baserede computere.

Adobe Premiere Pro M1-beta
Adobe Premiere Pro er klar i en native M1-version - beta. Adobe frigiver den endelige Premiere Pro til M1 i første halvdel af 2021 (Foto: Adobe)

Adobe har, i lighed med Microsoft, meldt sig klar til at understøtte M1-processoren fra Apple Silicon. M1 er den første nye enhed i en processorserie til Mac-computere.

Microsoft Office kan nu hentes til M1-processoren

De første Adobe-programmer med fuld native M1-understøttelse er Adobe Premiere Pro, Premiere Rush og lydbearbejdningsprogrammet Adobe Audition. I første omgang er der tale om betaversioner.

Adobe oplyser, at de endelige versioner af programmerne frigives i første halvdel af 2021.

Selv i betaversionen af videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro ses markant hurtigere eksport af H.264-video til YouTube. Betaversionen er også betydeligt hurtigere til såkaldt "scene edit detection", skriver Adobe i et blogindlæg.

I Adobe Audition vil brugerne også opleve et større boost i performance.

Adobe oplyser, at de i starten af 2021 påbegynder udviklingen af en M1 native version af After Effects og Character Animator. Der er ingen oplysninger om, hvornår Adobe forventer at være klar med Adobe Photoshop og Illustrator til M1-platformen.

Udviklere fra mange forskellige industrier arbejder også på at understøtte Apples nye platform. I Danmark udvikler eksempelvis nogle banker apps i M1-udgaver.

Læs også min anmeldelse af MacBook Pro 13-tommer med M1-processor.

Se dette før du køber en M1-Mac

Mere til historien

Apples eget videoredigeringsværktøj Final Cut Pro X er i lighed med Apples øvrige egne programmer klar i native M1-versioner.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Adobe: Vi tester netop nu gratis-webversion af Photoshop

Adobe arbejder på en gratisversion af af deres populære fotoredigeringsprogram Photoshop, som netop nu testes i Canada.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram