Disse bankapps kommer til Mac-computere med M1-processor

Vi har spurgt de største danske banker, hvilke planer de har om understøttelse af Mac-computere med M1-processor.

Finans Bank Penge betalingskort
De største danske banker er opmærksomme på M1-chippen fra Apple. Her kan du læse, hvilke planer de har for at understøtte den (Foto: Michal Jarmoluk)

I forbindelse med udgivelsen af Macs med M1-chip åbner det muligheder for at køre iOS-apps på Mac-computeren. Dette kræver dog at udviklerne tillader det.

Vi har spurgt nogle af de største danske banker og finansvirksomheder om deres planer for understøttelse af den nye processorplatform fra Apple Silicon. Herunder kan du læse de officielle udmeldinger og planer fra blandt andet Nordea, Danske Bank, Lunar og MobilePay.


Arbejdernes Landsbank – “Nej, vores mobilbank vil ikke være tilgængelig i den nye Mac App Store til en start. BEC, som er vores leverandør og udvikler af vores mobilbank, er i gang med at undersøge mulighederne for at gøre vores mobilbank tilgængelig i den nye Store. Derfor er der pt. heller ikke en tidshorisont på, hvornår det bliver tilgængeligt”.

Jyske Bank – “Vi lancerede i sommer en helt ny mobilbank til Jyske Banks kunder, der i første omgang er live som en app til smartphones. Den nye mobilbank er første skridt i arbejdet på at samle netbank og mobilbank på én platform. Når vi er helt i mål, vil kunderne møde det samme indhold og de samme funktioner, uanset om de logger på via computer, telefon eller tablet. Den rejse har vi netop igangsat, så vi kan imødekomme de nye muligheder, som dette er et eksempel på. Jyske Banks kunder får således mulighed for anvende deres mobilbank via browseren eller som app på de nye Macs. Vi forventer at åbne for anvendelse af Jyske Banks mobilbank på de nye Macs i første del af 2021. Vi er i øjeblikket ved at optimere mobilbanken, så den er tilpasset tablets, og der er det en naturlig forlængelse af gå hele vejen til laptops“.

Lunar – “Lunars app skulle allerede være tilgængelig på de nye M1-baserede MacBooks. Vi vil gerne undersøge hvorfor den ikke er at finde endnu, men vores plan er, at den skal være tilgængelig for så mange af vores kunder som muligt på den platform de elsker. Vi venter ligesom så mange andre på at vores bestilling af M1-MacBooks kommer, så vi kan begynde at optimere til denne platform også. Udover det kigger vi også ind i at lave en Catalyst-baseret app, så vi kan få vores app ud i de gamle Intel-baserede Macs“.

MobilePay -“Vi er opmærksomme på mulighederne i de nye M1 versioner af MacBooks og vi følger løbende udviklingen. Da MobilePay er en mobil app, har vi pt valgt ikke at gøre MobilePay tilgængelig på de nye MacBooks, på samme måde, som appen ikke er tilgængelig til iPads. Med nuværende funktionalitet i MobilePay, ser vi ikke, at det giver vores brugere en fordel at kunne bruge MobilePay på en MacBook”.

Nem ID Nølgeapp -“For nuværende oplever vi ikke understøttelse af M1 Macs som et stort kundeønske eller behov. Vi følger udviklingen tæt og skulle behovet ændre sig vil vi tage det i overvejelse“.

Nordea -“Det er en del af vores planer, at mobilbanken skal være tilgængelig på M1-Macs, og vi arbejder i øjeblikket på at gøre det muligt“.

Sydbank – “Det, du spørger til, er ikke noget vi har i pipeline pt. Men vi følger selvfølgelig løbende med i efterspørgslen fra vores kunder, og ud fra det vil vi tage det med i vores overvejelser.”


I skrivende stund er det kun Danske Bank og Lunar, som har deres apps klar til M1-MacBooks. Til håbet om en kommende nøgleapp, så må vi desværre vente med at se det på M1-baserede Mac-computere.

GUIDE: Disse programmer har vi afprøvet på M1-Macs

Selv ved at omgå systemet og installere iOS-apps som ikke findes i Mac Store, så virker nøgleappen stadigvæk ikke. Dette har vi testet her på MereMobil.dk.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Anmeldelse af MacBook Pro med M1-chip

Mere til historien

Forskellen på de nye Macs i forhold til de tidligere modeller er, at Apple nu gør brug af deres egen processor i stedet for Intel. Dette betyder også et skift fra .x86 til ARM, som giver både fordele og ulemper.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram